«Η Αθήνα καλεί» ο τιτλος μεγάλης συγκέντρωσης στη Ρώμη «για να αλλάξουμε την Ευρώπη»

Υπό το σύνθημα «η Ελλάδα άλλαξε, ας αλλάξουμε την Ευρώπη» το κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil, πολίτες, ενώσεις και οργανώσεις, η ιταλική Αριστερά και μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος δίνουν ραντεβού κατά της λιτότητας στο κέντρο της Ρώμης – Σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ και της «Άλλης Ευρώπης με τον Τσίπρα» έδωσαν χρώμα στην ιταλική πρωτεύουσα που φώναξε «καλημέρα Ελλάδα και Ευρώπη»

Το hashtag που «συνοδεύει» την πανιταλική συγκέντρωση του Σαββάτου είναι #dallapartegiusta (Από τη Σωστή Πλευρά), ενώ απευθύνεται ηλεκτρονικό κάλεσμα στη διαδήλωση στην ιστοσελίδα Cambia la Grecia – Cambia l’Europa με το σύνθημα Atene Chiama (Η Αθήνα καλεί).

Δυναμικό «παρών» δίνει Η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα (L’Altra Europa con Tsipras), ενώ την Τετάρτη ανακοινώθηκε πως στη συγκέντρωση καλεί τα μέλη του και το κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil.

Χαιρετισμό στη διαδήλωση της Ρώμης έστειλε και ο Μανώλης Γλέζος. «Ότι πετυχαίνετε με τον αγώνα σας, από μια απεργία ως ένα μέτρο εναντίον της Τρόικα και του Παγκοσμίου Κράτους, εμπεδώνει τη λαϊκή κυριαρχία στην Ελλάδα, κατοχυρώνει την ανεξαρτησία της. Ο ενθουσιασμός από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μεταλλαχθεί σε αγώνες των λαών όλης της Ευρώπης, για την Ευρώπη της Ζωής και της Ειρήνης.  Περιμένουμε επίσης να μην μας χαρίζεστε σε τίποτε. Ελπίζουμε και θέλουμε την κριτική σας για το έργο της Κυβέρνησης του Λαού στην Ελλάδα» υπογραμμίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

«Θα είμαστε στην πλατεία, μαζί με τόσες δημοκρατικές ενώσεις και οργανώσεις για να πούμε για μία ακόμη φορά πως μία άλλη πολιτική και κοινωνική πολιτική είναι δυνατή, η επιλογή της λιτότητας απέτυχε και είναι καιρός η Ευρώπη να αλλάξει πορεία» αναφέρει το Cgil.

«Η ευρεία λαϊκή συναίνεση που έλαβε η νέα ελληνική κυβέρνηση στις πρόσφατες εκλογές επιβεβαιώνει την θέληση να χτυπήσουμε την κρίση χωρίς να ‘κατεδαφίζουμε’ τα δικαιώματα των πολιτών και την ήδη δύσκολη οικονομική και κοινωνική τους κατάσταση» αναφέρεται στην ανακοίνωση του το μεγαλύτερο συνδικάτο της Ιταλίας υπό την Σουζάνα Καμούσο.

Και τονίζει πως χρειάζονται πολιτικές προσανατολισμένες στην ανάπτυξη και την αναζωογόνηση της απασχόλησης, ιδίως σε ό,τι αφορά τους νέους, μέσω στοχευμένων επενδύσεων και ενίσχυσης της ζήτησης.

 πληροφορίες Left


Αρέσει σε %d bloggers: