Κοντονής:«Ας μείνουν κι εκτός Ευρώπης οι ομάδες. Δεν μας ενδιαφέρει» (Video)

Ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο να μείνουν οι ελληνικές ομάδες εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων άφησε ο Σταύρος Κοντονής, αν δεν υπάρξει συμμόρφωση με τις επιταγές της κυβέρνησης για την πάταξη της βίας.

«Δεν θα ολιγωρήσουμε ούτε στιγμή, ούτε θα δεχθούμε απειλές και εκβιασμούς του τύπου, αν επέμβετε θα απαγορευθούν οι ελληνικές ομάδες να παίζουν στο εξωτερικό. Να απαγορευθούν, δεν μας ενδιαφέρει», δήλωσε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

«Το κλίμα είναι πάρα πολύ κακό και πυροδοτείται δυστυχώς και από ενέργειες εκτός αγωνιστικών χώρων. Είδαμε προχθές, να συμπλέκονται παράγοντες του ποδοσφαίρου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του οργάνου που διοργανώνει το ποδόσφαιρο. Αν οπαδοί βλέπουν αυτή την εικόνα, μπορεί ο καθένας να φανταστεί τι βάζουν στο μυαλό τους», τόνισε.

Παράλληλα επανέλαβε πως το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν είναι επαρκές για την καταπολέμηση της βίας. «Δεν υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο, η νομοθετική δυνατότητα, να κάνουμε τίποτε άλλο από αυτό που κάναμε. Αυτό που κάναμε ήταν το μέγιστο, για να αντιληφθείτε τι σαθρό νομικό σύστημα είναι αυτό που διέπει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν δίνει καμία δυνατότητα στην κυβέρνηση να παρέμβει. Η κυβέρνηση αν δεν νομοθετήσει δεν μπορεί να βοηθήσει», ανέφερε.

Πληροφορίες: sport-fm.gr


1 Σχόλιο

  • Ισόνομος Πολίτης on 26 Φεβρουαρίου 2015 at 20:02

  «Ένα σαθρό νομικό σύστημα είναι αυτό που διέπει το ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν δίνει καμία δυνατότητα στην κυβέρνηση να παρέμβει»
  Ναι έτσι είναι!
  Αλλά το σύστημα (αν λειτουργούσε διάφανα και νόμιμα) θα πετύχαινε μια μορφή ανεξαρτησίας και αυτοδιοίκητου για την υγιή λειτουργία του ποδοσφαίρου (που δεν παύει στην ουσία του να είναι και άθλημα)
  Ανεξαρτησία και αυτοδιοίκηση που κατά κανόνα διέπονται από τους εποπτεύουσες διεθνείς οργανισμούς (UEFA – FIFA κλπ).
  Στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, τα πρόσωπα, οι φατρίες, οι ανοίκειοι συσχετισμοί (σε αγαστή πάντα συνεργασία πάντα με τους οικονομικά ισχυρούς) καθώς και η φανερή και κρυφή συνέργεια με διαφορες χουλιγκάνικες οργανώσεις, απεμπόλησαν τις υγιείς αρχές και δημιούργησαν το ζοφερό αυτό κλίμα στο οποία συχνά πικνά γινόμαστε μάρτυρες.
  Ναι συμφωνώ κύριε Κοντονή!
  Να παύσουν για κάποιο διάστημα να αγωνίζονται οι ομάδες μας στην Ευρώπη.
  Γιατί όχι?
  Θα ζημιωθούν μερικοί από τον πακτωλό των εκατομμυρίων που εισρέουν και θα λακίσουν από τον «χώρο» αλλάμεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, θα επέλθει η τάξη και θα ωφεληθεί το άθλημα.
  Έχεις τα «κότσια» να νομοθετήσεις προς αυτή την κατεύθυνση και να το πράξεις?

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: