Τα 4 συν 1 σημεία συμφωνίας Μέρκελ με Τσίπρα

Συμφωνία φαίνεται να προέκυψε σε κάποια βασικά σημεία και αυτό πιστοποιήθηκε στην  συνάντηση που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την κ Μερκελ. Μετά από την συνάντηση μίας ώρας που έγινε μεταξύ τους φαίνεται πως υπάρχει σύγκλιση σε 4 συν 1 σημεία, τα οποία θεωρούνται όλα κομβικά για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Πιο συγκεκριμένα υπήρχε σύγκλιση στα εξής:

1) Υπάρχει πράγματι πρόοδος στο Brussels group

2)Θα υπάρξει πλέονασμα 1,2-1,5%

3) Όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, επίσης υπήρξε σύγκλιση απόψεων στο ποιες και πως πρέπει να γίνουν και ακόμα το πολύ βασικό

4) Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και η ΕΛΣΤΑΤ θα μετατραπεί σε ανεξάρτητη Αρχή.  Πάντως, η ελληνική πλευρά εμφανίζεται να επιμένει στις κόκκινες γραμμές για τα εργασιακά, το ασφαλιστικό και το ΦΠΑ.

5) Τέλος υπάρχει ανοικτό το ενδεχόμενο της αποδέσμευσης ενός ποσού στο τέλος του Απριλίου, πράγμα που θεωρεί κομβικό η ελληνική κυβέρνηση. 

Εκτενής συζήτηση έγινε και όσον αφορά το μεταναστευτικό, με τον Αλέξη Τσίπρα, να τονίζει πως η Ε.Ε είναι καιρός να δει το θέμα ουσιαστικά και αποτελεσματικά , κάτι που θα βοηθήσει και το προφίλ της Ένωσης. Έθεσε ταυτόχρονα το θέμα των γρήγορων κινήσεων και της δίκαιης κατανομής των πόρων , αλλά και των χώρων φιλοξενίας των προσφύγων. 


1 Σχόλιο

    • αστρεχας on 23 Απριλίου 2015 at 20:48

    Aσχημα φαινοντε τα πραγματα

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: