ΕΚΤ: Έχουν αυξηθεί οι ανησυχίες για ελληνική χρεοκοπία

Η ΕΚΤ σήμανε «συναγερμό» για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, μέσω έκθεσης που αναφέρει ότι οι πιθανότητες για ελληνική χρεοκοπία έχουν αυξηθεί.

Η έκθεση για τη δημοσιονομική σταθερότητα, αναφέρει ότι η απουσία μιας άμεσης συμφωνίας για τις δομικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται θα αυξήσει τον κίνδυνο μιας ανοδικής προσαρμογής των ασφαλίστρων έναντι κινδύνου που ζητούνται για τις ευάλωτες χώρες της Ευρωζώνης.

Η ΕΚΤ αναφέρει πως οι αντιδράσεις των χρηματοπιστωτικών αγορών στις εξελίξεις στην Ελλάδα είναι περιορισμένες μέχρι σήμερα, αλλά ενδεχόμενη μη επίτευξη μιας ταχείας συμφωνίας επί των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, θα μπορούσε να προκαλέσει ανοδική προσαρμογή των ασφαλίστρων κινδύνου που ζητούνται από τις ευάλωτες από άποψης χρέους χώρες της ζώνης του ευρώ.

«Η μακρά και αβέβαιη διαδικασία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και των πιστών συνέβαλε σε μια περίοδο έντονης

αστάθειας στις ελληνικές αγορές. Η μόλυνσης από την Ελλάδα στις άλλες αγορές της ζώνης του ευρώ ήταν περιορισμένη, έτσι προεκλίθη μόνο μικρή μεταβλητότητα στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας», αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση.

2 Σχόλια

    • MAKIS on 28 Μαΐου 2015 at 18:07

    ΞΥΠΝΗΣΕ Ο ΝΤΡΑΓΚΙ. ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ…. ΚΥΡΙΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ

    • Sakis on 1 Ιουνίου 2015 at 20:10

    Ντραγκι! Το πρωην μεγαλοστελεχος της Goldman Sachs προεδρος της Ε Κ Τ. Τι να περιμενεις τωρα. The capital με απλα λογια!

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: