Μόσχα: Αν η Ελλάδα μας ζητήσει οικονομική βοήθεια, θα το εξετάσουμε σοβαρά

Μόσχα: Αν η Ελλάδα μας ζητήσει οικονομική βοήθεια, θα το εξετάσουμε σοβαρά

Ο Σιλουάνοφ τόνισε ότι η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει ακόμα βοήθεια αλλά δεν αποκλείει την πιθανότητα να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις δύο  χώρες, εάν φυσικά η Ελλάδα προχωρήσει σε σχετικό αίτημα.

«Εάν υπάρξει σχετικό αίτημα στη Ρωσική κυβέρνηση, τότε σίγουρα θα το σκεφτούμε αλλά θα λάβουμε υπόψη μας όλους τους παράγοντες της διμερούς σχέσης μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας –οπότε μόνο αυτά μπορώ να πω. Αν υπάρξει σχετικό αίτημα θα το εξετάσουμε» είπε ο ίδιος στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο.

Όπως σημειώνει το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο, οι δηλώσεις του Σιλουάνοφ έρχονται δύο μέρες αφού η νέα αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας αποστασιοποιήθηκε από τις εκκλήσεις για αύξηση των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας – υποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να κοιτάει προς την ανατολή, στη Ρωσία για υποστήριξη.

Αναφορικά με τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί ήδη εναντίον της Ρωσίας ο Σιλουάνοφ δήλωσε ότι «είχαν μία αρνητική επίδραση σε εμάς. Ωστόσο οι επιχειρήσεις της Ρωσίας έχουν προσαρμοστεί και το ρωσικό ισοζύγιο πληρωμών έχει προσαρμοστεί. Το ρούβλι αποδυναμώθηκε και όπως μπορείτε να δείτε, η ζωή εδώ ακόμη συνεχίζεται».


1 Σχόλιο

    • Astrexas on 29 Ιανουαρίου 2015 at 22:04

    Ο πνιγμενος απο τα μαλλια πιανεται…το κακο ειναι οτι και ο Βαρουφακης και ο Σιλουανοφ ειναι και οι δυο τους καραφλοι!!!

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: