Σκληρή απάντηση από το Μαξίμου για τις απαιτήσεις της Ανγκελα Μέρκελ

«Πόλεμος» Αθήνας και Βερολίνου - Σκληρή απάντηση από το Μαξίμου για τις απαιτήσεις της Ανγκελα Μέρκελ

Σκηνικό ρήξης μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου, προκαλεί η διαρροή απόρρητου εγγράφου σύμφωνα με το οποίο η γερμανική πλευρά απορρίπτει όλο το πρόγραμμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για μισθούς, συντάξεις, ιδιωτικοποιήσεις κλπ.

Λίγη ώρα αργότερα από τη διαρροή από το Reuters το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε σε υψηλούς τόνους λέγοντας ότι δεν αποδέχεται τις προτάσεις της γερμανικής κυβέρνησης κι ότι συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις.

Το σκηνικό που διαμορφώνεται είναι οριακό και το κλίμα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα βαρύ στην αυριανή συνάντηση του Γ. Βαρουφάκη με τον Β. Σόιμπλε.

Στην απάντηση της κυβέρνησης αναφέρεται ότι το έγγραφο αυτό δείχνει πως η γερμανική πλευρά μπαίνει στην διαπραγμάτευση, ωστόσο, το Μαξίμου δεν προτίθεται να εφαρμόσει μνημονιακές πολιτικές. Η απάντηση αυτή αφήνει όλα τα μέτωπα ανοικτά και ενδεχομένως να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις που κάνει η κυβέρνηση και στην προσπάθειά της να πείσει τους εταίρους για την αποτυχία του προγράμματος και την αλλαγή πολιτικής.

Συγκεκριμένα, τα 5 σημεία τονίζονται με έμφαση είναι:

 1. Το έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που δημοσίευσε το Reuters, αποδεικνύει ότι και η γερμανική κυβέρνηση μπήκε και τυπικά στην διαπραγμάτευση.
 2. Είναι φανερό ότι η γερμανική κυβέρνηση επιλέγει την «σκληρή τοποθέτηση» στην έναρξη της διαπραγμάτευσης.
 3. Με το έγγραφό της ζητάει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να ανακαλέσει τις δεσμεύσεις της κατά της λιτότητας και να επαναφέρει το Μνημόνιο! Δηλαδή η νέα ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε περικοπές συντάξεων, παραμονή της Τρόικα και να εφαρμόσει όλα τα σκληρά μέτρα που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά.
 4. Είναι προφανές ότι οι προτάσεις αυτές δεν θα γίνουν αποδεκτές από η νέα ελληνική κυβέρνηση. Προσκρούουν στην πρόσφατη εντολή τη ελληνικού λαού και δεν βοηθούν στην αναπτυξιακή προοπτική της Ευρώπης.
 5. Θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις όλους τους ευρωπαίους εταίρους μας σε πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης.

Το έγγραφο

Νωρίτερα το έγγραφο που αποκάλυψε το Reuters ανέφερε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στις συμφωνηθείσες οικονομικές πολιτικές, όχι να τις αντιστρέψει.

Στο έγγραφο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση πρέπει να υπαναχωρήσει στις αντι-μνημονιακές εξαγγελίες των πρώτων ημερών της διακυβέρνησής της, ενώ απορρίπτεται οποιοδήποτε πισωγύρισμα στις ιδιωτικοποιήσεις, τον κατώτατο μισθό, τις απολύσεις, τη φορολογία και τις συντάξεις.

«Το Eurogroup χρειάζεται μία ξεκάθαρη και σαφή δέσμευση από την Ελλάδα ότι θα εφαρμόσει πλήρως τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να παραμείνει το πρόγραμμα σε τροχιά», υπογραμμίζεται στο έγγραφο και συνεχίζει: «Στόχος είναι η συνέχιση της συμφωνηθείσας μεταρρυθμιστικής ατζέντας (όχι υπαναχώρηση από τα μέτρα), η κάλυψη μεγάλων τομέων όπως η διοίκηση των εσόδων, η φορολόγηση, η διαχείριση των δημοσιονομικών, οι ιδιωτικοποιήσεις, η υγεία, οι συντάξεις, η εκπαίδευση και η καταπολέμηση της διαφθοράς».

Όπως αναφέρει το Reuters, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους για τη χρηματοδοτική υποστήριξη από την ευρωζώνη και του Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να ανακτήσει περισσότερη ανεξαρτησία στη χάραξη οικονομικής πολιτικής και περισσότερο περιθώριο για να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη.

Επίσης επιθυμεί να βάλει τέλος στην παρακολούθηση των μεταρρυθμίσεων από την Τρόικα – τους επιθεωρητές από την Κομισιόν, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα – των οποίων οι τριμηνιαίες επισκέψεις έχουν γίνει συνώνυμο για πολλούς Έλληνες με την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας.

Το γερμανικό έγγραφο δείχνει ότι το Βερολίνο θέλει η τρόικα να παραμείνει στη θέση της.

Καλεί επίσης την Ελλάδα να δηλώσει ότι θα τιμήσει τις δεσμεύσεις αποπληρωμής του χρέους της προς την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και το ταμείο διάσωσης της ευρωζώνης EFSF, καθώς επίσης και τα διμερή δάνεια από χώρες της ευρωζώνης που δόθηκαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο του πρώτου προγράμματος διάσωσης.

Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει επίσης να αποδεχθεί την ανεξαρτησία της ελληνικής κεντρικής τράπεζας, του ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που είναι το μαξιλάρι ασφαλείας για τις ελληνικές τράπεζες, καθώς και των φορολογικών και στατιστικών αρχών.

Σύμφωνα με το Reuters, το Βερολίνο θέλει η Ελλάδα να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα πριν την πληρωμή τόκων, ύψους 3% του ΑΕΠ το 2015 και 4,5% το 2016 και να κλείσει το υπόλοιπο κενό στον προϋπολογισμό του 2015 για να επιτύχει τον συμφωνημένο στόχο.

Η Γερμανία θέλει επίσης η Αθήνα να τηρήσει τη συμφωνία για τη μείωση της γενικής κυβέρνησης κατά 150.000, να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού συστήματος που δημιουργεί μία στενή σχέση μεταξύ των εισφορών και των παροχών, να κρατήσει τον μειωμένο κατώτατο μισθό και να κάνει ευρύτερη χρήση των αποκεντρωμένων μισθολογικών διαπραγματεύσεων.

Το Βερολίνο ζητά τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων των λιμένων, των ενεργειακών εταιρειών κοινής ωφελείας και των ακινήτων και την προώθηση των άμεσων ξένων επενδύσεων με στόχο να λάβει 2,2 δις. ευρώ σε έσοδα το 2015.

«Στην βάση των στοιχείων που περιγράφονται άνωθεν, είμαστε έτοιμοι να εντείνουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας με την Ελλάδα για την προώθηση της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Χρειάζονται περισσότερα και πρέπει να γίνουν περισσότερα, σε διμερή βάση καθώς και σε ευρωπαϊκό πλάισιο», καταλήγει το έγγραφο.


29 Σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  • RYaN on 4 Φεβρουαρίου 2015 at 20:12

  Το έγγραφο δείχνει ένα «πεισματάρικο παιδί» που έχει απομονωθεί και από αντίδραση λέει σε όλα όχι ….

  • Astrexas on 4 Φεβρουαρίου 2015 at 20:39

  μια αλλη αναγνωση λεει οτι το εγγραφο λεει οτι ακριβως λενε ολοι οι εως τωρα αρχηγοι κρατων,η θεσμικοι παραγπντες που μιλησε ο Τσιπρας και ο βαρουφακης οτι,δλδ «πρεπει να τητηθουν τα συμφωνηθεντα»…και καλως κακως ΟΛΑ οσα περιεχει το εγγραφο εχουν φαρδια πλατια την υπογραφη του Ελληνικου Κρατους ως δεσμευση

   • Astrexas on 4 Φεβρουαρίου 2015 at 20:43

   Και λεει και κατι αλλο οτι παμε ολοταχως για δημοψηφισμα

    • RYaN on 4 Φεβρουαρίου 2015 at 21:25

    Πόσες φορές η τρόικα άλλαξε μέχρι σήμερα τα συμφωνηθέντα, ζητώντας από τη Βουλή να ψηφίσει νέα? Πολλά και για πολλές φορές.
    Ακόμα και το Μνημόνιο 1 των 110 δισ. διακόπηκε άδοξα κάπου στα 50+ δισ., όταν αποφάσησαν να εφαρμόσουν το Μνημόνιο 2.
    Δηλαδή, οι όροι δανεισμού εφαρμόστηκαν μέχρι σήμερα με τρόπο καταχρηστικό υπέρ του ενός μέρους και μη ισότιμα δεσμευτικό μεταξύ των δύο πλευρών. Άρα, η συνέχιση των δεσμεύσεων έχει ήδη καταστεί νομικά έωλη.

     • Astrexas on 4 Φεβρουαρίου 2015 at 21:28

     ευχομαι να ειναι ετσι

     • RYaN on 4 Φεβρουαρίου 2015 at 21:57

     Ας διαβάζουν το blog μας εδώ να παίρνουν ιδέες ! 🙂

  • pap-net on 4 Φεβρουαρίου 2015 at 20:46
   Author

  Δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει… σε βάρος τους. δεν το αντέχουν

   • nick on 4 Φεβρουαρίου 2015 at 21:18

   ελπίζω μ αυτούς που μπλέξαμε να μην χρειαστεί να το διαπιστώσουμε γιατί βαδίζουν χαρούμενοι πάνω στα ασυνάρτητα βήματα του ΓΑΠ

    • pap-net on 4 Φεβρουαρίου 2015 at 21:23
     Author

    Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει, Ο Σαμαράς βάδισε στα βήματα του ΓΑΠ κάνοντας κολοτούμπα

     • nick on 4 Φεβρουαρίου 2015 at 21:55

     ακολούθησαν την ίδια πορεία μ αυτή του ΓΑΠ προεκλογικά και τωρα μετεκλογικά συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο
     οδήγησαν εκβιαστικά την χώρα σε εκλογές χωρίς να χρειάζεται γιατί είχαν απωθημένο εξουσίας και έταξαν τα πάντα στους πάντες, έλεγαν οτι είχαν αριστερό πρόγραμμα εξόδου απ την κρίση και αποδείχθηκε οτι και οι δυο πούλαγαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες
     ο ένας φώναζε λεφτά υπάρχουν οι άλλοι έσκιζαν τα μνημόνια και κούρευαν (μόνοι τους πάντα) το χρέος τουλάχιστον 50%
     και τώρα χωρίς ούτε πλαν Α όπως κι ο ΓΑΠ δεν ξέρουν τι τους γίνεται
     αυτα γι αρχή η συνέχεια προβλέπεται συναρπαστική

    • Astrexas on 4 Φεβρουαρίου 2015 at 21:26

    Εσυ «nick» καλα ειναι να μην μιλας γιατι ΓΙΑ ΟΛΑ οσα θα τραβηξει ο τοπος υπαρχουν ευθυνες που βρισκοντε στο κομα που στηριξες ολα τα χρονια και σε αυτο που συνκυβερνησες τα τελευταια…βγαλε τουλαχιστον τον σκασμο

     • nick on 4 Φεβρουαρίου 2015 at 21:45

     μην το σκίσετε όλο το μνημόνιο με τη μία αφήστε και λίγο γι αργότερα
     τώρα σοβαρά θεωρείς αυτούς ικανούς για διαπραγμάτευση, αν η γλώσσα του σώματος λέει πολλά κοίτα τον Τσίπρα προεκλογικά μες την βουλή και κοίτα τον τώρα που προσγειώνετε στην πραγματικότητα, σαν κακομοίρης είναι

      • Astrexas on 4 Φεβρουαρίου 2015 at 21:52

      τους προτιμω απο εσας…παρολες τις μαλακιες που εγιναν και γινοντε απο την κυβερνηση συριζα θα τους ξαναψηφιζα..απο εκει και περα εσυ να χαιρεσαι που ο τσιπρας εβαλε την ουρα στα σκελια(με βαση την διαπιστωση σου)

      • nick on 4 Φεβρουαρίου 2015 at 21:58

      οκτώ μέρες μόνο αυτό που λες κάνουν

      • nick on 4 Φεβρουαρίου 2015 at 22:08

      δεν είναι ακριβώς έτσι δεν χαίρομαι όπως το φαντάζεσαι, αλλά δεν μπορώ να κλείνω τα μάτια στις προεκλογικές ασυναρτησίες του συριζα που ΄ήρθαν και μας βρήκαν τώρα όλες μαζεμένες
      εσεις χαιρόσασταν για τον ΓΑΠ όταν του τα χώνατε

      • nick on 4 Φεβρουαρίου 2015 at 22:09

      η τελευταία φράση θέλει ερωτηματικό

  • MAKIS on 4 Φεβρουαρίου 2015 at 21:47

  ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ.
  Η ΛΟΓΙΚΗ ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ , ΠΟΥ ΄΄ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΝ’.
  Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ.

   • nick on 4 Φεβρουαρίου 2015 at 21:57

   είναι γελοίο να γλύφετε εκει που πριν φτύνατε
   καμιά Ευρώπη δεν θα μας χρεοκοπήσει μόνοι μας θα το κάνουμε αν ου μη γένοιτο

    • MAKIS on 4 Φεβρουαρίου 2015 at 22:15

    ΕΧΕΙΣ ΠΑΘΕΙ ΕΜΠΛΟΚΗ? ΟΥΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ?
    ΠΑΝΤΩΣ ΕΜΕΝΑ Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΚΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΧΜΟΥΛΑ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ .
    ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΔΙΦΡΑΓΚΟ.

     • nick on 4 Φεβρουαρίου 2015 at 22:47

     κι αν χρεοκοπήσουμε το χρέος διαγράφετε ή μένει εκεί σε ύπνωση και ξυπνήσει όταν κι αν ποτέ ανακάμψουμε;
     ξέρεις εσύ τι γίνετε σ αυτή την περίπτωση, γιατί αν είναι έτσι όπως τα φαντάζεσαι, θα ήταν λογικό όλοι με χρέος να χτύπαγαν μια χρεωκοπία περιποιημένη και όλα καλά, άντε πάλι αχρέωτοι να ξαναχρεωθουνε
     έτσι η θα βρεθούμε ξαφνικά και «κερατάδες και δαρμένοι» θα έχουμε περάσει το βάσανο της χρεοκοπίας κι όταν – κανείς δεν ξέρει πότε – ανακάμψουμε θα υποχρεωθούμε να πληρώσουμε τα χρέη, δηλαδή θα έρθουμε στην καλύτερη περίπτωση στην τωρινή κατάσταση

     • Ισόνομος Πολίτης on 4 Φεβρουαρίου 2015 at 23:06

     (MAKIS:
     «ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΧΜΟΥΛΑ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ»)
     Δεν είχα καμία διάθεση να παρέμβω..
     Έχουμε μια νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και χρειάζεται τον χρόνο για να επιλέξει το δρόμο της και να πορευτεί…για το καλό της Χώρας.
     Αν δεν πάει καλά και οδηγήσει τη χώρα σε περιπέτειες, θα έχει και τις ανάλογες νόμιμες συνέπειες..
     Αν τα καταφέρει και πετύχει θετικά αποτελέσματα, εδώ είμαστε να την χειροκροτήσουμε και να την επιδοκιμάσουμε…
     Όμως αν διάβαζε ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας αυτή την αποφορά του σχολιαστή ΜΑΚΙS θα έλεγε:
     «Ο άνθρωπος ή είναι παντελώς άσχετος με τα οικονομικά και την έννοια της χρεοκοπίας μέσα σε Ευρωζώνη κάτω από τις παρούσες συνθήκες, ή….. είναι για……….μπάτσες…»
     Άκου λέει χρεοκοπία και δραχμή!!!!
     Επισημαίνω το ακόλουθο μόνο που είναι και αυτονόητο:
     Με μια τέτοια κατάσταση, στο λεκανοπέδιο Αττικής των 6 εκατομμυρίων ψυχών μέσα σε 8 μήνες, ο Θεός ξέρει πόσους νεκρούς θα είχαμε από την πείνα αλλά και τις συναφείς ασθένειες….

      • MAKIS on 4 Φεβρουαρίου 2015 at 23:32

      ΕΤΣΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΕΓΚΑ? ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 8 ΜΗΝΕΣ? ΚΑΝΤΟ 4.
      ΙΣΟΝΟΜΕ ΤΑ ΕΥΡΟΥΛΑΚΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΦΤΩΧΟΕΛΛΗΝΕΣ . ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΥΡΩ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΚΟΥΡΕΨΟΥΝ ΕΝΑ 80% ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΛΗΜΑ, ΘΕΣ ΕΥΡΩ? ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ. ΑΠΛΑ ΠΡΑΜΑΤΑ. ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΘΕΛΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΕΥΡΩ. ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΕΧΕΙ ΤΑ ΕΥΡΩ Ο ΙΣΟΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ. ΤΙ ΛΕ ΡΕ ΦΙΛΕ?

  • Ισόνομος πολίτης on 5 Φεβρουαρίου 2015 at 09:05

  Τι να πω?
  Δεν υπάρχουν επιχειρήματα MAKIS…….
  Με αποστόμωσες…..
  Με έβαλες στη θέση μου.
  Ε…..ε……..μα…
  Όμως εγώ να ξέρεις τίμια σου λέγω πως,, δεν έχω καταθέσεις και Ευρώπουλα στην άκρη.
  Έτσι στην προκειμένη, μάλλον λάθος πόρτα χτύπησες..
  Δεν ξέρεις όμως τι σημαίνει χρεοκοπία και αυτό είναι το «Θέμα»
  Έτσι απλά!
  Βγές μια βόλτα στην Πατησίων (αν μένεις Αθήνα) και μέτρα από την Πλατεία Κολιάτσου μέχρι την Ομόνοια….για να δεις πόσα μαγαζιά είναι «φερμέ»…
  Ρίξε μια ματιά από την τζαμόπορτα και θα δεις από κάτω πακέτα από σκονισμένους φακέλους με απλήρωτους λογαριασμούς. ειδοποιητήρια, καταγγελτήρια και λοιπά….και λοιπά..
  Δύο με τρεις εργαζόμενοι (για κάθε περίπτωση), μένουν σπιτάκι τους ή το πολύ – πολύ παίρνουν για αυτό το λίγο χρονικό διάστημα των δέκα μηνών το επίδομα ανεργίας το δε αφεντικό, ή κρύβεται στο χωριό του, ή την κοπάνησε για έξω, ή έγινε «σταυρός» σε κανένα νεκροταφείο…..
  Σκέψου μόνο ότι η Χώρα εισάγει το 70% των δημητριακών (ψωμάκι κλπ), το 100% σε αργό πετρέλαιο, το 100% σε φυσικό αέριο, το 80% σε φάρμακα και φαρμακευτικά υλικά, το 90% σε δαπάνες για εξοπλιστικά προγράμματα κλπ, κλπ,
  Αν τα σκεφτόσουνα αυτά και τα αντιλαμβανόσουνα στην πραγματική τους διάσταση, τότε θα άκουγες στάση πληρωμών και χρεοκοπία και θα σταυροκοπιόσουνα να μην τα δεις και τακούσεις αυτά ποτέ των ποτών…..στη ζωή σου.
  Έτσι απλά MAKIS και…..ας μη το πολύ – βασανίζουμε…
  Ευχήσου και προσευχήσου να τα καταφέρει αυτή η κυβέρνηση με αυτούς τους «λύκους» που άνοιξε άσχημο νταραβέρι και άσε τα της χρεοκοπίας και την μακαρίτισσα τη δραχμούλα……στην ησυχία και τη λήθη τους….

  • MAKIS on 5 Φεβρουαρίου 2015 at 15:26

  ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΝΝΟΩ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΛΟΥΣΙΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΚΙ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΤΟ ΕΥΡΩ. ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΤΙΜΗΜΑ ΠΟΛΥ ΒΑΡΥ. ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΑΛΛΑ ΤΟΥΧΑΧΙΣΤΟΝ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΑ 5 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ , ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ. ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ, ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙ Μ΄ΑΥΤΟΥΣ ΚΙ ΕΣΥ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑΣ.

  • Ισόνομος Πολίτης on 5 Φεβρουαρίου 2015 at 18:40

  Κάπου έχει χαθεί η μπάλα…..
  Αλλά δε βαριέσαι, καλό είναι να βγαίνουν μερικά πράγματα στην επιφάνεια.
  Ο ένας με τον άλλο καλλό είναι να αλληλοπληροφορούμεθα και…….να μαθαίνουμε.
  Δεν καταλαβαίνω γιατί το € ως νόμισμα και μέσο συναλλαγών, έχει βαρύ τίμημα και εξυπηρετεί τους πλουσίους, καταδυναστεύοντας τους φτωχούς..
  Το € ομοιάζει με ένα κοφτερό μαχαίρι που το χρησιμοποιείς στην καθημερινότητας για να κάνεις σωστά τη δουλειά σου.
  Τώρα αν τα χέρια σου έχουν κάποιο τρέμουλο ή είναι απαίδευτα σε χρήση τέτοιου μαχαιριού, φυσικό είναι να μακελευτείς αναλόγως.
  Στην περίπτωση αυτή ποιος θα φταίει?
  Το €, ή τα ανήμπορα χέρια ή η ασχετοσύνη σου?
  Το € είναι αποθεματικό νόμισμα, που σημαίνει ότι το χρησιμοποιούν άλλα νομίσματα σαν αντίκρυσα κυρίως για να ρυθμίζουν τον όγκο της κυκλοφορίας τους και διατηρούν τον πληθωρισμό σε χαμηλά επίπεδα.
  Ο πληθωρισμός σαν ανεξέλεγκτη και ακατάσχετη αύξηση όλων των τιμών, είναι ένας απρόσωπος λωποδύτης που μεταφέρει εισοδήματα και αξίες από την τσέπη των πολλών στη τσέπη των ολίγων, των επιτηδείων και των πεπαιδευμένων.
  Το € σαν νόμισμα αυτό καθαυτό έχει την μεγαλύτερη σταθερότητα και τις ολιγότερες διακυμάνσει.
  Άρα προστατεύει από τον πληθωρισμό και προοιωνίζει μια σταθερή και βάσιμη κοινονικοοικονομική ανάπτυξη..
  Με αυτά που σου ανέφερα που εσύ διαφωνείς και σε ποια βάση?
  Επειδή εμείς σαν Χώρα είμαστε μπάχαλο και ξεχάρβαλο δεκάδες χρόνια τώρα, δεν πρέπει κάποτε να συμμαζευτούμε και να αφήσουμε έστω και κάποιες «σταθερές» για τις επερχόμενες γενιές?

  • MAKIS on 5 Φεβρουαρίου 2015 at 19:35

  ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ? ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ,ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ? ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ , ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΤΡΕΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ , ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΦΤΩΧΕΙΑ, ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΝ? ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ? ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ?

  • Ισόνομος Πολίτης on 5 Φεβρουαρίου 2015 at 21:32

  Τώρα ποιός δεν καταλαβαίνει, άφησέ το να το κρίνουν οι άλλοι που μας παρακολουθούνε.
  Τον Μάϊο του 2010 δεν υπήρχε φράγκο για να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας σαν κρατική οντότητα…
  Απλώσαμε ικετευτικά το χέρι σε ΕΚΤ, Δ.Ν.Τ και Eurogroup για να μας συνδράμουν, επειδή οι τράπεζες και οι διάφοροι χρηματοδοτικοί οργανισμοί του εξωτερικού (αγορές) αρνιότανε να μας δανείσουν.
  Έτσι λοιπόν ξεκινήσανε όλα αυτά τα μνημόνια, οι περικοπές κλπ, κλπ, κλπ κλπ.
  Οι άλλοι μας φταίνε για όλα αυτά ή ο κακός εαυτός μας σαν Κράτος?
  Τι σχέση έχει το € με όλα αυτά?
  Απλά αν δεν πετυχαίναμε ορισμένα πράγματα με κάποιες διορθωτικές κινήσεις που μας υποχρέωσαν, θα μας πετούσανε έξω από την Ευρωζώνη και το €
  Grexit το ονομάσανε και αυτό θα ήτανε η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ μας…
  Τι να σου εξηγώ τώρα έτσι μπερδεμένος που είσαι με τα προεκλογικά του Τσίπρα?

   • MAKIS on 5 Φεβρουαρίου 2015 at 22:19

   ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ. 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΤΕ»ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΥΡΩ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΄ΝΑ ΚΑΝΤΕ Τ΄ΑΛΛΟ»?
   Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΕΥΡΩ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΠΛΗΡΩΣΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ. ΤΑ ΜΗΜΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΥΡΩ ΞΕΖΟΥΜΙΣΤΗΚΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ.

    • nick on 5 Φεβρουαρίου 2015 at 23:04

    μακη σου εχω νέα
    αν δεν το έχεις καταλάβει έχεις ψηφίσει μνημονική κυβέρνηση
    ο Vαρουφάκης δήλωσε πως συμφωνεί με το 70% των μεταρρυθμίσεων που εφάρμοσε η κυβέρνηση Σαμαρά
    επίσης ο ίδιος πριν λίγες μέρες δήλωσε στο BBC ότι η παραχώρηση του λιμανιού στην κοσκο είναι πρότυπο αποκρατικοποίησης
    μ αρέσει αυτό το αριστερό πρόγραμμα των τσιπροκαμένων

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: