Ο τερματισμός της κατάληψης της Πρυτανείας υπηρετεί την δημοκρατία και στηρίζει την δημόσια εκπαίδευση

Επέμβαση της αστυνομίας στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου - 14 συλλήψεις

Επέμβαση της αστυνομίας στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου – 14 συλλήψεις. Δεν διαπιστώθηκαν φθορές – Ανακοινώσεις από πρυτανεία – Π. Σκουρλέτη – Δ. Παπαδημούλη

Επέμβαση της Αστυνομίας στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου έγινε το πρωί της Παρασκευής. Αστυνομικοί μπήκαν από πλαϊνή είσοδο και η κατάληψη έληξε, με τη προσαγωγή και σύλληψη τελικά 14 ατόμων που παρέμεναν στο κτίριο.

Την Παρασκευή το πρωί προσήχθησαν από το κτίριο της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνελήφθησαν 14 άτομα – επτά ημεδαποί άντρες, έξι ημεδαπές γυναίκες και μία υπήκοος Κύπρου.

Επίσης αργά το βράδυ της Πέμπτης και τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής συνελήφθησαν επιπλέον τέσσερα άτομα – τρεις ημεδαπές γυναίκες και μία υπήκοος Πολωνίας, σχετιζόμενα με την κατάληψη.

Ακόμα από την περιοχή των Εξαρχείων συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής τέσσερα άτομα – τρεις ημεδαποί άντρες και ένας υπήκοος Αλβανίας για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών.

Την Πέμπτη κυκλοφόρησαν φωτογραφίες με αστυνομικό της Ομάδας Δέλτα στα Προπύλαια ο οποίος έφερε κράνος με μικροκάμερα. Υπενθυμίζεται ότι σχετικό νομοθετικό πλαίσιο για χρήση κάμερας δεν υφίσταται. Για το γεγονός έχει ενημερωθεί η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και αναμένεται να διεξαχθεί έρευνα.

Να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των καταληψιών ήταν Ελληνες, ανάμεσά τους πιθανόν και κάποιοι αλλοδαποί.

Οι άνδρες της αστυνομίας, είχαν δώσει 15 λεπτά διορία για να αποχωρήσουν και στη συνέχεια ξεκίνησαν την επέμβαση, η οποία ολοκληρώθηκε, χωρίς ένταση.

Έξω από το κτίριο είχαν συγκεντρωθεί αλληλέγγυοι, οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα.

Οι πρώτες πληροφορίες, μετά τον έλεγχο που έγινε στο εσωτερικό του κτηρίου, αναφέρουν ότι δεν διαπιστώθηκαν φθορές. Στο σημείο βρίσκεται ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ και διοικητικοί υπάλληλοι.

Αρχικά, έγινε μια προσπάθεια να ανοιχθεί η κεντρική πόρτα της πρυτανείας, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό.Στην επιχείρηση συμμετέχουν και οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τους καταληψίες, οι οποίοι βρίσκονταν σήμερα για 19η ημέρα εντός του κτιρίου.

«Η κυβερνητική απόφαση για τερματισμό της κατάληψης της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ, υπηρετεί την δημοκρατία και στηρίζει την δημόσια εκπαίδευση» έγραψε στο Twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημ.Παπαδημούλης.

Στο θέμα αναφέρθηκε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνος Σκουρλέτης.

«Είδαμε μία κατάληψη η οποία αφορούσε 14 ανθρώπους. Αυτή η κίνηση δεν είχε στην παραμικρή της στιγμή τη στοιχειώδη συναίνεση, έστω του χώρου από τον οποίο προέρχονται αυτοί οι οποίοι κινητοποιήθηκαν» ανέφερε.

Oι πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου Αθηνών εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση

«Οι Πρυτανικές Αρχές ευχαριστούν την ελληνική κοινωνία και πολιτεία για τη σταθερή στήριξή τους στις προσπάθειες αποκατάστασης της λειτουργίας της κατειλημμένης Πρυτανείας του Ε.Κ.Π.Α. Κύριο μέλημά μας είναι πλέον η επείγουσα επαναλειτουργία όλων των κεντρικών υπηρεσιών του ιδρύματός μας, που επιτελούν βασικό έργο στην κατοχύρωση και προώθηση του αγαθού της Δημόσιας Ανώτατης Παιδείας στη χώρα μας. Είναι ευρύτερα σημαντικό να διαφυλάσσονται και να παραμένουν σε ουσιαστική δημόσια λειτουργία τα κτήρια της νεοκλασσικής Αθηναϊκής Τριλογίας, ενός σπουδαίου μνημείου πολιτιστικής κληρονομιάς του Έθνους μας και εμβληματικού κοσμήματος της πρωτεύουσας του Ελληνισμού».

Πληροφορίες από ΒΗΜΑ


2 Σχόλια

  • nick on 17 Απριλίου 2015 at 18:53

  συνεργάτης του Παλαιοκόστα ήταν μέσα στο Πανεπιστημιο, ήταν σ αυτούς που υπέκυψε η κυβέρνηση και ψήφισε τη φωτογραφική διάταξη για αποφυλάκιση τρομοκρατών δολοφόνων
  κι όλη η ιστορία έγινε σήμερα γιατι θα ήταν ξεφτίλα (πόσο πιο μεγάλη άραγε;) να ψήφιζαν το βράδυ και αύριο κακοποιοί και αριστεροί μπαχαλάκηδες αντάμα να έφευγαν μόνοι τους ικανοποιημένοι αφου οι Τσιπροκαμένοι είχαν υλοποιήσει τα αιτήματά τους
  τώρα που τους έπιασαν και βγήκαν οι κουκούλες για πέστε μας βρε σύντροφοι μάθατε ποιοι ήταν αυτοί που έκαναν μπουρδέλο το κέντρο της Αθήνας

  • nick on 18 Απριλίου 2015 at 06:31

  όταν ο Σαμαρας έστελνε τα ματ ήταν χούντα τώρα τα ματ στηρίζουν την δημοκρατία

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: