Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό – προσφυγικό συγκαλεί ο Τουσκ (video)

Ο Ντόναλντ Τουσκ«Aποφάσισα να συγκαλέσω μια έκτακτη Eυρωπαϊκή Σύνοδο την Πέμπτη με θέμα την κατάσταση στην Μεσόγειο», τόνισε μέσα από το Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, μετά από τη νέα τραγωδία στη Μεσόγειο. 

«Η κατάσταση στη Μεσόγειο είναι δραματική. Δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ότι εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν την ώρα που προσπαθούν να διασχίσουν την θάλασσα προς την Ευρώπη. Αυτός

είναι ο λόγος που αποφάσισα να συγκαλέσω Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την προσεχή Πέμπτη», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για να προσθέσει ότι «περιμένω από τις χώρες που συμμετέχουν προτάσεις για ανάληψη δράσης άμεσα. Η κατάσταση μας αφορά όλους στην Ευρώπη και πρέπει να δράσουμε άμεσα. Μαζί». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής έρχεται μετά από την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν χθες ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον Ιταλό ομόλογό του, Ματέο Ρέντσι, αλλά και την παρέμβαση του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος ζήτησε και εκείνος την σύγκληση έκτακτης ευρωπαϊκής Συνόδου.

Δείτε το video:

Πληροφορίες periodista.gr ά

Αρέσει σε %d bloggers: