Ο Σοιμπλε μελετά νέο μοντέλο εσωτερικής υποτίμησης για να μείνουμε στο ευρώ

Στην ουσία ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ  εξαργυρώνει τοις μετρητοίς  το «πάση θυσία» στο ευρώ.

Κατά τη διάρκεια   συζήτησης μεταξύ Σοιμπλέ και του αμερικάνου  καθηγητή οικονομικών Κένεθ Ρόγκοφ, ο δεύτερος  πρότεινε η Ελλάδα να προχωρήσει στην επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων για πέντε ή δέκα χρόνια, ώστε να εξυγιάνει την οικονομία της.

Με αυτό τον τρόπο εκ των πραγμάτων ένα ευρώ στην Ελλάδα θα έχει μικρότερη αξία (σσ. θα είναι υποτιμημένο) από ένα ευρώ στη Γερμανία ή τη Γαλλία.  Βεβαίως τέτοιου είδους μέτρα είναι ιδιαίτερα αμφιλεγόμενα.

Η απόφαση για την επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων είναι αποκλειστική ευθύνη κάθε χώρας μέλους, απάντησε ο Γερμανός υπουργός όταν ρωτήθηκε αν θεωρεί πιθανή μια τέτοια εξέλιξη. Η συζήτησή του με τον Αμερικανό καθηγητή οικονομικών Κένεθ Ρόγκοφθα δημοσιευθεί αύριο Πέμπτη στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

Ανεξάρτητα από το ζήτημα του ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίων, ο Σόιμπλε ζητεί στην αυριανή του συνέντευξη από την ελληνική κυβέρνηση να λάβει μια απόφαση για το μέλλον της Ελλάδας στην νομισματική ένωση.

«Έχουμε πει ότι θα σας βοηθήσουμε, αλλά πρέπει να σταθείτε ξανά στα πόδια σας οικονομικά. Αυτή είναι η φιλοσοφία του προγράμματος διάσωσης. Η νέα κυβέρνηση (της Ελλάδας) λέει: “Θέλουμε να κρατήσουμε το ευρώ, αλλά δεν θέλουμε πια το πρόγραμμα”. Αυτά τα δύο δεν γίνονται», υπογράμμισε ο Σόιμπλε ποντάροντας στο πάση θυσία στο ευρώ των Ελλήνων.


1 Σχόλιο

    • talos4fight on 27 Μαΐου 2015 at 15:44

    Βρε στείλτε πιά στον αγύριστο το ευρώ και τη γερμανική λογική.
    οι άνθρωποι είναι στόκοι και ξεροκέφαλοι. Δεν το βλέπετε; Αποχαιρετήστε τους επί τέλους, βαρεθήκαμε να μας ξεζουμίζουν και να μας κουνάνε το δάκτυλο, ποιοί; Οι λαδώνοντες που τους άρεσαν οι λαδωμένοι ως κυβέρνηση και ξυνίζουν τα μούτρα τους τώρα που η κυβέρνηση δεν είναι λαδωμένη και δεν τους χρωστάει γραμμάτια σιωπής. Συριζαίοι, βάλτε μυαλό, δεν υπάρχει ζωή γιά την Ελλάδα μέσα στο ευρώ και στην Ευρωζώνη, ξυπνήστε και βγάλτε τη χώρα από το τρελλοκομείο της Ε.Ε.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: