Στην Τράπεζα της Ελλάδος τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων

Με αναδρομική ισχύ από τις 17 Μαρτίου

Έχουμε πόλεμο με τους δανειστές και το παλεύουμε με όλα τα μέσα

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία καθίσταται υποχρεωτική η μεταφορά των διαθέσιμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος, δημοσιεύτηκε σήμερα, Δευτέρα, στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Πρέπει να τονισθεί πως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου εξαιρεί τα ασφαλιστικά ταμεία από την υποχρέωση μεταφοράς διαθέσιμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, με αποτέλεσμα να περιορίζει σημαντικά τα κεφάλαια που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν.

Σχολιο: Αντίθετα με τους μνημονιακούς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έχει την πολιτική νομιμοποίηση για ΠΝΠ και εχει την στήριξη της κοινωνίας

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που θα εισαχθεί άμεσα στη Βουλή και έχει ισχύ από τις 17 Μαρτίου 2015, προβλέπει ότι:

Αρθρο Πρώτο: «Οι Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, όπως αυτοί προσδιορίζονται από το ισχύον ‘Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης’ που τηρείται με ευθύνη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, υποχρεούνται να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα και να μεταφέρουν τα κεφάλαια προθεσμιακών τους καταθέσεων σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης που τηρούν στην Τράπεζα της Ελλάδος, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης ή διαδικασίας.

» Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται τα κεφάλαια που απαιτούνται για την κάλυψη των ταμειακών τους αναγκών για το επόμενο δεκαπενθήμερο, καθώς και τα κεφάλαια που έχουν κατατεθεί από τους ανωτέρω φορείς στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

» Εξαιρούνται επίσης οι Δημόσιες Επιχειρήσεις κατά την έννοια της παραγράφου 5, οι Δημόσιοι Οργανισμοί κατά την έννοια της παραγράφου 6 του άρθρου 1 του Ν.3429/2005 (Α’ 314), καθώς και οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, οι οποίοι δύνανται να μεταφέρουν τα ως άνω αναφερόμενα κεφάλαια στην Τράπεζα της Ελλάδος για τον ίδιο σκοπό.

» Επί των κεφαλαίων που είναι κατατεθειμένα ή θα κατατεθούν στους ανωτέρω λογαριασμούς της Τράπεζας της Ελλάδος εφαρμόζονται οι διατάξεις της περίπτωσης ζ’ της παραγράφου 11 του άρθρου 15 του Ν. 2469/1997 (Α’ 38), όπως ισχύουν.

Άρθρο Δεύτερο:  «Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος, αρχίζει από 17.3.2015».

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση επιχειρεί να καλύψει τις επιτακτικές ανάγκες του Δημοσίου ύψους 3 δισ. ευρώ για το επόμενο δεκαπενθήμερο. Συγκεκριμένα, μέσα σε δύο εβδομάδες το Δημόσιο καλείται να καταβάλει μισθούς ύψους 1,1 δισ. ευρώ, να ενισχύσει τα ασφαλιστικά ταμεία με 850 εκατ. ευρώ περίπου, να καταβάλει τόκους 200 εκατ. ευρώ, ενώ στις 12 Μαΐου θα πρέπει να πληρώσει 746 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ.

Η πρακτική μεταφοράς των διαθεσίμων από τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης σε κεντρικούς λογαριασμούς ισχύει σε Ολλανδία και Αγγλία και έχει να κάνει με την καλύτερη διαχείριση των χρημάτων των οργανισμών.

Σημειώνεται πως με τις πράξεις πώλησης τίτλων διαχείρισης του Ελληνικού Δημοσίου με συμφωνία επαναγοράς (repos) οι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης κερδίζουν επιτόκιο 2,5%, όταν οι εμπορικές τράπεζες τους παρέχουν επιτόκιο 1% περίπου.


51 Σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  • RYaN on 21 Απριλίου 2015 at 00:18

  Schumann: They make Europe look like a financial dictatorship.
  The secret recipe of Troika imposing austerity on the people of Europe reveals the recent documentary by the famous German research journalist Harald Schumann, entitled “Omnipotent and Uncontrollable: The Troika” which will be screened on April 21 at the European Parliament in Brussels.
  (ελληνικοί υπότιτλοι στα settings του βίντεο)

   • nick on 21 Απριλίου 2015 at 02:05

   ραιαν έχω μια απορία με σένα μιας και λες οτι εκει απ τα ξενα(;) που είσαι ενδιαφέρεσαι για την Ελλάδα
   εκτός απ τις οικονομικές θεωρίες δεν θυμάμαι να σ εχω δει να παίρνεις θέση για οτιδήποτε άλλο, καταλήψεις , λαθρομετανάστες, και γενικά οτιδήποτε άλλο σοβαρό η μη ταλανίζει τον τόπο, μπορεί να έχω χάσει επεισόδια
   αν ο Γερμανός ερευνητής είναι επιπέδου κοματόσκυλου Κούλογλου δέσαμε με
   πέντε χρόνια τωρα μπουχτίσαμε στους ειδικούς οικονομολόγους και στους «ερευνητές» που καθε τόσο διαψεύδονται και αλλάζουν τις θεωρίες τους, κι αυτός εδω, αναπαραγωγή των ασυναρτησιών του συριζα κάνει, αριστερός είναι;

   το θεμα είναι πως τούτοι εδω οι άχρηστοι με ΠΝΠ δεν θ αφήσουν τίποτα όρθιο

    • RYaN on 21 Απριλίου 2015 at 10:37

    Ο Harald Schumann είναι ένας από τους πιο πολυβραβευμένους δημοσιογράφους της κριτικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας παγκοσμίως και τα αποκαλυπτικά του έργα, το μέλλον έδειξε ότι ποτέ δεν έπεσαν έξω. Παρουσιάζει την άλλη πλευρά των πραγμάτων, που ως συνήθως είναι και η αληθινή.
    Όσον αφορά στις πολιτικές του πεποιθήσεις, νομίζω, χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος, ότι διασυνδέεται, αλλά από απόσταση, με το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας (SPD).

   • Astrexas on 21 Απριλίου 2015 at 12:42

   παραμυθια….
   κατηγορει την κυβερνηση του συριζα οτι ειναι ασχετη και ερασιτεχνης στην επικοινωνιακη της τακτικη!!!!

   Στο κατεξοχην δλδ πεδιο που αριστευει!!!!στην προπαγανδα και στους επικοινωνιακους τακτικισμους της.

   ημαρτον!!!

  • nick on 21 Απριλίου 2015 at 14:23

  περίμεναν στήριξη απ την Αμερική και τα σκάτωσαν με τους Αμερικάνους
  περίμεναν στήριξη απ την Κίνα, μια απ τα ίδια
  κι εδω σ όλη την Ευρώπη χωρίς συμμάχους
  ΟΛΟΙ απέναντι και εναντίον μας
  ε όχι κι όλοι, ο Μαδούρο είχε στείλει μήνυμα συμπαράστασης και υποστήριξης, δεν το λες και λίγο – εκεί ποντάρουν τώρα – μπορεί να στείλει αργότερα και χαρτί υγείας, θα το χρειαστούμε έτσι που το πάνε
  θυμάστε τα λαϊκίστικα για διεθνείς διασκέψεις για συμμαχίες του νότου για οικονομικά σχέδια που όμοιά τους δεν είχε ξαναδεί η οικουμένη
  για τις τρομερές αλλαγές που θα έφερναν σ όλη την ΕΕ
  το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης
  και τ αποτέλεσμα…. μια γραβάτα β διαλογής από τον Ρέτζι, αφου στο μεταξύ υπέγραψαν οτι αναγνωρίζουν στο ακέραιο το χρέος και τις υποχρεώσεις της χώρας για την πληρωμή του
  εν τω μεταξύ αποφυλακίζουν τρομοκράτες με φωτογραφικές διατάξεις, δίνουν αυξήσεις σε κολλητούς της ΔΕΗ, δεν υπάρχει πια προστασία για την πρώτη κατοικία, οι κουκουλοφόροι εκβιάζουν και αναγκάζουν την κυβέρνηση να δεχτεί όλα τα αιτήματά τους, οι ΠΝΠ πάνε κι έρχονται ( αυτά γίνονται απο χούντες, δικά τους τα λόγια), τ αποθεματικά αδειάζουν κι εξαντλούνται, η ΕΚΤ απειλεί να κλείσει κι άλλο την κάνουλα, οι λαθρομετανάστες κάνουν μαζική απόβαση στα νησιά, μέσα στα λιμάνια τους αφήνουν τώρα οι δουλέμποροι
  κι όλα αυτά σε τρεις μήνες απο μια κυβέρνηση «»πρώτη φορά αριστερά με στήριγμα ψεκασμένο σχεδόν ακροδεξιό»»

  • RYaN on 21 Απριλίου 2015 at 15:16

  Η προπαγάνδα πολιτικού-κομματικού οφέλους στο εσωτερικό είναι αδιάφορη για την ουσία του θέματος. Στο εξωτερικό, ο πολύς κόσμος, δεν έχει καταλάβει τί έχει συμβεί με την Ελλάδα και τα ΜΜΕ βομβαρδίζουν καθημερινά τους πάντες με απόψεις των διαπλεκόμενων της Τρόικας.
  Χθες, ο Θανάσης Βαμβακίδης της BofA το είπε ξεκάθαρα: Η Ελλάδα είναι ήδη εκτός Ευρωζώνης, αφού ξεκίνησε το QE της ECB και είναι η μόνη χώρα που δεν είναι μέσα. Ποια? Η χώρα με το μεγαλύτερο αποπληθωρισμό από όλες τις άλλες. Δεν είναι μέσα στο QE και ούτε επρόκειτο να είναι με οποιαδήποτε κυβέρνηση. Ο απόλυτος τραγέλαφος: τη μέρα που η ECB ανακοίνωσε το QE για την Ευρωζώνη, αρνήθηκε όλα τα ελληνικά αιτήματα ως νομισματική ενίσχυση !!!!

  Η Ελλάδα, λοιπόν, απλά χρησιμοποιεί σα νόμισμά της το ευρώ γιατί δεν έχει τί άλλο να χρησιμοποιήσει.
  Κάποιοι μιλούν τώρα για διπλό νόμισμα, αλλά είναι πολύ αργά.
  Κάποιοι άλλοι το έθεσαν εδώ μάλλον πάρα πολύ νωρίς.
  Τότε που θα είχε τεράστια οφέλη. Τώρα, αν γίνει, θα γίνει γιατί δε θα βρίσκει η χώρα αρκετά ευρώ για να τα χρησιμοποιεί ως νόμισμα. Όταν η Ιρλανδία χρειάστηκε να τυπώσει 50 δισ. ευρώ, η ΕΚΤ την άφησε να το κάνει και σιώπησε. Η απάντησή της στην Ελλάδα για 5-6 δισ. είναι: ούτε να το διανοηθείτε.
  5 χρόνια mobbing για να εγκαταλείψει η Ελλάδα το ευρώ και ταυτόχρονα υποκρισία περί του αδιάσπαστου του ευρώ. Στο παιχνίδι χρησιμοποιήθηκε το 2013 και η Κύπρος. Χρησιμοποιήθηκε κάθε τρόπος, ευθύς ή παράπλευρος και κάθε διαθέσιμο εργαλείο πίεσης.
  Κι εσείς, εδώ, ακόμα μιλάτε για σύριζα, ανελ, νέα δημοκρατία και πασοκ. Δηλαδή, ποιος διαχειριστής θα κάνει καλύτερη διαπραγμάτευση με τους εχθρούς της χώρας.
  Μήπως τελικά ισχύει αυτό που έγραψε ο Guardian το Πάσχα, αλλά με ακόμα μεγαλύτερες προεκτάσεις κατά Huntington? Μήπως εντέλει το θέμα είναι θεολογικό? Άλλωστε, Ελλάδα και Κύπρος είναι οι μόνες χώρες του ορθόδοξου τόξου που ανήκουν στον πυρήνα της Ευρώπης, τη λεγόμενη Ευρωζώνη. Ενοχλεί πολύ αυτό?

   • nick on 21 Απριλίου 2015 at 16:08

   παίρνουν μεταξύ άλλων τα αποθεματικά γηροκομείων, βρεφοκομείων και κέντρων Πρόνοιας για να πληρώσουν το ΔΝΤ.
   τα λεφτά της κοινωνικής πρόνοιας στους «τοκογλύφους» με πραξη νομοθετικού περιεχόμενου χουντικής έμπνευσης όπως λέει κι ο Βούτσης
   στο 30% η απόδοση του τριετούς ομολόγου

   Ζωή, η γνωστή: η κατάλυση της δημοκρατίας δεν συντελείτε μόνο με τανκς αλλά και με ΠΝΠ
   αυτό είναι πρώτη φορά αριστερά

    • RYaN on 21 Απριλίου 2015 at 18:42

    Η μισή θητεία Σαμαρά ήταν σε κατάσταση ωμού εκβιασμού από την Τρόικα:
    6/12-12/12: στα όρια εξόδου από το ευρώ. Γιατί? Αν το εξετάσεις πολιτικά, διαδέχτηκε τον Παπαδήμο !!!
    4/14-1/15: συνεχή κατάρρευση και από 9/14 σταμάτησε κάθε δανειοδότηση. Γιατί? Πολιτικά, ο σύριζα είχε δημοσκοπική πρωτιά στα όρια του στατιστικού σφάλματος, οι προεδρικές εκλογές είχαν ασαφές αποτέλεσμα, ενώ βρίσκονταν 6-12 μήνες μπροστά και αν γίνονταν το αποτέλεσμα ήταν αμφίρροπο και άγνωστο. Όμως, όλα κατέρρεαν.
    Πρέπει να είναι κάποιος πολύ κουτός για να του φταίει ακόμα ο σύριζα, η νδ και ο ίδιος του ο εαυτός.

     • Astrexas on 21 Απριλίου 2015 at 20:24

     Υπηρχε ενας τροπος….. το βαρος της νεας αρχης(της πρωτη φορα αριστερα) να πεσει στην παραγωγικη ανασυγκροτηση της χωρας.Ολα τα ειε ο τσιπρας στο πιατο…Η Ρωσια απομονωμενη πιο κατω απο την Ελλαδα νοτιως το χαος,ο ερντογαν παλαβος, η παραπανω λιτοτητα με οικονομικους ορους και οχι πολιτικους μπορουσε να αποριφθει,η νεα κυβερνηση αδιαφθορη(τυπικα)αποδεσμευμενη απο την διαπλοκη ειχε την δυναμικη της κοινοτομιας στην δημοσια διοικηση στην γραφειοκρατια και ενα σορο αλλα …
     με ισους ορους και δυναμικα μπροστα αποδεχομενη τους κανονες του παιχνιδιου ..η Ελλαδα θα τα καταφερνε.
     Αντι αυτου η κυβερνηση της Ελλαδας θελησε να αλλαξει με τον τσαμπουκα αυτο που ολοι αποδεχονταν τους κανονες…θα παρει τον μπουλο τον προδιαγεγραμμενο γιατι ΑΝ και θα μπορουσε δεν γυρισε το παιχνιδι λογο ηλιθιας τακτικης της και οχι μονο.
     Τα βομβαρδιστηκα για ισοπεδωση της Ελληνικης Επικρατειας εχουν ξεκινησει καποιοι τα ακουνε και καποιοι θα τα δουν συντομως.

      • Ισόνομος Πολίτης on 21 Απριλίου 2015 at 21:18

      Όλα θα πηγαίνανε κατ ευχήν αν μερικοί κουφιοκεφαλάκηδες δεν έριχναν την προηγούμενη κυβέρνηση των δυόμισι ετών με τις πρόωρες εκβιαστικές εκλογές λόγω ΠτΔ.
      (Ολέθριο εθνικό σφάλμα που θα πληρωθεί πολύ ακριβά).
      Σήμερα θα είχαμε έστω τα ανακουφιστικά 1,2 δις που επιστράφηκαν στο EFSF αντι να αρμέγουμε τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, των οργανισμών, των δήμων και της περιφέρειας.
      Τώρα ακούστε τα «κούφια» λόγια του «Α» και του «Δείνα» περί «θεολογικής αντιπαράθεσης» από τους «εχθρούς εταίρους» και……… άλλα πολλά (ή να μη είπω τι….)

      • RYaN on 21 Απριλίου 2015 at 22:54

      Ισόνομε, δεν είναι η οικονομία το μόνο κίνητρο των ανθρώπων. Για την ακρίβεια, τα μη οικονομικά κίνητρα είναι και τα πιο επικίνδυνα. Αλλά, στις μέρες μας, είναι «πολιτικά ορθό» αυτά να κρύβονται επιμελώς κάτω από οικονομικά ενδύματα.
      Εγώ, λοιπόν, εδώ είπα να αρχίσω να τους ξεβρακώνω, αφού διαδικτυακά είμαι παντελώς ανώνυμος και άρα δεν έχει καμία σημασία αν έτσι θα ξεβρακωθώ κι εγώ.

     • Astrexas on 21 Απριλίου 2015 at 21:26

     Θα μπορουσε Ισονομε να λειτουργησει το αποτελεσμα των εκλογων ως εφαλτηριο για αλμα προς τα εμπρος..τελικα το αλμα εγινε….. αλλα για το κενο!!!

      • Ισόνομος Πολίτης on 22 Απριλίου 2015 at 00:18

      Καθημερινά ζω πολλές «κατάντιες» απλών νεοελλήνων πολιτών, που αρχίζουν και τελειώνουν (για να ξαναρχίσουν) με τα οικονομικά κίνητρα RYaN..
      Η ζωή έχει πολλά κίνητρα που εξελίσσονται και μετεξελίσσονται σε πολλών λογιών διαθέσεις……σχέδια και .δράσεις.
      Εκείνα όμως που έχουν αφετηρία και κατάληξη το «στομάχι» είναι τα ισχυρότερα.
      Και να το επεκτείνω:
      Αν η παρούσα κυβέρνηση πάθει μεγάλα οικονομικά στραπάτσα θα «ξοφλήσει» παρά τα όποια σχέδια και τους μεγαλοϊδεατισμούς της (τρομάρα της).
      Και είμαι πολύ προβληματισμένος με ένα κυρίως ερωτηματικό σε πολιτικό επίπεδο:
      Δεν κατάλαβα από που ως που, ένας συριζοΑΝΕλήτης είναι περισσότερο πατριώτης, δημοκράτης και προοδευτικά προσανατολισμένος από εμένα ας πούμε?.
      Με ποια ιδεολογικοπολιτική και κυρίως ΗΘΙΚΗ βάση έγινε αυτή η πολιτική «συγκόλληση» ριζοσπαστών αριστερών (υποτίθεται) και ακροδεξιών ΑΝΕΛ?
      (Πολιτική ομάδα που βρίσκεται στον ίδιο δρόμο και μια πόρτα πριν από το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χ.Α)

      • RYaN on 22 Απριλίου 2015 at 15:11

      Ισόνομε, στον καιρό των «τζιχαντιστών» που ανατινάσσονται στο όνομα του Αλλάχ, είναι πολύ δύσκολο να δώσεις πρωτιά στα κίνητρα που ξεκινούν από το «στομάχι». Άλλωστε, αυτό φοβάται και ο J.Kerry από ένα νόμο επιείκιας στους ανάπηρους τρομοκράτες.
      Δε συμμερίζομαι την άποψη ότι οι σύριζα και ανελ είναι πιο πατριώτες, δημοκράτες και προοδευτικά προσανατολισμένοι από εσένα, που επιλέγεις άλλο κόμμα/κόμματα, όπως δεν συμμερίζομαι και την άποψη ότι οι ανελ είναι ακροδεξιοί, αλλά σύναξη πολλών και διαφόρων απόψεων κάτω από μία σκέπη πατριωτικού αντιμνημονίου (θα έλεγα ότι είναι η δεξιά έκφραση της αντιπολίτευσης στα πεπραγμένα των κυβερνήσεων ΓΑΠ, Παπαδήμου και Σαμαρά). Προφανώς η συγκολλητική ουσία της αριστερής και δεξιάς έκφρασης αυτής της πρώην αντιπολίτευσης, είναι η εναντίωση στις κοινές πολιτικές των κυβερνήσεων ΓΑΠ, Παπαδήμου και Σαμαρά. Μπορεί επισήμως να εκφράζεται ως συμφωνία σε κεντρικά θέματα οικονομικής πολιτικής, αλλά, τουλάχιστον εγώ, το αντιλαμβάνομαι όπως το περιέγραψα παραπάνω.

     • nick on 21 Απριλίου 2015 at 21:27

     κοίτα να δεις, τις ίδιες δικαιολογίες λέει σήμερα κι ο Μαδούρο για την καταρρέουσα οικονομία του, φταίνε όλοι οι άλλοι εκτος απ τον ίδιο, είναι και συγγενείς ιδεολογικά με τον συριζα
     απο Σεπτεμβριο περίπου σταμάτησε η δανειοδότηση γιατί έπρεπε να κλείσει η αξιολόγηση, και στο φινάλε δεν ήταν η οικονομία στο χάλι και την ασφυξία που την οδήγησαν οι τσιπροκαμένο και χρήματα δεν παίρναμε κάθε μέρα παρα σε συγκεκριμένες περιόδους που έπρεπε να πληρωθεί κάποια δόση, η ΕΚΤ συνέχιζε να δανείζει φτηνά τις τράπεζες, πράγμα που τωρα με τον συριζα το στερηθήκαμε και πήγαμε στο μηχανισμό του ELA με ακριβότερο επιτόκιο κι αυτό όσο περνα ο καιρός γίνεται όλο και δυσκολότερο
     μετά τη δίμηνη παράταση που είχε ζητησει ο Σαμαράς για μετα τις εκλογές ώστε να κλείσει η αξιολόγηση, οποία δεν έγινε, φάνηκε το πρόβλημα και ξεκίνησε η κατρακύλα, σε λίγο θα μπουκάρουν στα σπίτια και θα ψάχνουν κάτω απο τα στρώματα, για τις καταθέσεις δεν το συζητώ είναι το επόμενο βήμα
     ο Αλέξης ερχόταν κι απειλούσε τους πάντες, πήρε την δίμηνη παράταση ο Σαμαράς πάλι ωρυόταν, μετά τις εκλογές που κατάλαβε τ αγγούρι, του παραπονέθηκε γιατί δεν έκλεισε εξάμηνη παράταση ενώ πριν απειλούσε πως θα καταργήσει κάθε συμφωνία
     ακόμα δεν έχουν καταλάβει τι τους γίνεται
     κι αφού κατ εσε και κατα συριζα όλα κατέρρεαν γιατί δεν ψήφιζα ΠτΔ να άφηναν να καταρρεύσει ο Σαμαράς, αλλά μες την καλή χαρά έσκιζαν τα μνημόνια και μέτραγαν τα δις απ την φορολογία της «άρχουσας τάξης»
     σ αυτούς ανήκουν και οι νεόπλουτοι βουλευτές του συριζα;
     αλλά δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα και πρωτογενή πλεονάσματα πέτυχε η κυβέρνηση Σαμαρά ενω είχε ξεκινήσει με μεγάλα ελλείμματα
     όταν προεκλογικά έλεγε οτι θα πετυχει πλεόνασμα τον λέγατε Χαρυ Πότερ, τελικά το πέτυχε
     και οι αγορές είχαν ηρεμήσει τα επιτόκια είχαν έρθει σε σχεδόν φυσιολογικά επίπεδα, και στις αγορές βγήκε και δανείστηκε δυο φορές και μάλιστα την δεύτερη σε περίοδο αναταραχής με μια τράπεζα της Πορτογαλίας και την χώρα έβαλε σε ρυθμό ανάπτυξης και τέλος πάντων ΟΛΟΙ είχαν να πουν ενα καλό λόγο για την πορεία και την προσπάθεια της χώρας, το Grexit είχε ξεχαστεί, είχε δρομολογηθεί μια πορεία που έδειχνε να έχει στόχο και ουσία
     τούτοι εδω διέλυσαν τα πάντα σε χρόνο μηδεν, πήραν μια χώρα με πλεόνασμα (πρωτογενές) και θα παρουσιάσου έλλειμμα, πήραν μια χώρα που ήταν σημείο αναφοράς και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και διέλυσαν κάθε καλη σχέση μ όλους τους συμμάχους, σε λίγο θα είμαστε παράδειγμα για αποφυγή και προβληματικό μέλος σε μια προβληματική περιοχή, ακούγετε όλο και πιο συχνά η χρεωκοπία και το Grexit, πήραν μια χώρα με πρωτοφανή επίπεδα τουριστών απο Ευρώπη και Αμερική και θα φτιάξουν μια χώρα με μεγάλο πακέτα τουριστών απο Σομαλία Μπαγκλαντες και σια, η κυρα Τασια ετοιμάζει τα καταλύματα
     οι ηλίθιες ενέργειες τους δεν έχουν προηγούμενο, είναι άχρηστοι κι ανίκανοι παντελώς, μόνο τις ηλίθιες ιδεοληψίες τους κοιτάνε να εφαρμόσουν

  • RYaN on 21 Απριλίου 2015 at 22:34

  Βλέπετε τις φωτογραφίες της στιγμής και δε βλέπετε το 5ετές σχέδιο που εξυφάνθηκε στην πλάτη της Ελλάδας.
  Ο Σαμαράς πολύ σωστά διέγνωσε τη στιγμή που έπρεπε να πετάξει την καυτή πατάτα στον Τσίπρα. Του δόθηκε 1,5 (φαινομενικά) καλός χρόνος για να προλάβουν οι υπόλοιποι της Ευρωζώνης να βγουν από το πρόβλημα και να οχυρωθούν. Στην αρχή της περιόδου αυτής κι εγώ πίστεψα ότι κάτι καλό γίνεται, αλλά δεν είχα καταλάβει το σχέδιο. Αυτό το είδα, ολοφάνερα, κάπου στα μισά.
  Και στο κάτω κάτω, όποιος φοβάται τις εκλογές, ανά πάσα στιγμή μέσα στη θητεία του, είναι σα να δέχεται ότι κυβερνά παρά τη λαϊκή βούληση. Αλλά εδώ το πρόβλημα δεν ήταν αυτό.

   • RYaN on 21 Απριλίου 2015 at 23:19

   • Astrexas on 21 Απριλίου 2015 at 23:26

   Δεν υπηρξε ουτε και υπαρχει κανενα συνομοσιολογικο σεναριο η 5ετες σχεδιο..μια κινουμενη αμμος που αλλαζει τα παντα με συγκεκριμενους σταθμους.
   1.(σταθμος)υφεση το 2008.
   2.ελλειμα δημοσιονομικο το 2009.
   3.χρηματοδοτικο ελλειμα το 2010.
   4.φεβρουαριος του 2012 και αλλαγη δικαιου στα ελληνικα ομολογα(αγγλικο δικαιο)..οχι το PSI.
   5.ανακυριξη εκλογων το δεκεμβριο του 2014.
   6.τελος Ιουνιος?

    • Astrexas on 21 Απριλίου 2015 at 23:34

    ο καθενας μπορει να δωσει την δικια του ερμηνεια στους σταθμου και τι εγινε σε αυτους…αλλα αυτοι αποτελουν τα κομβικα σημεια για την ολη εξελιξη της κρισης.

    υγ.Ο κουκουλοπουλος ειπε μια μαλακια και επεσε μεσα ..δεν θα το κανουμε και παγκοσμια συνομωσια εναντιον της Ελλαδας…την οποια την γνωριζει ο ιδιος !!!!

     • RYaN on 22 Απριλίου 2015 at 00:03

     Ξανα-άκουσέ το πιο προσεκτικά. Δες και την ημερομηνία του βίντεο στο youtube. Ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του 2011, ως ουσιαστικό μέρος της συμφωνίας με την ΕΕ, από τον Παπακωνσταντίνου, σε ολόκληρο το ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ. Κανένας από το ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ δε βγήκε τότε να διαψεύσει τον Κουκουλόπουλο.

      • Astrexas on 22 Απριλίου 2015 at 00:15

      Στα τηλεπαραυθυρα λεγοντε του κοσμου οι μαλακιες…εαν κατι δεν ξεσηκωσει σαματα περναει απαρατηρητω και κανεις δεν χρειαζεται να το διαψευσει….
      Κατα το τελους μαρτιου 2015
      https://www.youtube.com/watch?v=l44FZmz0auI
      διαψεθσεις δεν υπηρχαν και αυτες που υπηρξαν με το ζορι

      • RYaN on 22 Απριλίου 2015 at 00:30

      Δεν ήταν μλκία του τηλεπαράθυρου. Έτσι τους είπε ο Παπακ.
      Στο άλλο video, ο ομιλητής χρησιμοποιεί πολύ σωστά την ευρύτερη έννοια του swap (μεταφορά, ανταλλαγή) στην οικονομία, εννοώντας τις διάφορες μορφές εσωτερικού δανεισμού.
      Κάτι, που έχω ξαναγράψει εδώ, ότι είναι πολύ προτιμότερο από την οριστική αφαίρεση αποθεματικών (βλ. PSI), ή την παράλογη φορολόγηση της κοινωνίας (βλ. χαράτσια και ΕΝΦΙΑ).
      Καλό βράδυ.

      • RYaN on 22 Απριλίου 2015 at 00:48

      Να υπενθυμίσω, δε, ότι περίπου το 80% των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων βρίσκονται υποχρεωτικά στην ΤτΕ και τοποθετούνται υποχρεωτικά σε ελληνικά ομόλογα, με νόμο του Παπαντωνίου από το 1997. Γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο υπέστησαν και αυτές τις φοβερές απώλειες από το PSI.
      Τέτοια υποχρέωση τοποθέτησης δεν προκύπτει από τη νέα ΠΝΠ (όντως πολύ κακή μέθοδος νομοθέτησης) για τους φορείς της Αυτοδιοίκησης. Τους αλλάζει μόνο τράπεζα. Από τις (ας πούμε) ιδιωτικές προς την ΤτΕ.

      • nick on 22 Απριλίου 2015 at 08:16

      απ τις άλλες τράπεζες χωρίς την ΠΝΠ μπορούσε να βάλει χέρι η κυβέρνηση στ αποθεματικά;
      γιατί εκεί είναι η ουσία, τα μετέφερε για τα ξεκοκαλίσει;

      • RYaN on 22 Απριλίου 2015 at 14:56

      Προς το παρόν δεν υπάρχει νομοθέτημα τύπου Παπαντωνίου.

      • nick on 22 Απριλίου 2015 at 15:30

      τον αράπη κι αν τον πλένεις , όσο θέλεις βρόντα
      τα χρήματα η κυβέρνηση τα μεταφέρει για να τα εξαερώσει, τι δουλειά έχει ο Παπαντωνίου

      • RYaN on 22 Απριλίου 2015 at 17:03

      Διάβασε παραπάνω.

      • nick on 22 Απριλίου 2015 at 21:38

      διάβασα και δεν καταλαβαίνω, τώρα θα μου πεις οτι δεν φταις εσύ που δεν καταλαβαίνω άλλα εγώ γιατί νομίζω ότι μιλάς ασυνάρτητα

      • RYaN on 22 Απριλίου 2015 at 23:59

      Δεν υπάρχει νομοθέτημα, σαν εκείνο του Παπαντωνίου το 1997 για τα ασφαλιστικά ταμεία, που να υποχρεώνει την ΤτΕ να δανείσει με τα χρήματα αυτά το κράτος. Όχι μόνο σε μακροπρόθεσμη βάση, όπως έγινε τότε, αλλά ούτε σε βραχυπρόθεσμη. Δηλαδή, όλα μεταφέρονται «στα χέρια» του Γιάννη Στουρνάρα κι αυτός ότι θέλει τα κάνει.
      Ίσως, κατ’ επέκταση μεταφέρονται «στα χέρια» του Mario Draghi (το σύνολο των κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης μαζί με την ΕΚΤ αποτελεί το λεγόμενο ενιαίο Eurosystem).
      Μήπως έγινα πιο κατανοητός τώρα?

      • nick on 23 Απριλίου 2015 at 07:45

      αστειότητες, αφού τα μετέφεραν για να καλύψουν χρηματοδοτικό κενό το οποίο το αυξομείωναν όλη μέρα ανάλογα το κανάλι του ήταν καλεσμένοι
      άρα θα χρησιμοποιηθούν διαφορετικά πρέπει να είναι πολύ πολύ μα…ες για να κάνουν τέτοιο ντόρο χωρίς λόγο και να εξοργίσουν όλη την ΤΑ
      είναι σαν τις ΠΝΠ που και ο ΠτΔ μπορεί να αρνηθεί υπογραφή αλλά ποτέ δεν το κάνει

      • RYaN on 23 Απριλίου 2015 at 10:06

      Διάβασε τί ακριβώς γράφει:

      «Oι Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, όπως αυτοί προσδιορίζονται από το ισχύον «Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης» που τηρείται με ευθύνη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, υποχρεούνται να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα και να μεταφέρουν τα κεφάλαια προθεσμιακών τους καταθέσεων σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης που τηρούν στην Τράπεζα της Ελλάδος, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης ή διαδικασίας. Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται τα κεφάλαια που απαιτούνται για την κάλυψη των ταμειακών τους αναγκών για το επόμενο δεκαπενθήμερο, καθώς και τα κεφάλαια που έχουν κατατεθεί από τους ανωτέρω φορείς στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.»

      • RYaN on 23 Απριλίου 2015 at 10:17

      Και για τους πιο ψαγμένους:
      Oι διατάξεις της περίπτωσης ζ’ της παραγράφου 11 του άρθρου 15 του Ν. 2469/1997 (Α’ 38), που αναφέρεται στη συνέχεια, δεν είναι η υποχρεωτική περίπτωση γ’ της ίδιας παραγράφου και του ίδιου Άρθρου, του εν λόγω νόμου Παπαντωνίου. Με την περίπτωση ζ’, η ΤτΕ απλά δύναται να δανείσει τον κράτος, εφόσον εκείνη το επιθυμεί!
      Άρα, όλα πάνε «στα χέρια» Στουρνάρα και Draghi.

      • nick on 23 Απριλίου 2015 at 13:05

      σαφέστατος ,αλλά αν τα πάρει κατευθείαν ο τσιπρας η τα δώσει στο Ντραγκι να του τα δώσει πίσω αλλάζει κάτι στην ουσία
      τ αποθεματικά απ τον έλεγχο των φορέων φεύγουν για να καλύψουν χρηματοδοτικά κενά, μ όποιο τρόπο κι αν γίνει τ αποτέλεσμα και η ουσία ίδια
      τ αποθεματικά κάνανε φτεραααααα
      και απ οτι λες αν δεν γουστάρει ο Ντράγκι δεν μας τα δίνει μιλάμε για μεγάλη ηλιθιότητα
      έχουν χαζέψει απ την πολύ «σκληρή» διαπραγμάτευση
      ξεζουμίζουν απ όπου μπορούν οτι χρήμα βρουν και το χαρίζουν στον Ντραγκι αυτό δείχνει ΠΛΗΡΗ υποταγή, πλήρη ανοησία

      • RYaN on 23 Απριλίου 2015 at 15:03

      5 χρόνια τώρα παίζεται ένα zero sum game, που στα ελληνικά το λένε «ισοδύναμα». Κάτι τέτοιο είναι κι αυτό.
      Συγκριτικά μιλώντας, η μέθοδος αυτή δεν περιλαμβάνει ξεζούμισμα της κοινωνίας με περικοπές συντάξεων-μισθών και αύξηση της ήδη μεγαλύτερης φορολογίας στον πλανήτη Γη!, ενώ επιπλέον δε συμπεριλαμβάνει οριστική απώλεια αποθεματικών, ούτε καν οριστική δέσμευση, αφού τα αποθεματικά παραμένουν ως καταθέσεις στην ΤτΕ, που μπορούν ανά πάσα στιγμή να ζητηθούν από τους φορείς για ανάγκες τους (από τους συνήθεις κανόνες της ΤτΕ ίσως να μη μπορούν να ζητηθούν ακαριαία στο σύνολό τους, αλλά σίγουρα μπορούν τμηματικά). Και οι ανησυχίες είναι αβάσιμες στο παρόν και στο προβλέψιμο μέλλον. Όσο για το μη προβλέψιμο μέλλον: ότι θα μπορούσε να συμβεί στις καταθέσεις στην ΤτΕ, θα μπορούσε να συμβεί και στις καταθέσεις των συστημικών τραπεζών – για την ακρίβεια, στην ΤτΕ είναι και κάπως καλύτερα από πλευράς εγγυήσεων.

    • RYaN on 22 Απριλίου 2015 at 00:13

    Πέραν αυτών, εγώ αμφισβητώ πλήρως και τους 5-6 αυτούς «σταθμούς» για την Ελλάδα. Είναι όλοι από φαινομενικοί έως κατασκευασμένοι.

     • Astrexas on 22 Απριλίου 2015 at 00:17

     μακαρι να εχεις δικαιο …αλλα αμα κατσει ο κουρνιαχτος πολυ το φοβαμαι οτι θα ειναι

     υγ.καλο βραδυ εφυγαααααα

   • nick on 22 Απριλίου 2015 at 07:46

   βέεεβαια το κατάλαβες εσυ κι ο Λαφαζάνης
   μπούρδες κανείς δεν υποχρέωσε κανέναν ν αναλάβει εξουσία και να πάρει την καυτή πατάτα, όταν ανέλαβε ο Σαμαράς η πατάτα ήταν πολύ πιο καυτή
   το ίδιο έλεγε κι ο ΓΑΠ ούτε κι αυτόν τον υποχρέωσε κανείς να πάρει την εξουσία, ενήργησαν με τον ίδιο τρόπο, με απάτη και ψέματα πήραν την εξουσία και κορόιδεψαν τον Ελληνικο λαό
   τα υπόλοιπα είναι φτηνές δικαιολογίες να κρύψετε την ανικανότητα και την απάτη του συριζα, είναι κίτρινη προπαγάνδα
   αν είναι έτσι είναι δυο φορές ηλίθιοι, είναι δυο φορές απατεώνες γιατί ενώ ήξεραν, εκβίασαν τις εκλογές να πάρουν την εξουσία και έταξαν και εξαπάτησαν με λαϊκισμό και υποσχέσεις ανεφάρμοστες εις γνώση τους
   πόσες φορές δεν είχαν σκίσει το μνημόνιο προεκλογικά, πάντα καταγγελτικοι πάντα απέναντι, πάντα οχι σε όλα, έδιναν ψεύτικες ελπίδες και υποσχέσεις για μεγάλες ανατροπές και τελικά τώρα λένε οτι το 70% του μνημονίου είναι σωστό, απ το οποίο 70% – ποιο ακριβώς δεν μας λένε, το έχουν αφήσει φλου – δεν στήριξαν τίποτα (κλασικοί αριστεροί) και κάνουν με χειρότερο τρόπο όλα τ άλλα, κυβερνούν με ΠΝΠ, δεν τολμούν να φέρουν σχεδόν τίποτα στην βουλή και είναι κολλημένοι σε απίθανες αριστερόστροφες ιδεοληψίες που θα μας καταστρέψουν
   διέλυσαν την όποια φιλική στάση και καλή διάθεση για στήριξη υπήρχε και έχουν πια μόνο αντιπάλους ΠΑΝΤΟΥ, εκτος του Μαδουρο
   οι Ευρωπαίοι είχαν «τακτοποιηθεί» την περίοδο ΓΑΠ αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτα, θα σταματούσαμε να χρωστάμε η θα εκβιάζαμε καλύτερα;
   μπούρδες, σαν τα σκισμένα μνημόνια

    • nick on 22 Απριλίου 2015 at 07:47

    RYaN April 21, 2015 at 10:34 pm
    εδω πηγαινε η απάντηση

    • RYaN on 22 Απριλίου 2015 at 14:49

    Γιατί όταν ανέλαβε ο Σαμαράς η πατάτα ήταν πολύ πιο καυτή, για την Ελλάδα μόνο? Τότε ήταν πολύ καυτή για όλους της Ευρωζώνης. Γι’ αυτό και πήρε τελικά αναβολή. Για να λυθούν τα υπόλοιπα περιφερειακά προβλήματα και να μείνουν τα 2 σημαντικά των ημερών μας: η Ελλάδα (το πρόσχημα) και η Γαλλία (η ουσία).

     • nick on 22 Απριλίου 2015 at 15:24

     βλέπω προσπαθείς να στηρίξεις και να δικαιολογήσεις την πολιτική μιας κυβέρνησης που βρίσκει 400 εκατομμύρια απ το σπίτι μέχρι το γραφείο (στον δρόμο)
     τα υπόλοιπα είναι περιττά

      • RYaN on 22 Απριλίου 2015 at 17:05

      Ναι, προσπαθώ να στηρίξω την κυβέρνηση της χώρας όταν βρίσκεται σε δύσκολες καμπές για τη χώρα, όχι για την ίδια. Το ίδιο έκανα κάποιες φορές εδώ μέσα και για την προηγούμενη κυβέρνηση και τότε μου την έπεφταν οι αντίπαλοί σου, τουλάχιστον με υπονοούμενα, αν όχι ευθέως.

      • Ισόνομος Πολίτης on 22 Απριλίου 2015 at 18:53

      Τι να στηρίξει κανείς και γιατί?
      Μια κυβέρνηση που εκβίασε πρόωρες εκλογές και στηρίχτηκε στην ψήφο απόγνωσης και αγανάκτησης των δοκιμαζόμενων πολιτών?
      Μια κυβέρνηση που προεκλογικά αράδιασε του κόσμου τις υποσχέσεις για ανατροπές προηγούμενων μέτρων και αποφάσεων, με σκοπό να κερδίσει τις ψήφους των πολιτών?
      Αν πούμε πως δεν γνώριζαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ την επικρατούσα εσωτερική και διεθνή κατάσταση, τότε πρόκειται για μια συγκυβέρνηση ασχέτων, απαίδευτων, μπερδεμένων και συνεπώς ανικάνων προσώπων…
      Αν γνώριζαν και εν τούτοις έταζαν και σκορπούσαν φρούδες ελπίδες, τότε το….αφήνω σε εσάς φίλε RYaN να τους κρίνετε….
      Προσωπικά δίνω τα πάντα όπως κάθε άλλος Έλληνας πατριώτης σε μια κυβέρνηση που θα προέκυπτε από την τακτική και αβίαστη δεδηλωμένη του ελληνικού εκλογικού σώματος, έστω και αν είμαι στην «αντίπερα».
      Πορεύομαι πάντα με γνώμονα και αρχή το σύνθημα:
      Πρώτα και πάνω από όλα η Ελλάδα.

      • Astrexas on 22 Απριλίου 2015 at 19:09

      Οταν υπαρχει του ELA κατα 1,5 δις τοτε τα 400 εκ δεν βρισκοντε στο δρομο αγαπητε βαζει πλατη η ΕΚΤ με ενεσεις ρευστοτητας ωστε να πανε τα πραγματα εως τον ιουνιο….αλλα τι σου λεω τωρα εσυ δεν μπορεις να καταλαβεις ακομα την εγκληματικη πολιτικη του καραμανλη την διετια 2008 2009…

      τα υπολοιπα περιττα

      • nick on 22 Απριλίου 2015 at 22:24

      αν δεν απατώμαι σεις δεν ονειρευόσασταν λίγο καιρό πριν επιστροφή στη δραχμή και ρήξη με την ΕΕ, τώρα εκθειάζετε την στήριξη της ΕΕ μέσω του ELA παρά της ηλιθιότητες των τσιπροκαμένων
      σεις δεν στηρίξατε τον συριζα γιατί πιστέψατε τις ανοησίες τους και ίσως και τον ΓΑΠ γιατί πάλι πιστέψατε και σ αυτόν τον μεγάλο ηγέτη, για να μην πάω και παλιότερα
      κι έρχεστε τώρα μ όλες αυτές τις αποτυχημένες επιλογές που κάνατε επανειλημμένα, που τις πληρώσαμε και τις πληρώνουμε ακριβά να μας κάνετε υποδείξεις, ποιος λοιπόν δεν καταλαβαίνει τι του γίνεται και μετανιώνει συνέχεια για τις αποτυχημένες επιλογές
      ήμαρτον ρε

      υγ τα 400 μύρια τα βρήκαν μετά από «εθελοντική» προσφορά «κάποιων» ταμείων, τι σχέση έχει ο ELA μ αυτό

  • Astrexas on 23 Απριλίου 2015 at 00:12

  υγ.Εαν αφαιρεσεις απο τις τραπεζες τα λεφτα των φορεων υπαρχει κενο….χωρις αυξηση του ΕΛΑ το γραναζι κολαει.Εκει ο καλος Ντραγκι καλυπτει το κενο που δημιουργει η μεταφορα των χρηματων των φορεων και η ζωη συνεχιζεται…..

  για τα υπολοιπα αυριο…καλο βραδυ

   • Astrexas on 23 Απριλίου 2015 at 00:13

   και αφου η ζωη συνεχιζεται βρισκοντε και τα 400 μυρια και οχι μονο.

    • RYaN on 23 Απριλίου 2015 at 00:24

    Το πιο καλό είναι ότι τα λεφτά των φορέων (7 δισ. ?) πάνε στο eurosystem – λέγε Draghi, ο οποίος τα δανείζει μέσω ELA πίσω στις (ας πούμε) ιδιωτικές τράπεζες 🙂 . Τη διαφορά επιτοκίου 1% την πληρώνουμε εμείς, μέσα από το «ωραίο μου πλυντήριο», λέγε ενδιάμεσος κρατικός δανεισμός 🙂

     • RYaN on 23 Απριλίου 2015 at 00:28

     Επιπλέον, η ιδιωτική ΕΛΛ (λέγε ΤτΕ) θα κονομήσει σε βάρος των κρατικής ιδιοκτησίας «ιδιωτικών» τραπεζών 🙂

  • Astrexas on 23 Απριλίου 2015 at 11:08

  Τελικα παμε για κουρεμα καταθεσεων???

  και με αυτον τον τροπο προστατευουν τους φορεις ωστε να συνεχισουν να λειτουργουν αφου θα ηταν δυσκολη οποιαδηποτε αλλη χρηματοδοτηση???

   • RYaN on 23 Απριλίου 2015 at 12:23

   Το κούρεμα καταθέσεων είναι μία μέθοδος που αφορά μόνον στα κόκκινα δάνεια των τραπεζών. Σε τίποτε άλλο. Προς το παρόν δε φαίνεται στον ορίζοντα τέτοια ανάγκη.
   Για να γίνει κατανοητό στο ευρύ κοινό: Οι καταθέσεις δεν είναι χρήμα σε μετρητά. Είναι χρέος της τράπεζας προς τους καταθέτες που συμψηφίζεται με το χρέος των χρεοφειλετών προς την τράπεζα. Όταν σταματήσει να δουλεύει το δεύτερο, τότε και μόνον τότε, έχει νόημα ο περιορισμός του πρώτου. Σε καμία άλλη περίπτωση.

    • RYaN on 23 Απριλίου 2015 at 12:29

    Κι αν κάποιος τραβήξει την υπόθεση στο χρέος του κράτους προς τις τράπεζες μέσω των εντόκων γραμματίων, τότε είναι γνωστό ότι συνήθως γίνεται roll-over από τις ντόπιες τράπεζες σε νέα έντοκα, χωρίς να χρειαστεί πραγματικός δανεισμός για να αποπληρωθούν. Η τυπική πληρωμή και άμεσος επαναδανεισμός λύνεται με λογιστικά τρικς με τη βοήθεια της ΤτΕ.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: