ΝΔ: Συλλογή υπογραφών για να διώξουν το Σαμαρά από την ηγεσία

Οι εκφραστές των δυο κυριάρχων τάσεων με την πιο συχνή και μαχητική παρουσία στα ΜΜΕ.

Μετά την έξοδο της λαϊκής δεξιάς προς το αντιμνημονιο στην ΝΔ απέμεινε η ακροδεξιά και η νεοφιλελεύθερη παραδοσιακά αντεργατική τάση.

Η αποδοχή της κυβέρνησης και ειδικότερα του Αλέξη Τσιπρα στην  παραμένει εξαιρετικά υψηλή. Για την ακρίβεια ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας  παίζουν μόνοι τους, χωρίς αντίπαλο, στον πολιτικό στίβο με την κύρια αντιπολίτευση να προέρχεται από ΜΜΕ και δημοσιογραφους.  Έτσι δεύτερες σκέψεις κυριαρχούν στην ΝΔ και πλέον τίθενται σε εφαρμογή “προσπάθειες υπέρβασης” για να πούμε κομψά τις προσπάθειες να πείσουν τον Σαμαρά να φύγει.

Όπως αναφέρει ο Άρης Ραβανός στο  ρεπορτάζ του στο “Βήμα της Κυριακής”, στελέχη που αγωνιούν για το μέλλον της ΝΔ, και από την πρώτη στιγμή προσπάθησαν να δείξουν στον Αντώνη Σαμαρά την οδό της έντιμης “υπέρβασης”, συντονίζονται, αποκτούν ενιαίο λόγο, και προχωρούν στη συλλογή υπογραφών για τη διεξαγωγή εκτάκτου Συνεδρίου.

Στο επιτελείο του κ. Σαμαρά συζητούν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν ακόμη και σε καταγγελίες στελεχών που αμφισβητούν την ηγεσία, με την αιτιολογία ότι διασπούν έτσι την ενότητα της ΝΔ


Αρέσει σε %d bloggers: