Ουσιαστική κίνηση το μπαγλάρωμα Μπόμπολα

Η κυβέρνηση στέλνει διπλό μήνυμα, εντός και εκτός χώρας, σε όλους αυτούς τους μεγαλοσχήμονες που επί χρόνια διαφεύγουν την τσιμπίδα της Εφορίας.

Σε μια κίνηση πολιτικής ουσίας προχώρησε χθες η κυβέρνηση, λίγο πριν από τις σημερινές συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τη Μέρκελ, τον Ολάντ και τον Γιούνκερ. Εισέπραξε από τον επιχειρηματία Λεωνίδα Μπόμπολα το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό του 1,86 εκατ. ευρώ για οφειλές του προς την Εφορία. Κυβερνητικές πηγές έλεγαν πως αυτή είναι μόνο η αρχή. Θα ακολουθήσουν τον δρόμο προς το ταμείο και άλλα, εξίσου ηχηρά, ονόματα με ενδεχομένως πολύ μεγαλύτερα χρέη.

Η πολιτική ουσία της κίνησης έγκειται στο ότι η κυβέρνηση κατάφερε να στείλει ένα διπλό μήνυμα, εντός και εκτός  χώρας. Στο εσωτερικό είναι μια σαφής προειδοποίηση προς όλους αυτούς τους μεγαλοσχήμονες που επί χρόνια, με την ανοχή βεβαίως των κυβερνήσεων, διαφεύγουν με διάφορα μέσα την τσιμπίδα της Εφορίας, ενώ πληρώνουν μόνο οι «φτωχοδιάβολοι».

Αν και επιφανειακά δεν συνδέονται, στο ίδιο πλαίσιο μπορεί να ενταχθεί και η κίνηση να διακοπεί η ηλεκτροδότηση στο κτίριο Βωβού όπου στεγάζονται δύο σημαντικές κρατικές υπηρεσίες, η ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων και το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου. Στο κτίριο στεγάζονται και άλλες σημαντικές επιχειρήσεις και μολονότι δεν μπορεί να βγει άκρη ποιος χρωστάει και ποιος όχι στη ΔΕΗ, το μήνυμα και εδώ είναι σαφές: οι έχοντες είναι πλέον υποχρεωμένοι να καταβάλλουν αυτά που οφείλουν στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ.

Η κυβέρνηση όμως με τις κινήσεις αυτές διαμηνύει και στους δανειστές πως η απόφασή της να φορολογήσει τον μεγάλο πλούτο και να γεμίσει τα κρατικά ταμεία δεν είναι απλώς μια προεκλογική εξαγγελία. Στις συναντήσεις του ο Αλ. Τσίπρας μπορεί να επαναλάβει αυτό που ο υπουργός Επικρατείας Π. Νικολούδης είχε επισημάνει στη Βουλή: «Αν μας δοθεί λίγος χρόνος, αυτή η χώρα στον τομέα της διαφθοράς θα είναι άλλη χώρα και θα μου το θυμηθείτε». Βεβαίως τα λόγια απέχουν αρκετά από τις πράξεις. Αναμένουμε τη συνέχεια και σύντομα. Χθες κινήθηκαν απλώς τα πρώτα πιόνια στη σκακιέρα…

Πληροφορίες efsyn.gr


1 Σχόλιο

    • Astrexas on 23 Απριλίου 2015 at 18:33

    ολο περηφανεια ο τσιπρας παρουσιασε την συλληψη του μπομπολα στην μερκελ….

    υγ.στην γερμανια τα ελληνικα εστιατορια τα εχουν ξεσκισει στους ελεγχους…… τυχαιο???

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: