Όλα ανοικτά

Το κύριο άρθρο της Αυγής

Η μεγάλη συμφωνία είναι αυτή που έπεται και θα αφορά την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια, τις ανάγκες χρηματοδότησης και το χρέος.

Η κυβέρνηση βρίσκεται στο μέσο μιας σκληρής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Η διαπραγμάτευση αυτή δεν θα τελειώσει τώρα. Αυτό το οποίο όλοι περιμένουμε και ελπίζουμε να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες είναι μια προσυμφωνία η οποία θα επιτρέψει στη χώρα να επανέλθει στη ρευστότητα την οποία στερήθηκε εδώ και

μήνες. Αυτό δεν έχει επιτευχθεί ακόμη και δεν πρέπει να το θεωρούμε δεδομένο. Εάν δεν επιδειχθεί από τους δανειστές η αναγκαία πολιτική βούληση, μοιραία θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδο.

Η μεγάλη συμφωνία είναι αυτή που έπεται και θα αφορά την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια, τις ανάγκες χρηματοδότησης και το χρέος. Με βάση αυτά θα κριθεί η κυβέρνηση. Δηλαδή:

* Πρώτον, εάν θα επιτύχει μια βιώσιμη συμφωνία με τους δανειστές.

* Δεύτερον, πώς θα μεταφραστεί αυτή η συμφωνία σε εσωτερική πολιτική, δηλαδή αν θα μπορέσει να μετακυλήσει τα βάρη από τα φτωχότερα στρώματα και από τις εργαζόμενες τάξεις στα εισοδηματικά ανώτερα στρώματα και τους πλούσιους που δεν έχουν επιβαρυνθεί αναλόγως, ή καθόλου, όλο το διάστημα της κρίσης.

* Τρίτον, ενδεχομένως και κυριότερο, στο οποίο θα κριθεί η κυβέρνηση, είναι το μοντέλο παραγωγικής ανασυγκρότησης το οποίο θα προτείνει για τη χώρα, μοντέλο το οποίο ουσιαστικά θα συνιστά την επανεισδοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι με όρους των βαλκανικών προδιαγραφών, με ελάχιστους μισθούς και μηδενικές συντάξεις, όχι ως Ειδική Οικονομική Ζώνη, αλλά ως ένας ισότιμος εταίρος.

Συνεπώς, μπορεί κανείς να κρίνει την κυβέρνηση σε σύγκριση με το πρόγραμμα του

ΣΥΡΙΖΑ ή σε σύγκριση με το αντικειμενικό αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης στις δεδομένες συνθήκες. Με βάση τη στάση τους θα κριθούν επίσης όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Το σίγουρο είναι πως θα πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει η διαπραγμάτευση. Τώρα είναι πολύ νωρίς και για κατήφειες και για θριαμβολογίες.


1 Σχόλιο

    • nick on 9 Μαΐου 2015 at 12:33

    προχθές που με πρωτοσέλιδο η Αυγή απειλούσε πως αν δεν πάρουμε δόση θα κάνουμε στάση πληρωμών, η κυβέρνηση πλήρωνε 120 εκατ στο ΔΝΤ (την ίδια μέρα), μιλάμε για ζόρικη διαπραγμάτευση
    τώρα μας λέει οτι είναι όλα ανοικτά
    το μόνο ανοιχτό σύντροφοι είναι ο κώλος σας και κοιτάτε να τον μαζέψετε όσο μπορείτε γιατί δεν σας βλέπω καλά

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: