Μήνυμα Τσίπρα: Αμοιβαία επωφελής λύση στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής

Εν όψει κρίσιμου Eurogroup

Μήνυμα Τσίπρα: Αμοιβαία επωφελής λύση στο πλαίσιο της λαϊκής εντολήςΟ πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προήδρευσε μαραθώνιας συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου την Κυριακή

Διπλό μήνυμα -προς το εξωτερικό, αλλά και το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ- στέλνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας, από το οποίο η Αθήνα αναμένει να υπάρξει σαφής καταγραφή της προόδου που έχει επιτευχθεί το τελευταίο διάστημα στις διαπραγματεύσεις, προκειμένου να υπάρξει

το απαραίτητο θετικό σήμα προς την ΕΚΤ για την χαλάρωση των ασφυκτικών οικονομικών πλαισίων που έχουν τεθεί στη χώρα.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου ανέφεραν ότι στο Κυβερνητικό Συμβούλιο επιβεβαιώθηκε η θέση της κυβέρνησης για την ανάγκη επίτευξης μιας αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας, που θα κινείται στο πλαίσιο της πρόσφατης λαϊκής εντολής.

Μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου, αργά το βράδυ της Κυριακής, ο πρωθυπουργός είχε συνεργασία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Νωρίτερα, στη διάρκεια του Κυβερνητικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους υπουργούς σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων που λαμβάνουν χώρα σε όλα τα επίπεδα.

«Θέλουμε στο Eurogroup να υπάρξει σαφής καταγραφή της προόδου που έχει επιτευχθεί το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η επίτευξη της όποιας συμφωνίας πρέπει να είναι στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση.

Ενημέρωση έγινε και από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη, τον υπουργό Οικονομικών Γ.Βαρουφάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευ.Τσακαλώτο.

Παράλληλα, έγινε προετοιμασία για τη συνεδρίαση του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας, στην οποία -όπως έγινε γνωστό- η ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Οικονομικών Γ.Βαρουφάκη, συνοδευόμενο από τον πρόεδρο του ΣΟΕ Γ.Χουλιαράκη.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου επισημαίνουν ότι στη συνεδρίαση του Eurogroup, η ελληνική κυβέρνηση αναμένει «να υπάρξει καταγραφή της σημαντικής προόδου που έχει γίνει στις διαπραγματεύσεις, καθώς επίσης αναμένει να επιβεβαιωθεί στην πράξη η πρόθεση των εταίρων και των θεσμών για μία αμοιβαία επωφελή συμφωνία, στο πλαίσιο τόσο των συμφωνιών όσο και της Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος εξέφρασε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα που θα έχει το Eurogroup, ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εκτελεί την λαϊκή εντολή. Σχολιάζοντας, δε, τα όσα ακούγονται περί εκλογών ή δημοψηφίσματος, σημείωσε ότι η εντολή αυτή είναι νωπή.

Συνεδριάζουν τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ

Το βράδυ της Κυριακής συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία και το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία της Κουμουνδούρου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει προβληματισμός μεταξύ στελεχών για το ενδεχόμενο το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης να είναι ένας οδυνηρός συμβιβασμός. Μεταξύ αυτών, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες προτείνει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος πριν από την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ενημέρωσε τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία των διαπραγματεύσεων και το στόχο για έντιμο συμβιβασμό, τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης, καθώς και τις απαιτήσεις των εταίρων.

Newsroom ΔΟΛ


Αρέσει σε %d bloggers: