Με 47,6% πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Metron Analysis

Θετικά (λέει ο Ant1, ενθουσιασμό βλεπουμε εμείς) αποτιμούν οι Έλληνες πολίτες τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της ελληνικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους, στέλνοντας παράλληλα ξεκάθαρο μήνυμα για παραμονή της χώρας στο ευρώ, όπως δείχνει δημοσκόπηση της Metron Analysis που θα δημοσιεύσει το Σάββατο η εφημερίδα Παραπολιτικά.

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία στην πρόθεση ψήφου στην ερώτηση «τι θα ψηφίζατε αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή», με το 42,1% των ερωτηθέντων να απαντά ΣΥΡΙΖΑ, το 18,3% ΝΔ, το 5,7% το Ποτάμι, το 5,3% Χρυσή Αυγή, το

4,1% ΚΚΕ, το 3,8% Ανεξάρτητοι Έλληνες και το 3% ΠΑΣΟΚ, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 5,2%

Δημοσκόπηση - Metron Analysis - πρόθεση ψήφου
Δημοσκόπηση - Metron Analysis - εκτίμηση ψήφου

Σε ερώτηση για την παραμονή της χώρας στο ευρώ ή την επιστροφή στη δραχμή, οι ερωτηθέντες στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα ότι θέλουν να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη. Το 81% τάσσεται υπέρ της παραμονής στο ευρώ και μόλις το 15% τάσσεται κατά.

Δημοσκόπηση - Metron Analysis - ευρώ ή δραχμή

Σε ότι αφορά τη στάση της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, την επικροτεί το 68% των ερωτηθέντων, ενώ το 23% δηλώνει δυσαρεστημένο. Σε ότι αφορά τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, συμφωνούν σε ποσοστό 85%, οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής σε ποσοστό 53%, του Ποταμιού 64%, του ΚΚΕ 67%, του ΠΑΣΟΚ 53% και τέλος οι ψηφοφόροι της ΝΔ συμφωνούν σε ποσοστό 55%.

Δημοσκόπηση - Metron Analysis - διαπραγματεύσεις

Εκρηκτική αύξηση σημειώνουν και τα ποσοστά του Αλέξη Τσίπρα έναντι του Αντώνη Σαμαρά σε ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, σύμωνα με τις διαχρονικές μετρήσεις της Metron Analysis. Όπως προκύπτει η καταλληλότητα του κ. Τσίπρα για την πρωθυπουργία, εκτινάχθηκε στο 55% από 29%, ενώ αντίθετα του κ. Σαμαρά υποχώρησε από το 36% στο 13%.

Δημοσκόπηση - Metron Analysis - καταλληλότερος πρωθυπουργός

Σε ερώτηση για τη μέχρι τώρα αξιολόγηση της κυβέρνησης, το 76% αποτιμά θετικά την πορεία της, ενώ το 18% αρνητικά.

Δημοσκόπηση - Metron Analysis -αξιολόγηση κυβέρνησης

Τέλος, σε ερώτηση για το αν η σημερινή κυβέρνηση Τσίπρα πέτυχε μέχρι στιγμής περισσότερα ή λιγότερα από την κυβέρνηση Σαμαρά, το 59% απαντά περισσότερα και το 19% λιγότερα, ενώ το 12% απαντά τα ίδια.
Δημοσκόπηση - Metron Analysis -σύγκριση κυβερνήσεων

antenna.gr via: http://anemosantistasis.blogspot.com


Αρέσει σε %d bloggers: