Η σκυτάλη σε Τσίπρα-Χουλιαράκη

Ξεκινά το Brussels Group. Πολιτικές διεργασίες με Μέρκελ-Ντάισελμπλουμ για Eurogroup

ImageHandler.ashx Εντείνονται οι πολιτικές διεργασίες καθώς ο χρόνος εξαντλείται και τα περιθώρια ελιγμών σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων έχουν στενέψει επικίνδυνα. Πρωτοβουλία αναλαμβάνει από την Αθήνα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ενεργοποιείται σε όλα τα επίπεδα, με μπαράζ τηλεφωνικών επικοινωνιών με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Γέρουν Ντάισελμπλουμ. Παράλληλα σε πρώτο ρόλο επανέρχεται και ο επικεφαλής του ΣΟΕ αναλαμβάνοντας εκ νέου τα ηνία της διαπραγμάτευσης.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Γιώργος Χουλιαράκης επικοινώνησε με τον επικεφαλής της Κομισιόν

για την Ελλάδα, Ν. Κοστέλο και συμφώνησαν την επανεκκίνηση του Brussels Group τη Δευτέρα μέσω τηλεδιάσκεψης και τη συνέχιση δια ζώσης των διαβουλεύσεων την Τετάρτη.

Οι κινήσεις σε πολιτικό επίπεδο καθώς και οι πρωτοβουλίες του Αλέξη Τσίπρα και η ολική επαναφορά του Γιώργου Χουλιαράκη στέλνουν σαφή μηνύματα τόσο στα διεθνή φόρα όσο και στο εσωτερικό της χώρας, το οποίο αποκτά αυξημένο ειδικό βάρος μετά τα όσα διημείφθησαν στο Eurogroup της Ρίγα.

Σύμωνα με το Μέγαρο Μαξίμου στην τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, η συζήτηση, που έγινε σε θετικό κλίμα, ήταν σε συνέχεια της συνάντησης των δύο ηγετών στις Βρυξέλλες.

Στη συνομιλία τους, εκφράστηκε η κοινή βούληση για σταθερή επικοινωνία καθ’ όλη την πορεία της διαπραγμάτευσης, προκειμένου να υπάρξει άμεσα μια αμοιβαία επωφελής λύση.

Στόχος της δέσμης ενεργειών είναι η επίσπευση των αποτελεσμάτων, ώστε να υπάρξει συμφωνία ακόμα και μέχρι το τέλος του μήνα, ή το αργότερο την πρώτη εβδομάδα του επόμενου.

Οι συζητήσεις συνεχίζονται στη βάση της τμηματικής καταβολής της δόσης στο πλαίσιο όμως ενιαίας αξιολόγησης η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Ιουνίου, ώστε να καταστεί εφικτή η σύναψη νέας.

πηγή


Αρέσει σε %d bloggers: