Συγκίνηση στη Ρόδο! Μετανάστρια δίνει το όνομα του ΕΠΟΠ Λοχία που την έσωσε στο παιδί της

ImageΟ ΕΠΟΠ Λοχίας που έσωσε 20 μετανάστες στο Ζέφυρο της Ρόδου πριν παρασημοφορηθεί από το ΓΕΣ τιμήθηκε με το παραπάνω.

Η μετανάστρια από την Ερυθραία που έσωσε και γέννησε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, στο νοσοκομείο της Ρόδου ένα αγοράκι θα του δώσει το όνομα Αντώνης. Το όνομα του ΕΠΟΠ Αντώνη Ντεληγιώργη.

Χθες το μεσημέρι, η επικεφαλής της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου της Ρόδου Πέπυ Παπαπαύλου, μπήκε στο δωμάτιο της μαιευτικής κλινικής του νοσοκομείου της Ρόδου, συνοδευόμενη από τον λοχία ΕΠΟΠ Αντώνη Ντεληγιώργη, ο οποίος έσωσε τη ζωή της μετανάστριας από την Ερυθραία την ημέρα του ναυαγίου. Η 26χρονη γυναίκα δάκρυσε βλέποντας τον άνθρωπο στον οποίο χρωστά τη ζωή της αλλά και τη ζωή του παιδιού της και με πολύ χαρά έκανε γνωστό ότι το αγοράκι της θα το ονομάσει Αντώνη.

Το μωρό είναι υγιέστατο. Η μητέρα του ετοιμόγεννη επί τρεις εβδομάδες , περπατούσε στην έρημο για να φθάσει, από την Ερυθραία, στο Σουδάν. Από εκεί μετέβη στην Τουρκία για να επιβιβαστεί στο ξύλινο σκάφος που έμελλε να τσακιστεί στα βράχια, ανοικτά της παραλίας Ζέφυρος στη Ρόδο, στις 20 Απριλίου.

πηγη


Αρέσει σε %d bloggers: