Αδιάφορος ο ΣΥΡΙΖΑ οι άνεργοι και οι φτωχοί για την πτώση του Χρηματιστηρίου

AnastatosiΚανένα δεν συγκίνησε το λιώσιμο των τιμών στις πρώτες τρεις συνεδριάσεις της εβδομάδας με συνολικές απώλειες -15,39% για το Γενικό Δείκτη και -43,81%.

Ούτε μια αναφορά δεν εγινε στο τραπεζικό δείκτη του Χρηματιστήριου που χθες πήρε μια «ανάσα» για τη δύσκολη συνέχεια.

Η αγορά θεώρησε κατευναστικές δηλώσεις του κ. Δραγασάκη αλλά και στην έκθεση της Morgan Stanley που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στις τραπεζικές μετοχές.

Για την μεγαλη πλειοψηφία δεν υπάρχει ενδιαφέρον για το παρασιτικό κεφαλαίο , όμως  το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στις συζητήσεις με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ αλλά και στο μπαράζ επαφών που ξεκινά ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης για το θέμα του χρέους.  Προφανώς ότι και να γίνει σε αυτές  τις συναντήσεις οι επενδύτες θα  βρουν αφορμή για να τζογάρουν  και πάλι στο χρηματιστήριο, αλλά και πάλι κανείς κυβερνητικός δεν θα γνοιαστεί

Μια ακόμη ευκαιρία για να παίξουν στο ΧΑΑ  θεωρούνται και οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης όπου αναμένεται να δοθεί το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει σε κρίσιμους τομείς για την οικονομία.

Σε απαγορευτική ζώνη συνεχίζουν να κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, ως αποτέλεσμα του κλίματος  πυροδότησαν όσοι σπεκουλάρουν στην εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και η συγκρότηση αριστερής κυβέρνησης,  η οποία έχει δείξει ότι το χρηματιστήριο είναι το τελευταίο που την απασχολεί.

Περίσσια άγνοια του νέου status, δείχνει και η χθεσινή εμφάνιση της  Fitch που απείλησε με υποβάθμιση την Ελλάδα εάν δεν υπάρξει πρόοδος με την τρόικα την 15η Μαΐου.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες προειδοποιούν τους πελάτες τους ότι η μεταβλητότητα θα είναι παρούσα και στις επόμενες συνεδριάσεις και για όσο οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας-δανειστών κινούνται στην κόψη του ξυραφιού.


Αρέσει σε %d bloggers: