‘Εφοδος του ΠΑΜΕ στα γραφεία της Ε.Ε., έκαψαν τη σημαία

(@MakisSinodinos) 1Διαδήλωση διαμαρτυρία πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ  για το « συνεχιζόμενο έγκλημα των μαζικών πνιγμών μεταναστών στη Μεσόγειο».

Η πορεία του ΠΑΜΕ ξεκίνησε στις 7.00μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης,  όπου τα μέλη του ΠΑΜΕ σε ανέβηκαν με σκάλα στο μπαλκόνι των γραφείων της ΕΕ, αιφνιδιάζοντας

τους άνδρες των ΜΑΤ, όπου ξεκρέμασαν τη σημαία της ΕΕ την οποία και έκαψαν.

Εκεί ανάρτησαν και πανό στο με τη φωτογραφία ενός κατοίκου  από τη Ρόδο που συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης μεταναστών, να κρατάει το άψυχο σώμα ενός μικρού παιδιού. Το πανό έγραφε στα αγγλικά: «Δολοφόνοι, κλέφτες, υποκριτές ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές».

Κόκκινες μπογιές πέταξαν διαδηλωτές και στην είσοδο των γραφείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος παρέστησε στην διαδήλωση δήλωσε:«Η δέσμη των 10 μέτρων της ΕΕ και η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης δεν περιλαμβάνει ούτε καν μέτρα άμεσης ανακούφισης των προσφύγων, των μεταναστών, αλλά αντίθετα σηματοδοτούν την ενίσχυση και παραπέρα επέκταση των μηχανισμών δίωξης και καταστολής της Σένγκεν, της Frontex, της Eurojust και βεβαίως εδραιώνουν παραπέρα τους κανονισμούς του Δουβλίνου 2, που οδηγούν ουσιαστικά χώρες, όπως η Ελλάδα, σε αποθήκες ψυχών.

Όλοι εκείνοι, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τις επεμβάσεις, τους πολέμους στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, χύνουν σήμερα κροκοδείλια δάκρυα για τα θύματα αυτής της πολιτικής τους.

Δεν χρειάζεται άλλο χάσιμο χρόνου, σήμερα είναι ώρα να κινητοποιηθεί ο λαός. Το ΚΚΕ, όπως ξέρετε, έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις σε αυτή την κατεύθυνση» υπογράμμισε.

φωτο: Μάκης Συνοδινός


Αρέσει σε %d bloggers: