Άρειος Πάγος: Σε δίκη 32 πρόσωπα για τις μίζες των υποβρυχίων

550_334_287157Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται τα αδικήματα της δωροδοκίας, δωροληψίας, απιστίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Οι κατηγορούμενοι φέρονται να εμπλέκονται σε διακίνηση και απόκρυψη ποσού, άνω των 60 εκατ. ευρώ.

Την επικύρωση του παραπεμπτικού βουλεύματος για τις μίζες που ακολούθησαν την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου, αποφάσισε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Στην εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου προσέφυγε ένας εκ των 32 συνολικά κατηγορουμένων στην υπόθεση , ο Πάνος Γερμανός, ζητώντας να ασκηθεί αναίρεση.

Ωστόσο ο αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Χαράλαμπος Βουρλιώτης απέρριψε την αίτηση αναίρεσης με αποτέλεσμα η  υπόθεση να οδηγείται οριστικά και αμετάκλητα στο εδώλιο.

Βούλευμα 

Σε δίκη για την υπόθεση προμήθειας των γερμανικών υποβρυχίων παραπέμπονται σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών 32 πρόσωπα. Σε αυτά περιλαμβάνονται:

Ο εφοπλιστής Μιχαήλ Ματαντός, ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Κάντας, τα τραπεζικά στελέχη Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ και Φάνης Λυγινός, ο έμπορος όπλων Παναγιώτης Ευσταθίου, ο νομικός Σπύρος Μεταξάς, οι πρώην στενοί συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Μπέλτσιος και Παύλος Νικολαΐδης, ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ, ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Σπύρος Τραυλός, ο άλλοτε συνεργάτης του Μ. Ματαντού, Αντώνης Χάγιας, καθώς και οι Γιώργος Νικολάου και Πάνος Γερμανός ιδιοκτήτης της γνωστής εταιρείας «Γερμανός».

 Τα υπόλοιπα ονόματα είναι οι : Εμμανουήλ Σαρτζετάκης, Γιώργος Αθανασάκης, Αλέξανδρος Μαδώνης, Δημήτρης Παπαθανασίου, Κων. Τζιώτης, Ιωάννης Χριστογιάννης, Βασίλης Δημητριάδης, Γιώργος Πιντέλας, Γιώργος Σκάρλας, Κων. Παναγιωτάκης, Ελευθέριος Ψευδοοικονομου, Ευάγγελος Παππάς, Ιωάννης Μανολαίμης, Μιχάλης Φιλιππίδης, Ευάγγελος Εμμανουήλ, Ε. Στοφρεγκεν, Κων. Ταλας, Αλ. Παπαντωνίου.

Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται τα αδικήματα της δωροδοκίας, δωροληψίας, απιστίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ οι κατηγορίες σε κάποιες περιπτώσεις αποδίδονται σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Οι 32 κατηγορούμενοι φέρονται να εμπλέκονται σε διακίνηση και απόκρυψη ποσού, άνω των 60 εκατομμυρίων ευρώ.


Αρέσει σε %d bloggers: