Στα κάγκελα οι Ισπανοί μνημονιακοί με τον Τσιπρα

Η Μαδρίτη ζητεί από την ΕΕ να καταδικάσει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού

«Η Ισπανία κάλεσε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να «καταδικάσουν τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα»

Μαριάνο Ραχόι Την καταδίκη του Έλληνα πρωθυπουργού για τις δηλώσεις του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε από τις Βρυξέλλες την Κυριακή η Μαδρίτη, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια πηγή από την ισπανική κυβέρνηση.

Το Σάββατο, ο κ. Τσίπρας κάρφωσε διεθνώς πως η Ισπανία και την Πορτογαλία  συνασπίστηκαν εναντίον της Αθήνα και υπέρ τις λιτότητας. Το σημείο που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Μαδρίτης είναι η αποστροφή Τσίπρα στις αντιδράσεις Ραχόι στην Σύνοδο κορυφής, τις οποίες συνέδεσε με την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση και την διαφαινόμενη

εκλογική άνοδο του αριστερού Podemos.

«Η Ισπανία κάλεσε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να καταδικάσουν τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή από τη συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι.

Οι δηλώσεις αυτές «είναι αντίθετες προς το πνεύμα αλληλεγγύης που πρέπει να επικρατεί στις σχέσεις μεταξύ των εταίρων» στην Ευρώπη, προσέθεσε η ίδια πηγή.

Ο υπουργός αρμόδιος για θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μένδεθ δε Βίγκο, προέβη σε δημόσιες δηλώσεις, κατά τις οποίες διαβεβαίωσε ότι «η Ισπανία δεν είναι εχθρός κανενός, το αντίθετο, είναι αλληλέγγυα προς τον ελληνικό λαό».

Ξεκαθάρισε όμως πως θα διαμαρτυρηθεί για τις κατηγορίες Τσίπρα. «Ζητάμε από τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας να επιδείξει υπευθυνότητα καθώς εμείς θεωρούμε ότι τα προβλήματα της Ελλάδας δεν θα επιλυθούν με δηλώσεις, αλλά με μεταρρυθμίσεις» προσέθεσε, σε μία δήλωση που μεταδόθηκε σήμερα Κυριακή από την κρατική τηλεόραση της Ισπανίας.

πληροφορίες ΑΠΕ


1 Σχόλιο

    • nick on 1 Μαρτίου 2015 at 17:52

    συκοφαντεί και χτίζει συμμαχίες ο Τσίπρας

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: