Αν η συμφωνια δεν είναι καλή θα παρέμβει ο Λαός

Καμιά συμφωνία δεν θα λειτουργήσει χωρίς πολιτική νομιμοποίηση από τον Λαό.

Είναι μάλλον αδιάφορο για το τι ονομάζουν στο ΣΥΡΙΖΑ κόκκινες Γραμμές. Επικοινωνιακά αυτές κοινοποιούνται μάλλον ως » θέμα τιμής» πέρα από το οποίο σε περιμένει η Μνημονιακη Ατίμωση.

Η πραγματικότητα είναι πιο πέρα από αυτό. Η πείρα έδειξε ότι καμιά συμφωνία δεν θα λειτουργήσει χωρίς πολιτική νομιμοποίηση από τον Λαό και δεν περνάει καμιά συμφωνια χωρίς αυτή. Το έμαθαν με σκληρό τρόπο και το βίωσαν στο πετσί τους οι Σαμαράς, Βενιζέλος, Παπανδρέου, Παπαδημος, και τα κομματα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ και πολλοί άλλοι.

Έρχεται καλοκαίρι και οι πλατείες γεμίζουν εύκολα και πάλι.

Προφανώς δεν θα βγούμε στις πλατείες για γυρίσουμε στους Δεξιούς ή στους Βενιζελους και στα Μνημονια, όπως νομίζουν ορισμένοι βλαμμένοι οπαδοί της θεωρίας της αριστερής παρένθεσης. Αν βγούμε στους δρόμους θα είναι για να βγούμε από το ευρώ.

Και εδώ υπάρχουν τα έξης δεδομένα: Ο Λαός μας εμπιστεύεται Τσιπρα, το Δραγασάκη τον Βαρουφακη, τον Καμένο. Κινούνται ως «κάθε λέξη του συντάγματος αυτή της χώρας» βαθιά ποτισμένοι με την Ελληνική νοοτροπία και ψυχοσύνθεση.

Αν αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφές ότι θα φταίει για όλα η ΕΕ, η Γερμανία η αδιάλλακτη €Ζώνη, ο Νταισελμπλουμ ο Σοιμπλε! Έχει γίνει δουλειά πεδίου από το 2010 προς αυτή την κατεύθυνση και συνεχίζεται καθημερινά. Αν δεν πετύχει ο Τσιπρας θα χάσουν οι ευρωπαϊστές, οι γερμανόφιλοι, οι φιλελεδες, τα ΜΜΕ, οι νταβατζήδες, ο Σημίτης, ο Θεοδωράκης, ο Στουρναρας και οι δεξιοί

Και όλοι αυτοί που πολεμούν τον Τσιπρα και πριονίζουν το κλαδί που κάθονται

Ήδη αυτοί φταίνε για όλα τα κακά της μοίρας μας, και είναι πιθανό σε περίπτωση ναυαγίου να βρεθούν απομονωμένοι απέναντι σε ένα λαό τουλάχιστον εξαγριωμένο.

Είναι κρίσιμο λοιπόν να βάλουν όλοι πλάτη και να αρχίσουν να τρέχουν χωρίς σταματημό. Να δώσουν αγώνα για να πετύχει μια συμφωνια ο Τσιπρας ή οποία θα γίνει αποδεκτή από τον Λαο, γιατί τίποτα άλλο δεν μπορεί να γίνει πλέον!

Περαιτέρω είναι αδιάφορο αν είναι καλή η κακή διαπραγμάτευση για την δόση! Χεστήκαμε για την δόση και τα λεφτά τους και το έχουν πει όλοι. Όσο μας δίνουν θα παίρνουν και αν σταματήσουν δεν θα πάρουν!

Αυτό που διαπραγματευόμαστε είναι η συνολική θέση- παραμονή στο ευρώ με όρους που να έχουν νόημα και να αξίζει να μείνεις. Διότι η Ελλάδα αποσαθρώνεται… διαλύεται και βγαίνει από το ευρώ από το 2010.

Χρειαζόμασταν απλά μια περίοδο ωρίμανσης και την περάσαμε βίαια τα 5 προηγούμενα χρόνια. Τώρα όμως ξέρουμε ποιος φταίει, ποιος το παλεύει και ποιος σαμποτάρει την εθνική προσπάθεια.


Αρέσει σε %d bloggers: