Παπαδημούλης: Μετά τη συμφωνία θα αλλάξει η ηγεσία σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

δήλωσε στο ραδιοσταθμό Βήμα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Παπαδημούλης.

[cryout-column width=»1/4″]

[cryout-column width=»1/4″] [/cryout-column] Δύο 24ώρα μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό τόνισε ότι «Είμαι βέβαιος ότι μια συμφωνία που θα εισηγηθεί την υπερψήφισή της ο Πρωθυπουργός, εφόσον υπάρξει, διότι αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε γι’ αυτό, θα εγκριθεί και από τη Βουλή και θα στηριχθεί και από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι βέβαιος ότι κανένας κορυφαίος και καμία από τις πτέρυγες του κόμματος, δεν θα τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια του Τσίπρα, δεν θα ευνοήσει τα σενάρια της σύντομης αριστερής παρένθεσης». Εκτίμησε πως «μια τέτοια συμφωνία θα έχει τη στήριξη όχι μόνο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αλλά και ευρύτερη στήριξη στη Βουλή κι αυτοί που θα μπλέξουν στις αντιφάσεις τους είναι όσοι μέχρι χθες μάς κατηγορούσαν για δραχμή, Βενεζουέλα, χρεοκοπία και τώρα σκέφτονται να καταψηφίσουν «.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συμπλήρωσε ότι «ο ελληνικός λαός, στη μεγάλη του πλειοψηφία, πιστεύω ότι θα καταλάβει και θα στηρίξει την προσπάθεια της κυβέρνησης, ακόμη κι αν κάποιες από τις δεσμεύσεις μας και τους στόχους μας μετατεθούν για λίγο αργότερα, λόγω του ότι σε μια διαπραγμάτευση σκληρή, δεν μπορείς να πετύχεις το 100% των στόχων σου».

Υπογράμμισε ότι «ο Τσίπρας είναι ο μόνος αριστερός Πρωθυπουργός στην ευρωζώνη και την ΕΕ και ο συσχετισμός των δυνάμεων επιβάλει ορισμένες φορές και ελιγμούς. Αλλά ο κόσμος τον στηρίζει, η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν πιστεύει ότι ο Τσίπρας είπε ψέματα ή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ψέματα για να «ανέβουμε» στα πράγματα. Η ουσία του θέματος είναι ότι, τρεισήμισι μήνες μετά τις εκλογές, παρά τα λάθη, τις αδυναμίες, τις υποχωρήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση και ακόμα πιο πολύ ο Πρωθυπουργός, είναι πιο ψηλά από ό,τι στις 25 Γενάρη και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ βαδίζουν για τέλος εποχής. Με τη συμφωνία, θα γίνει το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, όπου θα φύγει ο Βενιζέλος, και θα ανοίξει η διαδικασία για την αντικατάσταση και του Σαμαρά στη Ν.Δ.».

 

Αρέσει σε %d bloggers: