Ξεκαθαρίζει η θέση του Βερολίνου στην διαπραγμάτευση

Το Βερολίνο δεν θα δεχτεί μονομερείς αλλαγές στο ελληνικό πρόγραμμα δηλώνει ο κ. Σόιμπλε. Είμαι έτοιμος να συναντήσω τον Βαρουφάκη λέει.

Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών  δήλωσε την άποψη του ότι δεν μπορεί να αλλάξει η συμμετοχή EKT, ΔΝΤ και Κομισιόν και είπε ότι είναι έτοιμος να συναντήσει τον Γιάνη Βαρουφάκη.

«Θέλουμε την Ελλάδα να συνεχίσει το επιτυχές μονοπάτι της για το συμφέρον της Ελλάδας και των Ελλήνων αλλά δεν θα θα δεχθούμε μονομερείς αλλαγές στο πρόγραμμα» είπε ο κ Σόιμπλε.

Σε σχέση με ενδεχόμενο ραντεβού των δυο υπουργών οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι βλέπει συνάντηση τις επόμενες μέρες, χωρίς ωστόσο να έχει προγραμματιστεί σχετική επαφή


1 Σχόλιο

  • RYaN on 2 Φεβρουαρίου 2015 at 22:15

  The Return Of The German Question
  Hans Kudnani
  Η επανεμφάνιση του ιστορικού γερμανικού προβλήματος

  «Τα γεωπολιτικά διλήμματα που βασάνισαν για αιώνες την Ευρώπη επιστρέφουν με γεω-οικονομική μορφή. Το επίκεντρο αυτή τη φορά βρίσκεται στη σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ των χωρών πιστωτών και των χωρών οφειλετών, οι οποίες βρίσκονται όλες μαζί κλειδωμένες μέσα σε ένα κοινό νόμισμα.»

  Σχόλιο RYaN: Οι «ψυχροπολεμικές» ισορροπίες οικονομικού τρόμου μέσα στο «κοινό κλουβί» έχουν αποτρέψει την επανάληψη των εμπόλεμων καταστάσεων που βίωσε η Ευρώπη στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα, για να αντεπεξέλθει οικονομικών κρίσεων που ήταν μικρότερου μεγέθους από αυτή του 2008.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: