Πορτογαλία: Η Αριστερά προειδοποιεί ότι το ευρώ θα είναι καταδικασμένο μετά από Grexit

Το ευρώ θα είναι καταδικασμένο από την στιγμή που θα φύγει η πρώτη χώρα, δήλωσε σε συνέντευξη της στο Reuters η επικεφαλής του Αριστερού Μπλοκ, Catarina Martins.

To χρέος της Πορτογαλίας θα είναι ο νέος στόχος των κερδοσκόπων αν οι χώρες της Ευρώπης σπρώξουν την Ελλάδα έξω από το ευρώ, δήλωσε η επικεφαλής του ριζοσπαστικού αριστερού κόμματος της χώρας, Αριστερό Μπλοκ.

H ίδια προέβλεψε σε συνέντευξη της στο Reuters πως το ευρώ θα καταρρεύσει αν αποχωρήσει η Ελλάδα.

«Αν μια χώρα φύγει από το ευρώ, θα μπορούν να φύγουν και άλλες. Η

κερδοσκοπική δράση θα είναι πολύ ισχυρή και η Πορτογαλία θα είναι η πιο αδύναμη χώρα, υπερβολικά ευάλωτη στις κερδοσκοπικές πιέσεις από τις οποίες δεν θα μπορεί να προστατευτεί» υποστήριξε η Catarina Martins.

«Το ευρώ θα είναι καταδικασμένο από την στιγμή που θα φύγει η πρώτη χώρα. Είναι καταδίκη για το ευρώ να μείνουν τα πάντα ως έχουν, γιατί η λιτότητα δεν είναι ο τρόπος για να ισοσκελιστούν οι προϋπολογισμοί και να πληρωθούν τα χρέη» τόνισε, λέγοντας πως η λιτότητα αυξάνει την ανισότητα στην Ευρώπη.


2 Σχόλια

  • RYaN on 19 Φεβρουαρίου 2015 at 20:42

  Για ποιο grexit μιλάμε με πλεόνασμα στο Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών +2,5 δισ. ευρώ στο 11μηνο?

  Σημείωση: Η ευρωζώνη ολόκληρη έχει πλεόνασμα στο ΙΤΣ περί τα 18 δισ. ευρώ. Δηλαδή το 15% του πλεονάσματος οφείλεται στην οικονομία του 2%, που λέγεται Ελλάδα και την έχουν βάλει στη γωνία κουνώντας της το δάχτυλο ….

  Ουαί υμίν ….

   • Astrexas on 19 Φεβρουαρίου 2015 at 21:49

   Η Ελλαδα δεν συζητα οικονομικα συζητα πολιτικα

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: