Συνάντηση Ντράγκι-Δραγασάκη

Συνάντηση Ντράγκι-Δραγασάκη

Ραγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις γύρω από τη διαπραγμάτευση καθώς ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά.

Εν αναμονή των κρίσιμων αποφάσεων που θα λάβει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την Τετάρτη, σχετικά με τη διατήρηση της μοναδικής γραμμής ρευστότητας προς την Ελλάδα, αύριο το απόγευμα θα συναντηθούν στη Φρανκφούρτη με τον Μ. Ντράγκι ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, παρουσία και του αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου ο οποίος είναι επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης.

Η συνάντηση θα γίνει στις 17:30 με επίκεντρο το θέμα της αύξησης του ορίου των εντόκων γραμματίων αλλά και της μη αύξησης του «κουρέματος» της αξίας των εγγυήσεων βάσει των οποίων η ΕΚΤ παρέχει ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες.
Επίσης, αύριο στις 09:00 ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης θα συναντηθεί στο Παρίσι, με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών κ. Μισέλ Σαπέν. Στη συνέχεια θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα συναντηθεί στις 14:30 με τον επίτροπο οικονομικών υποθέσεων κ. Πιέρ Μοσχοβισί, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επιτύχει σύγκλιση με τους δανειστές στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις.

Είναι πλέον φανερό ότι η κυβέρνηση φοβάται μήπως η ΕΚΤ περιορίσει την Τετάρτη τη ρευστότητα και προκαλέσει ασφυξία στην Ελλάδα ώστε στο Eurogroup της επόμενης Δευτέρας να αναγκαστεί να αποδεχθεί μια συμφωνία με τους δανειστές. Οι Ελληνες υπουργοί θα επιχειρήσουν να πείσουν τον Μ. Ντράγκι ότι δεν πρέπει να «στραγγαλιστεί» η οικονομία και ότι το νέο σχέδιο για συνολική συμφωνία μέχρι τον Μάιο πρέπει να προχωρήσει χωρίς να έχει η Αθήνα το πιστόλι στον κρόταφο. Επίσης, θα ζητήσουν αύξηση της ρευστότητας από τον άνθρωπο που κρατά ουσιαστικά τις τύχες της οικονομίας στα χέρια του.

Στόχος της ευρωπαϊκής εκστρατείας της κυβέρνησης είναι να πείσει τους δανειστές ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος της εβδομάδας παρά το γεγονός ότι το ΔΝΤ εμφανίζεται σκληρό στις διαπραγματεύσεις.

 
Larissanet.gr


1 Σχόλιο

    • nick on 5 Μαΐου 2015 at 08:29

    αυτοί που θα άλλαζαν την Ευρώπη, που δεν ήθελαν χρήματα αλλά χρόνο παρακαλάνε τώρα γονατιστοί τον Ντραγκι για μια χούφτα ευρώ, για σταγόνες ρευστότητας
    η απόλυτη ξεφτίλα του πρώτη φορά αριστερά
    η απόλυτη ξεφτίλα του Τσίπρα (ο Καμμενος έχει το ακαταλόγιστο δεν παίζει)

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: