Ο Τσίπρας στο σπίτι του Μίκη (video)

Τι είπαν Αλέξης Τσίπρας και Μίκης Θεοδωράκης (βίντεο)Συνάντηση περίπου μιάμισης ώρας είχαν το πρωί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και ο Μίκης Θεοδωράκης, στο σπίτι του μουσικοσυνθέτη στου Φιλοπάππου.

«Σαν παλιός πολεμιστής ξέρεις ότι στις μάχες χρειάζεται στρατηγική και μυαλό» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στον Μίκη Θεοδωράκη, προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να πέσεις στην φάκα του αντιπάλου, πρέπει να κάνεις και ελιγμούς στην μέση» και υπογραμμίζοντας ότι «το πιο σημαντικό πολεμοφόδιο που έχουμε είναι η πλατιά εθνική λαϊκή ενότητα». «Αυτό που έχει δημιουργηθεί εγώ δεν

το περίμενα» είπε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο Μίκης Θεοδωράκης υπογράμμισε πρώτα απ’ όλα την σημασία ύπαρξης μιας κυβέρνησης της Αριστεράς «με την βούλα της Βουλής» και με μεγάλη διεθνή νομιμότητα.

«Εσύ είσαι ο Πρωθυπουργός της χώρας και εκφράζεις τη θέληση του ελληνικού λαού, αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Αυτό ξεσήκωσε τον κόσμο, γιατί ο κόσμος έχει αίσθηση, κατάλαβε δηλαδή ότι είμαστε πολύ κοντά στη λύση του προβλήματος. Και αυτό που είπα χθες-προχθές, να έχουμε τη δύναμη στο nein που πρέπει να πούμε, στο όχι, δεν το στηρίζω απλώς… θα το συζητήσουμε μέσα. Είναι εφικτότερο περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είμαστε πάρα πολύ κοντά» υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης, με τον πρωθυπουργό να επισημαίνει εκ νέου από την πλευρά του την αναγκαιότητα καλής στρατηγικής, την οποία ανέλυσε στην κατ’ ιδίαν συζήτησή του με τον Μίκη Θεοδωράκη.

Ο διάλογος Θεοδωράκη-Τσίπρα

Αλέξης Τσίπρας: Καλημέρα, είσαι καλά; Εσύ είσαι πολεμιστής…
Μίκης Θεοδωράκης: Περισσότερο από άλλους.
Αλέξης Τσίπρας: …και σαν παλιός πολεμιστής ξέρεις ότι στις μάχες χρειάζεται στρατηγική και μυαλό.

Μίκης Θεοδωράκης: Φυσικά.
Αλέξης Τσίπρας: Δεν πρέπει να πας να πέσεις στη φάκα του αντιπάλου, πρέπει να κάνεις και ελιγμούς στη μέση. Το πιο σημαντικό πολεμοφόδιο που έχουμε είναι η πλατιά εθνική λαϊκή ενότητα. Αυτό που έχει δημιουργηθεί εγώ δεν το περίμενα.
Μίκης Θεοδωράκης: Πρώτα απ’ όλα αυτό που υπάρχει είναι μια κυβέρνηση της Αριστεράς, με τη βούλα της Βουλής…
Αλέξης Τσίπρας: …και με μεγάλη λαϊκή υποστήριξη.
Μίκης Θεοδωράκης: …με μεγάλη διεθνή νομιμότητα, κανένας δεν μπορεί να πει τίποτα. Εσύ είσαι ο Πρωθυπουργός της χώρας και εκφράζεις τη θέληση του ελληνικού λαού, αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Αυτό ξεσήκωσε τον κόσμο, γιατί ο κόσμος έχει αίσθηση, κατάλαβε δηλαδή ότι είμαστε πολύ κοντά στη λύση του προβλήματος. Και αυτό που είπα χθες-προχθές, να έχουμε τη δύναμη στο nein που πρέπει να πούμε, στο όχι, δεν το στηρίζω απλώς… θα το συζητήσουμε μέσα. Είναι εφικτότερο περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είμαστε πάρα πολύ κοντά.
Αλέξης Τσίπρας: Θέλει καλή στρατηγική, θα στα πω αναλυτικά.

 


Αρέσει σε %d bloggers: