Μελανσόν: «Βαρύ πολιτικό σφάλμα ο τρόπος μεταχείρισης της Ελλάδας από την Ε.Ε.»

Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της l’Humanite o Zαν Λυκ Μελανσόν εξηγεί ότι οδηγήθηκε στην απόφαση να γράψει το βιβλίο Le Hareng de Bismarck, καθώς είχε εξοργιστεί από την συμπεριφορά της γερμανικής κυβέρνησης και από το γεγονός ότι ο Φρανσουά Ολάντ δεν αντιδρά.

Ένας από τους λόγους που τον οδήγησαν στην συγγραφή του βιβλίου του Le Hareng de Bismarck, στο οποίο υπερασπίζεται την Ελλάδα, είναι η τύχη που επιφύλαξαν στον Αλέξη Τσίπρα, δηλώνει ο Ζαν-Λικ Μελανσόν, υποψήφιος του Μετώπου της Αριστεράς στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2012.

Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της l’Humanite εξηγεί ότι οδηγήθηκε στην απόφαση να γράψει το βιβλίο αυτό, καθώς είχε εξοργιστεί από την συμπεριφορά της γερμανικής κυβέρνησης και από το γεγονός ότι ο Φρανσουά Ολάντ δεν αντιδρά.

«Είναι ένα βαρύ πολιτικό σφάλμα κατά του ευρωπαϊκού ιδεώδους να επιτρέπεται να μεταχειρίζονται ένα κράτος-μέλος της ΕΕ κατ’ αυτόν τον τρόπο» σημειώνει.

Ο Μελανσόν προσθέτει ότι η Ελλάδα μετατράπηκε σε ένα οικονομικό εργαστήριο και ότι χρησιμοποιείται ως παράδειγμα για να δείχνουν «πώς αντιμετωπίζονται αυτοί που αντιστέκονται».

«Όταν κέρδισε ο Τσίπρας, συνάντησα τον Φρανσουά Ολάντ για να υπερασπιστώ την υπόθεση των Ελλήνων. Του είπα: αν επιτρέψουμε να ενεργήσουν εναντίον τους, στην συνέχεια θα είναι η σειρά της Γαλλίας. Ήδη μας μεταχειρίζονται, κατά βάθος, όπως τους Έλληνες. Η συμπεριφορά του Βερολίνου δεν υποστηρίζεται πουθενά και η γερμανοφοβία ξεσπά παντού στην Ευρώπη» επισημαίνει.

Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε για να αποφευχθεί ένα ξενοφοβικό μίσος είναι να εξηγήσουμε την λογική με την οποία δρουν στην Γερμανία και την πολιτική που υπηρετεί το Βερολίνο, καταλήγει ο Μελανσόν, σημειώνοντας ότι ένας άλλος στόχος του βιβλίου του είναι να δώσει τέλος στην ιδέα ότι υπάρχει μόνον ένας δρόμος για να προχωρήσει το σύστημα και να ενημερώσει για την πραγματική κατάσταση της χώρας αυτής.

Πληροφορίες από το Βήμα


Αρέσει σε %d bloggers: