Ένταση και επεισόδια στις Σκουριές (video)

Διαδηλωτές και μεταλλωρύχοι βρέθηκαν αντιμέτωποι. Χρησιμοποιήθηκαν πέτρες, ξύλα και χημικά!

Διαδηλωτές και μεταλλωρύχοι βρέθηκαν αντιμέτωποι σε σημεία του δρόμου από τη Μεγάλη Παναγία μέχρι τη θέση «Χοντρό Δέντρο» και επιδόθηκαν σε ρίψεις αντικειμένων και σε «πετροπόλεμο» μεταξύ τους, με την αστυνομία να έχει προχωρήσει κατ’ επανάληψη σε ρίψη δακρυγόνων.

Μέλη των επιτροπών αγώνα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, που είχαν μεταβεί το πρωί στη θέση «Χοντρό Δέντρο», μαζί με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη απωθήθηκαν από μεταλλωρύχους, εγκαταλείποντας και αυτοκίνητα με τα οποία είχαν μεταβεί στο σημείο, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση χημικών.

Σκουριές - επίθεση - κουκουλοφόροι - αστυνομία

Όπως δήλωσε η κ. Ιγγλέζη, οι μεταλλωρύχοι διέσπασαν το μπλόκο της αστυνομίας και άρχισαν να πετούν ξύλα και πέτρες προς τους διαδηλωτές, ενώ η αστυνομία έριχνε δακρυγόνα. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές και για τη στάση της αστυνομίας. «Ήταν παραταγμένες επτά κλούβες εκεί και δε μπόρεσαν να σταματήσουν τριακόσιους μεταλλωρύχους» πρόσθεσε.

Από την πλευρά τους οι μεταλλωρύχοι καταγγέλλουν ότι εκείνοι δέχθηκαν επίθεση. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στα μεταλλεία Γιώργος Χατζής οι εργαζόμενοι δέχθηκαν πέτρες από «αντιεξουσιαστές» και τραυματίστηκαν ελαφρά και τρεις μεταλλωρύχοι. Οι συγκεκριμένοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου και επέστρεψαν σπίτια τους.

Αυτή την ώρα η κατάσταση παραμένει τεταμένη σε δύο σημεία, στις Σκουριές και στον κόμβο της Μ. Παναγίας με τους διαδηλωτές απέναντι και την αστυνομία ανάμεσα τους.

πληροφορίες απο ΑΝΤ1


Αρέσει σε %d bloggers: