Η δήλωση το eurogroup για την Ελλάδα

Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εξέδωσαν σύντομη δήλωση, η οποία καλωσορίζει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, αλλά ταυτόχρονα επισημαίνει την ανάγκη να γεφυρωθεί το χάσμα στα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά. Στο κείμενο αναγνωρίζεται ότι απαιτείται επιπλέον χρόνος και προσπάθεια ώστε να γεφυρωθούν τα όποια κενά. Ωστόσο, η συζήτηση για το θέμα της Ελλάδας ήταν σύντομη ενώ το πλαίσιο για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης εξακολουθεί να παραμένει η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

Το μεσημέρι της Τρίτης στις 14:00 αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέο Κυβερνητικό Συμβούλιο, το οποίο θα κάνει αποτίμηση της κατάστασης και θα προσδιορίσει την τακτική της κυβέρνησης και τα επόμενα βήματα στις διαπραγματεύσεις.

Αναλυτικά η σύντομη δήλωση που εκδόθηκε:

«Το Eurogroup σήμερα κατέγραψε την κατάσταση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς. Καλωσορίσαμε την πρόοδο που έχει μέχρι στιγμής επιτευχθεί. Παρατηρήσαμε ότι η αναδιοργάνωση και η βελτίωση των διαδικασιών κατέστησε δυνατή την επίσπευση και συνέδραμε σε μία πιο ουσιώδη συνομιλία. Την ίδια ώρα, αναγνωρίζουμε ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια, ώστε να γεφυρωθούν τα κενά στα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά.

Επομένως, καλωσορίζουμε την πρόθεση των ελληνικών αρχών να επισπεύσουν το έργο τους με τους θεσμούς, με την προοπτική να επιτευχθεί μία επιτυχής κατάληξη της αξιολόγησης εν ευθέτω χρόνω. 

Το Eurogroup επανέλαβε ότι η δήλωση της 20ής Φεβρουαρίου παραμένει το ισχύον πλαίσιο για τις διαπραγματεύσεις. Από την στιγμή που οι θεσμοί καταλήξουν σε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης, το Eurogroup θα αποφασίσει για την πιθανή αποδέσμευση των εναπομεινουσών δόσεων της τρέχουσας συμφωνίας».


Αρέσει σε %d bloggers: