Ντάισελμπλουμ: Χωρίς συμφωνία δεν υπάρχει πρόσβαση στα «γκισέ» της ΕΚΤ

«Η ελληνική κυβέρνηση έπαιξε το στοίχημα πως αν διαπραγματευθεί με εμάς, η ΕΚΤ θα ανοίξει τα γκισέ των ταμείων, θα χαλαρώσει τους κανόνες», όμως «δεν θα υπάρξει εύκολη πρόσβαση στα γκισέ της ΕΚΤ μέχρι να υπάρξει μια σταθερή συμφωνία με το Eurogroup», διεμήνυσε ο πρόεδρος της ευρω-ομάδας.Γερούν Ντάισελμπλουμ

Μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση πως η Αθήνα δεν θα έχει «εύκολη πρόσβαση» στα «γκισέ» της ΕΚΤ εάν δεν υπάρξει «σταθερή συμφωνία με το Eurogroup» έστειλε ο πρόεδρος της ευρω-ομάδας, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Η ελληνική κυβέρνηση έπαιξε το στοίχημα πως αν διαπραγματευθεί με εμάς, η ΕΚΤ θα ανοίξει τα γκισέ των ταμείων, θα χαλαρώσει τους κανόνες», όμως «δεν θα υπάρξει εύκολη πρόσβαση στα γκισέ της ΕΚΤ μέχρι να υπάρξει μια σταθερή συμφωνία με το Eurogroup», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Eurogroup σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο ολλανδικό δίκτυο RTL Nieuws.

Σημείωσε επίσης πως η πρόσφατη αναδιοργάνωση της διαπραγματευτικής ομάδας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα δεν θα άρει από μόνη της το αδιέξοδο ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της.

Παράλληλα, ο κ. Ντάισελμπλουμ εξέφρασε εκ νέου την ελπίδα πως θα υπάρξει σύντομα συμφωνία μεταξύ των εταίρων και της ελληνικής κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας έχει σημειώσει πως επιδιώκει την ολοκλήρωση της ενδιάμεσης συμφωνίας, που θα επιτρέψει την εκταμίευση χρημάτων στήριξης, έως τις 9 Μαΐου.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε επίσης πως η αβεβαιότητα που επικρατεί δεν είναι καλή ούτε για την Ελλάδα, ούτε για την ευρωζώνη.

Σχετικά με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για τη συμφωνία με τους εταίρους, είπε πως επαφίεται στην Αθήνα αν θα καταφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία.

 


1 Σχόλιο

    • MAKIS on 28 Απριλίου 2015 at 19:05

    ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΧΙΣΕ ΤΗΝ ΜΕΡΙΚΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΘΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ. ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: