Ο Σόιμπλε στήνει εκ νέου την παγίδα στην οποία έριξε τον Γιωργάκη!

Ο Σόιμπλε τρολάρει: Είχα συμβουλέψει τον Παπανδρέου για δημοψήφισμα

Ο Σοιμπλε είναι ο άνθρωπος που παγιδευσε τον Παπανδρεου και τον έπεισε  να μετατρέψει το «δημοψήφισμα για την τότε συμφωνία» σε δημοψήφισμα για το ευρώ και  πολιτική ήττα.

Η ίδια παγίδα ετοιμάζεται εκ νέου.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε στη FAZ σήμερα πως ο ίδιος είχε συμβουλέψει τον Γιώργο Παπανδρέου όταν ήταν

πρωθυπουργός να κάνει δημοψήφισμα για το ευρώ.

«Ο κύριος Τσίπρας είχε πει τις προηγούμενες εβδομάδες πως εάν πρέπει να κάνει το αντίθετο από αυτό που υποσχέθηκε προεκλογικά, θα πρέπει να υπάρξει δημοψήφισμα» αναφέρει ο Β.Σόιμπλε στην FAZ.

Όταν ο δημοσιογράφος αναφέρεται στη θέση του Βερολίνου μετά τη «βόμβα Παπανδρέου» το 2011 για το δημοψήφισμα, ο Β. Σόιμπλε λέει: «Τότε είχα συμβουλεύσει τον Γιώργο Παπανδρέου υπέρ ενός δημοψηφίσματος» είπε.

«Ήταν και παραμένει απόφαση του ελληνικού λαού ποιον δρόμο θα πάρει, αλλά υπάρχουν και άλλες αποφάσεις χωρών, από την Εσθονία μέχρι την Ισπανία, που πρέπει να γίνουν σεβαστές» εξήγησε ο Σόιμπλε.

Όλοι ξέρουμε ότι η παραμονή στην ευρωζωνη είναι εθελοντική και δεν υπάρχει κανένας τρόπος αποβολής από αυτήν.   Με την δήλωση Σοιμπλε αποκαλύπτεται ότι έριξε τον ΓΑΠ στην παγίδα του.  Το κατάφερε μεταβάλλοντας μια πιθανά απαράδεκτη από την λαϊκή ετυμηγορία απόφαση του eurogroup, σε θεμελιώδη ζήτημα εθνικής στρατηγικής.  Με αυτό τον εκβιασμό που τέθηκε απο την Γερμανία,  απαγορεύτηκε στον ελληνικό λαό να  κάνει αποδεκτή ή επιστρέψει -αν ετσι κρίνει- στους εμπνευστές της για περαιτέρω επεξεργασία και διαβούλευση την τότε συμφωνία.

Καταφέροντας ο Σοιμπλε  το 2011 να ταυτίσει  μια απόφαση ενός οργάνου της ΕΕ με την συνολική παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, πέτυχε την άτακτη υποχώρηση της Ελλαδος και την μετέπειτα ισοπέδωση της. Όσο για τον Παπανδρέου… η συνέχεια είναι γνωστή:  εκδιώχθηκε από την κυβέρνηση και στάλθηκε κακήν κακώς στην χλεύη της  Ιστορίας μην αντιλαμβανόμενος -ίσως σε όλη του την έκταση- το τι είχε συμβεί

Στη συνέντευξή του στη γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών  θέτει ξανά σήμερα  το ίδιο δίλημμα,  λέγοντας ότι «εναπόκειται στην Ελλάδα το εάν θα μείνει μέλος της Ευρωζώνης» αναφορικά με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για την  υπό διαμόρφωση Συμφωνία

Προσπαθεί ετσι εκ νέου να εκβιάσει και να κάνει μια ίσως απαράδεκτη απόφαση του eurogroup ζήτημα  παραμονής της χώρας στο ευρώ.

Απομένει στην ελληνική κυβέρνηση να μην πέσει στην παγίδα που ετοιμάζεται τόσο εντός  όσο και εκτός Ελλάδος.  Απομένει στην ελληνική κυβέρνηση να μην μετατρέψει  ένα πιθανό  δημοψήφισμα για την υπο διαπραγμάτευση συμφωνια,  σε Δημοψήφισμα  για την παραμονή στην ευρωζωνη. Είναι δυο διαφορετικά πράγματα.

Η εμπειρια έδειξε ότι στην Ελλάδα η οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να έχει πολιτική νομιμοποίηση για να λειτουργήσει. Κατά συνέπεια η οποιοδήποτε συμφωνία προέλθει από τους τεχνοκράτες και τους ΥΠΟΙΚ,  το brussells group και τα λοιπά «γρουπούσκουλα»,  θα πρέπει να κριθεί από τον Λαό  ο οποίος είναι και ο μόνος αρμόδιος να  την κάνει αποδεκτή ή όχι.

Αν μάλιστα αποφασίσει  με ηχηρό τρόπο να  την επιστρέψει  -αν ετσι κρίνει-  στους εμπνευστές της για περαιτέρω επεξεργασία και διαβούλευση, θα έχει τοποθετήσει  στους οικονομολόγους στο ύψος το οποίο ανήκουν, και θα έχει επανατοποθετηθεί στο κέντρο του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος ως κυρίαρχος λαός.

Όλο αυτό είναι  πιθανόν να λειτουργήσει ευεργετικά  και συνεγερτικά για την Ευρώπη εντός της οποίας πρέπει να γίνει σαφές ότι οι αποφάσεις είναι πάντα πολιτικές και ο λαός κυρίαρχος.


1 Σχόλιο

    • talos4fight on 11 Μαΐου 2015 at 10:01

    Eμείς δεν είμαστε πολιτικοί και έχουμε καταλάβει το πως πορεύεται η γερμανική κυβέρνηση, έχουμε καταλάβει το σχέδιο της όπως έχουμε καταλάβει ότι έχει πληροφόρηση από το εσωτερικό της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το κατάλαβε τόσα χρόνια τώρα και σύρθηκε σε ανούσιες και αδιέξοδες «διαπραγματεύσεις» γιά να έχει την ίδια τύχη με τον ΓΑΠ, χωρίς να έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση της χώρας, χωρίς να έχει εξαρθρώσει τα φιλογερμανικά κυκλώματα που λυμαίνονται τον τόπο εδώ και δεκαετίες ; Ωραίες οι αριστερές κορώνες αλλά να συνοδεύονται και από αριστερές προοδευτικές πρακτικές. Ο λαός έδειξε τον δρόμο στις εκλογές, η κυβέρνηση θα κυβερνήσει επί τέλους όπως υποσχέθηκε;

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: