Τσίπρας: Λαϊκή επιταγή η διερεύνηση της κατάρρευσης της χώρας με τα Μνημόνια

Καταπέλτης ο Αλ. Τσίπρας: Λαϊκή επιταγή η διερεύνηση της κατάρρευσης της χώρας με τα Μνημόνια (Ζωντανή μετάδοση)

«Αποκαλυφτήκατε κ. Σαμαρά!» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής απαντώντας στον Αντ. Σαμαρά που απείλησε την κυβέρνηση με «ανακριτική επιτροπή» «μια κυβέρνηση, που ανέλαβε μόλις δύο μήνες πριν και ταυτόχρονα μιλάτε για συναίνεση»!

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αποτελεί λαϊκή επιταγή η διερεύνηση της κατάρρευσης της χώρας, με στόχο την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος, χωρίς ποινικοποίηση των πολιτικών αντιλήψεων. Το πρόγραμμα το έκριναν οι πολίτες που έδωσαν την εντολή για μια ριζική στροφή. Επεσήμανε ότι η Ελλάδα δεν είναι σήμερα, μια χώρα υποτελής και υποταγμένη, αλλά μία χώρα κυρίαρχη και υπολογίσιμη, παρά τις δυσκολίες. «Είναι μία χώρα που δεν μπορούν να παίζουν μαζί της οι εταίροι και οι δανειστές».

«Πρέπει να εξεταστεί σε βάθος η διαδικασία αναθεώρησης του ελλείμματος του 2009. Ποιος και γιατί πήρε αυτή την απόφαση; Τα ίδια ζητάγατε κι εσείς κ. Σαμαρά, αλλά μετά τα ξεχάσατε. Και τώρα μας λέτε ότι η κρίση έφερε το μνημόνιο. Πείτε το ευθέως, μιλάτε για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Καραμανλή.»

«Στην Ελλάδα τα πραξικοπήματα τελείωσαν μαζί με το παλάτι» είπε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Αλέξης Τσίπρας υπενθυμίζοντάς του την περίοδο των Κανών και εισπράττοντας αντιδράσεις και φωνές από τα έδρανα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

Πρέπει να δοθούν απαντήσεις για το PSI ή για τη β’ ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σημείωσε ο Πρωθυπουργός απαριθμώντας τα αναπάντητα ερωτήματα που υπάρχουν για τις πολιτικές επιλογές που οδήγησαν τη χώρα στα Μνημόνια. «Ζητάτε, να μην αναζητήσουμε απαντήσεις για όλα αυτά;»

Στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «η αλήθεια κ. Σαμαρά είναι ότι δεν κάνατε εξεταστική γιατί «συγκυβερνήτης» σας ήταν ο κ. Βενιζέλος. Σας καλώ να υπερψηφίσετε την πρόταση κ. Σαμαρά και να αποφύγετε τις υπεκφυγές.»

Αυγή


1 Σχόλιο

  • Ισόνομος πολίτης on 7 Απριλίου 2015 at 08:49

  Μα τι «νούμερα» είναι αυτοί οι συριζοΑΝΕΛήτες?
  Αφού οσονούπω και μέχρι τα τέλη Απριλίου, θα υπογράψουν οι ίδιοι ένα νέο «μνημόνιο» (ή κάτι παρόμοιο), που τα παλιά μπροστά του θα είναι…. «απλώς οδοντόκρεμες..»
  Πάνε τώρα στον Πούτιν για να ζητήσουν……. από αυτά που δεν έχει..
  Τι να σου δώσει ο άνθρωπος ρε Τσιπροάσχετε?
  Και να το θέλει μπορεί?
  Τι να σου δώσει, αφού η οικονομία της χώρας αυτής είναι στην κυριολεξία «γονατισμένη» των λογω πολλών εξωγενών και εσωτερικών παραγόντων….και δυσχεριών…
  Το ρούβλι έχει καταντήσει ανέκδοτο, αφού συνεχώς καταρρέει η ισοτιμία του έναντι των άλλων αποθεματικών νομισμάτων (δολλάριο, € και γιέν)
  Δεν επιχαίρω καθόλου γι αυτό ειλικρινά!
  Ίσα – ίσα που είμαι και πολύ φιλορώσος μάλιστα..
  Αλλά δυστυχώς:
  Άλλαι με βουλαί ανθρώπων, άλλα δε Θεός κελεύει…
  Θέλω τη Ρωσία να είναι ισχυρή για να αποτελεί το αντίπαλο δέος.
  Έτσι διασφαλίζονται όλες οι «ισορροπίες», που τόσο πολύ έχει ανάγκη σήμερα ο Κόσμος.
  «Εξεταστικές» ζητάνε οι συριζοΑΝΕΛήτες και δεν κοιτάνε να βρούνε κανένα φράγκο, γιατί προβλέπω πως θα μας πάρει και θα μας σηκώσει σε κανένα μήνα…
  Μα καλά, τέτοιας έκτασης κακό βρήκε την Ελλάδα μετά την 25η Ιανουαρίου?
  Δεν μπορώ να το πιστέψω!
  Μιλάμε για οικονομικό επιτελείο και πρωθυπουργό……ντίπ…….για….. ντίπ…….

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: