Τρεις τελειωμένοι μνημονιακοί ζητούν νέο κόμμα αντί για ΠΑΣΟΚ

Τρία πρώην κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Φλωρίδης, ο Νάσος Αλευράς και ο Κώστας Καρτάλης, με κοινή τους δήλωση υπό τον τίτλο: «Να τολμήσουμε», παρεμβαίνουν  πριν το επικείμενο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, προτείνοντας την μετεξέλιξη του,  και τη σύγκλιση ιδρυτικού συνεδρίου για τη συγκρότηση νέου πολιτικού φορέα της προοδευτικής παράταξης. Οι τρεις μνημονιακοί  στη δήλωσή τους επισημαίνουν ότι το ζητούμενο δεν είναι απλώς η συμφωνία με τους εταίρους, αλλά η διατύπωση ενός ολοκληρωμένου μεταρρυθμιστικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση της χώρας.

«Η ανασύσταση της δημοκρατικής παράταξης δεν είναι επιβεβλημένη για τη διαιώνιση ενός από χρόνια φθαρμένου συστήματος. Αντίθετα, επιβάλλεται για τη δυνατότητά της να παρέχει στη χώρα ένα στρατηγικό σχέδιο ανασυγκρότησης και εξόδου από την κρίση» τονίζουν και παράλληλα εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους για το χαρακτήρα και τους στόχους του επικείμενου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, το τριήμερο 5-7 Ιουνίου.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι «το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε υπαρξιακό μεταίχμιο. Παραμένει ιδεολογικά αφοπλισμένο και πολιτικά εξαντλημένο, ενώ κινείται, τουλάχιστον δημοσκοπικά, στα όρια της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης. Η απόφαση να διεξαχθεί το Συνέδριο σε αυτήν την εποχή της εθνικής αβεβαιότητας αποδεικνύει πως προσωπικοί σχεδιασμοί απειλούν να εκτρέψουν την κορυφαία εσωκομματική διαδικασία από αφετηρία μιας αναγκαίας ανασύστασης της παράταξης σε ένα ακόμη αδιέξοδο».

«Δεν επιδέχεται, κατά τη γνώμη μας, ανταγωνιστικές εσωτερικές διαδικασίες, οι οποίες μπορεί να το αποδυναμώσουν περαιτέρω, να το διαιρέσουν και να το καταδικάσουν αμετάκλητα. Επιδέχεται μόνον σοβαρές πολιτικές συμφωνίες και κοινή στάση, γιατί αυτά είναι τα μόνα που μπορούν να δώσουν στο χώρο ευκαιρίες αναγέννησης» συμπληρώνουν και προτείνουν «το Συνέδριο θα πρέπει να αποφασίσει τη μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ, και στη συνέχεια να αναλάβει με τόλμη πρωτοβουλία για τη σύγκλιση ιδρυτικού συνεδρίου του νέου και ενιαίου φορέα της παράταξης, μαζί με όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του ευρύτερου χώρου. Ισότιμα και από μηδενική βάση. Το ΠΑΣΟΚ έχει καθήκον να πρωτοστατήσει σε αυτό το εγχείρημα με πολιτική και κομματική ανιδιοτέλεια. Έχει καθήκον να δείξει σε όλους ότι το θέλει και το εννοεί. Να δείξει στους διστακτικούς ότι μπορούν να κάνουν ανάλογα βήματα. Και, τέλος, να δείξει σε όσους διαφωνούν και βολεύονται με τα ασήμαντα «κεκτημένα τους» ότι εύκολα μπορούν τα μικρά να διαλυθούν, όταν δεν υπηρετούν τα μεγάλα. Αυτή είναι, κατά τη γνώμη μας, η αληθινή προτεραιότητα».

Ανάλογες δηλώσεις διατύπωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας για την ανάληψη της ευθύνης για τον ιστορικό θάνατο του ΠΑΣΟΚ και τη συγκρότηση νέου φορέα στην ευρύτερη προοδευτική παράταξη, ενώ διέψευσε δημοσιεύματα ότι πρόκειται να συνεργαστεί με τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά.

με πληροφορίες απο: http://www.newsrebel.gr

1 Σχόλιο

  • Ισόνομος πολίτης on 28 Μαΐου 2015 at 10:48

  Οι ρεαλιστικοί πολιτικοί προσανατολισμοί σήμερα είναι τρεις:
  • Ο ένας είναι ότι η Μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη πρέπει (ανεξάρτητα από πρόσωπα, κεκτημένα και «ονόματα») να συσπειρωθεί και να εκφραστεί σε ηγετικό τουλάχιστον επίπεδο, αξιοκρατικά και κυρίως από νέους ανθρώπους
  • Ο δεύτερος προσανατολισμός της πρέπει να είναι το ευρωπαϊκό της «πρόσημο» και η πεποίθηση ότι ανήκουμε στην Ενωμένη Ευρώπη και
  • Ο τρίτος είναι, πως το πρώτιστο καθήκον μας ήταν και παραμένει να είναι, η διατήρηση της Ελληνικής Κρατικής Οντότητας. Κάτι που μπορεί να γίνεται σήμερα μόνο με την βοήθεια συμμαχιών και πολιτικών συμπράξεων. Πολιτικές συμπράξεις με τις άλλες συγγενείς πολιτικές δυνάμεις που ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ πραγματικά και αποδεδειγμένα στο ευρωπαϊκό πεπρωμένο της Χώρας..
  Κανένα κόμμα και καμία ιδεολογικό – πολιτική κίνηση, δεν θα δυνηθεί να σταθεί μόνη της σήμερα χωρίς προσχεδιασμένες ρεαλιστικές και αποτελεσματικές συμπράξεις.
  Αυτό πρέπει να πρυτανεύει στην πολιτική συλλογιστική όλων των συνειδητοποιημένων πολιτών
  Κάτι το αντίθετο, θα ήταν περίεργο και ανεδαφικό.
  Μακριά λοιπόν από Λαφαζάνηδες, Καμμένους και θα έλεγα και Τσιπραίους.
  Αυτοί υποκρίνονται και παιχνιδίζουν πολιτικά, μη κατανοώντας (από καταβολής τους) το πόσο κρίσιμα είναι τα πράγματα και πόσο καταστροφικά μπορούν να εξελιχθούν…..σε πάρα πολύ σύντομο χρόνο…
  Ο Τσίπρας υποκρίνεται και παριστάνει τώρα τον φιλοευρωπαίο πολιτικό προσδοκώντας τα «οικονομικά ελέη» που είναι αναγκαία για την πολιτική του επιβίωση…
  Όμως «εκείνοι» εκεί στις Βρυξέλες, έψαξαν καλά το πολιτικό του background και γνωρίζουν επί της ουσίας, με ποιόν και με ποίους έχουν να κάνουν…..αλλά και το τι μπορεί να τους προκύψει..
  Αυτό είναι που ανησυχεί σήμερα τον κάθε πολιτικά και κοινωνικά εχέφρονα Έλληνα πολίτη…..

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: