ΓΑΠ και Παπακωσταντίνου εστελναν βράδυ νομοσχέδια να τα εγκρίνει ο Σόιμπλε! @Elena_Panaritis

Αποκάλυψη-βόμβα έκανε η Έλενα Παναρίτη, δίνοντας νέες διαστάσεις στο ρόλο που έπαιξαν οι Γιώργος Παπανδρέου και Γιώργος Παπακωνσταντίνου τους κρίσιμους μήνες πριν η χώρα μπει κάτω από τα δεσμά της τρόικα και υπογράψει το πρώτο Μνημόνιο.

Η πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ που την περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν δίπλα στον Γιώργο Παπανδρέου, αποκάλυψε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, από τις αρχές ακόμα του 2010, έστελνε τα σχέδια νόμου στον Σόιμπλε προτού καλά καλά τα δείξει στους δικούς του συμβούλους και φυσικά πολύ πριν

τα παρουσιάσει στη Βουλή.

«Ξέρετε τι είναι υπουργός Οικονομικών να μη δίνει το σχέδιο νόμου στους οικονομολόγους του και να το κάνει βόλτα στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας για να μας πει αν είναι καλό ή όχι;» είπε η κυρία Παναρίτη στην τηλεοπτική συνέντευξή της.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τα ρεπορτάζ του Newsbomb ότι τόσο ο ΓΑΠ, όσο και ο Παπακωνσταντίνου λειτουργούσαν ερήμην της Βουλής και του ελληνικού λαού και από την πρώτη στιγμή επέδειξαν πλήρη υποταγή στο Βερολίνο και στους δανειστές.

Ως αποτέλεσμα, τόνισε η κυρία Παναρίτη, η Ελλάδα είχε γίνει περίγελος στο Βερολίνο και γενικότερα στην Ευρώπη, όπου έλεγαν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε τη δυνατότητα να φτιάξει ένα νομοσχέδιο.

«Βγάζαμε νομοσχέδια και τα περνάγαμε με e-mail, χωρίς να έχουν περάσει από εμάς», υποστήριξε η Παναρίτη, που εδώ και ένα μήνα είναι σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Ως προς τις κρίσιμες βραδιές που προηγήθηκαν της υπογραφής του Μνημονίου, η ατάκα της κ. Παναρίτη είναι αποκαλυπτική: «Πήγαμε ένα βράδυ να ζητήσουμε 40 δις. Ευρώ και ξυπνήσαμε το πρωί και πήραμε 140. Η τρόικα μας φόρεσε από πάνω το σχέδιο της»! Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν είχε ιδέα, δηλαδή, για το ποιες ήταν οι πραγματικές χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.

Έκπληξη προκαλεί και η αναφορά της γνωστής οικονομολόγου για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2014. Σε αντίθεση με την επίσημη εκτίμηση, που περιλαμβάνεται και στον Προϋπολογισμό του 2015, για πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,5% επί του ΑΕΠ, η κυρία Παναρίτη υποστήριξε ότι αυτό τελικά θα είναι μόλις 0.6%.

Είναι προφανές ότι μετά και τις παραπάνω δηλώσεις της κυρίας Παναρίτη, είναι επιτακτική ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει άμεσα σε εξεταστική επιτροπή για το πώς και από ποιος οδηγήθηκε η χώρα στα μνημόνια και να αποδοθούν αμέσως τόσο οι πολιτικές όσο και οι ποινικές ευθύνες αν υπάρχουν και επιτέλους να σταματήσει αυτή η άθλια καραμέλα περί ασυλίας των υπουργών.

Πηγή: newsbomb.gr


5 Σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  • Ισόνομος πολίτης on 5 Μαρτίου 2015 at 12:52

  Για όσους θέλουν να έχουν καθαρή άποψη για την εν λόγω «κυρία» ας διαβάσουν τα «δέοντα» στο πάρακάτω:star.gr/Pages/Politiki.aspx?art=264253&artTitle=o_tsipras_afine_aichmes_gia_tin_panariti_kai_o_varoufakis_tin_pire_gia__symvoulo_vinteo_

  • Ισόνομος πολίτης on 5 Μαρτίου 2015 at 13:07

  Καλά να πάθουν τόσο ο ΓΑΠ όσο και ο ΠΑΠ…..
  Την εποχή εκείνη αδιάκριτα και……ελαφρά τη καρδία……… για σοβαρότατα πόστα γινότανε επιλογή …… σωρηδόν από «κηπουρούς» και…… «κηπουρίνες»..
  Ο Βαρουφάκης ή Μπαρουφάκης (από πλευράς μου τουλάχιστον αξιολογηθείς παλαιόθεν, έλαβε τον βαθμό που του αξίζει…..)
  Οι δύσπιστοι θα το καταλάβουν και θα το αισθανθούν για τα καλά………..προϊόντος του χρόνου….(βλέποντας γύρω τους τα αποτελέσματα των ενεργειών του….)

  • Ισόνομος πολίτης on 6 Μαρτίου 2015 at 09:13

  Εδώ οι απόψεις της κυρίας Έλενας Παναρίτη.
  Διαβάστε για να καταλάβετε με τι είδος «συμβούλους» στα «οικονομικά» δουλεύουν σήμερα οι συριζοΑΝΕΛητες και ο μέγας και τρανός Βαρουφάκης
  Τότε ήταν στους ευωδιαστούς «κήπους» του ΓΑΠ σήμερα περιδιαβαίνει με μπρίο και χάρη τα «περιβόλια» του Βαρουφάκη και των συριζοΑΝΕΛητων:
  http://www.panariti.eu/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%86/

  • Ισόνομος πολίτης on 6 Μαρτίου 2015 at 09:42

  Διαβάστε και λίγα (έστω) από τα παρακάτω για να καταλάβετε για ποια «σύμβουλο» μιλάμε:
  http://info-war.gr/2015/02/%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B7-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF-eurogroup/

  • Astrexas on 6 Μαρτίου 2015 at 17:15

  Εχουν συμβει πολλα εξωπραγματικα τις τελευταιες δεκαετιες…αλλα αυτα που συμβαινουν επι ημερων τσιπρα και συριζα δεν τα χωραει ο νους του ανθρωπου…

  ζητηται ελπις

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: