Διακόπηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής μέσα σε συνθήματα (video)

ΓΙΑ ΤΙΣ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ

 Εντάσεις και έφοδοι – Το ξέσπασμα της μητέρας του Φύσσα

Διακόπηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής - Εντάσεις και έφοδοι - Το ξέσπασμα της μητέρας του ΦύσσαΣε έντονα φορτισμένο κλίμα και ένταση, μετά τη δήλωση αποχώρησης της υπεράσπισης, διακόπηκε για τις 4 Ιουνίου η δίκη της Χρυσής Αυγής. Μετά την επανάληψη της δίκης, η υπεράσπιση, την οποία εκπροσώπησε ο συνήγορος του Ν. Μιχαλολιάκου, Τ. Μιχαλόλιας, δήλωσε στο δικαστήριο ότι μετά το σημερινό συμβάν, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων διακόπτουν για σήμερα τις υπηρεσίες τους προς τους εντολείς τους καθώς δεν διασφαλίστηκαν οι συνθήκες ηρεμίας και ασφάλειας.

   Η πρόεδρος του δικαστηρίου είπε ότι ήταν ανεπαρκή τα μέτρα φύλαξης, χρησιμοποιώντας τη φράση για τους αστυνομικούς «λάθος τους», προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από το ακροατήριο που φώναζε «λάθος σας».

   Ακολούθως πήρε τον λόγο άλλος συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων, ο οποίος υπονόησε ότι οι κατηγορούμενοι των «Πυρήνων» υποκινήθηκαν από «συνεντεύξεις και αρθρογραφία του μίσους» της άλλης πλευράς. Ο συνήγορος υποστήριξε όι τέσσερις συνάδελφοί του απότην υπεράσπιση, έχουν υποστεί επιθέσεις στα γραφεία τους και ότι κάθε φορά που τελειώνει η δίκη,βρίσκονται στη θέση να προσπαθούν να φύγουν με ασφάλεια απο τη δικαστική αίθουσα.

   Τον λόγο έλαβε, τότε, συνήγορος από την πολιτική αγωγή, ο οποίος φώναξε προς την υπεράσπιση: «Ανάλογη ευαισθησία θα περιμέναμε όταν δέρνονται οι μάρτυρες».

   Με το που ανακοίνωσε τη διακοπή της δίκης η πρόεδρος, ξέσπασε η μητέρα του Παύλου Φύσσα η οποία άρχισε να φωνάζει ιδιαίτερα φορτισμένη προς την πλευρά των κατηγορουμένων: «Αυτό θελατε φασιστόμουτρα. Δολοφόνοι, με τα όπλα και τον στρατό μαζί σας δεν φοβόσαστε».

   Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του γιου της, Γιώργος Ρουπακιάς, γύρισε τότε προς το μέρος που ακούγονταν οι φωνές. Η γυναίκα σε έξαλλη κατάσταση άρχισε να του φωνάζει: «Αλητάμπουρα, τι κοιτάς; 24 είσασταν και σκοτώσατε και κοιτάτε τώρα εμάς, προστατευμένοι; Δολοφόνοι».

   Όταν αποφορτίστηκε κάπως η ατμόσφαιρα, ο θείος του Παύλου Φύσσα απευθυνόμενος στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη τής είπε: «Πόσο υπομονή να κάνω;» για του απαντήσει εκείνη: «Να σπάσετε θέλουν. Θέλουν να μη γίνει η δίκη. Μη σπάσεις, λογοκρισία θέλουνε».

  Πληροφορίε: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε  δυο σχετικά  video:Αρέσει σε %d bloggers: