Ζήτησε παραιτήσεις για το «μαύρο» στα κανάλια

Ζήτησε παραιτήσεις για το «μαύρο» στα κανάλια

 Όπως αναφέρει ο κ. Σπίρτζης, σε δήλωσή του, η διακοπή που σημειώθηκε σήμερα το πρωί, με αποκλειστική ευθύνη της ιδιωτικής DIGEA, η οποία αποτελεί και τον μοναδικό πάροχο δικτύου, εγείρει θέμα πλημμελούς εκτέλεσης καθηκόντων της διοίκησης της ΕΕΤΤ.τριτοκοσμικού τύπου φαινόμενα στη λειτουργία του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος

 Η λεγόμενη ανεξάρτητη Αρχή, τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός, είναι επιφορτισμένη από την πολιτεία και τη νομοθεσία με το καθήκον να διασφαλίζει όλες τις προϋποθέσεις ελέγχου και μέτρων, ώστε να μην εκδηλώνονται  τριτοκοσμικού τύπου φαινόμενα στη λειτουργία του ψηφιακού τηλεοπτικού [cryout-pullquote align=»left|center|right» textalign=»left|center|right» width=»33%»]«…τριτοκοσμικού τύπου φαινόμενα στη λειτουργία του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος.»[/cryout-pullquote]σήματος. «Για να μην «μαυρίζουν» οι τηλεοπτικές οθόνες των πολιτών» σημειώνει.

 Παράλληλα, επισημαίνει ότι με αφορμή τη διακοπή του τηλεοπτικού σήματος προκύπτουν ερωτηματικά, τα οποία άπτονται των ελεγκτικών αρμοδιοτήτων της ΕΕΤΤ και αφορούν τις συμβατικές υποχρεώσεις και τη λειτουργία της ίδιας της DIGEA.

 Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, «τα ερωτήματα που προκύπτουν αφορούν την στελέχωση της DIGEA με το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, την επάρκεια του τεχνικού εξοπλισμού της, την ύπαρξη εναλλακτικών και εφεδρικών συστημάτων εκπομπής, την ετοιμότητα άμεσης αντιμετώπισης πιθανών τεχνικών προβλημάτων. Κυρίως, όμως, ερωτηματικά που σχετίζονται με τον σεβασμό του ίδιου του προγράμματος που μεταδίδεται και την ενημέρωση των πολιτών. Είναι εντυπωσιακό ότι κατά το διάστημα της διακοπής του σήματος δεν υπήρξε ούτε μία απλή ενημερωτική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της DIGEA».

 Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρει ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον και τα δικαιώματα των πολιτών και στον ραδιοτηλεοπτικό τομέα. «Το πρώτο βήμα έγινε με τον νέο νόμο για τη λειτουργία της ΕΡΤ, ενώ, λίαν συντόμως προωθείται

στη Βουλή νέα νομοθετική πρωτοβουλία για το θέμα των ραδιοτηλεοπτικών αδειών» καταλήγει.


Αρέσει σε %d bloggers: