Παναρίτη εναντίον … ανώριμων: «Εγώ δεν τους θέλω δέκα φορές»…

«Κατακλυσμιαίες» διαστάσεις προσέλαβαν οι αντιδράσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τον ορισμό της Έλενας Παναρίτη, ως εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ. Σύμφωνα με το usa.gr, στο δικό της σχόλιο – απάντηση χαρακτηρίζει «ανώριμες» τις αντιδράσεις…
«Πρόκειται για ανώριμες αντιδράσεις, το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να προασπίσω τα συμφέροντα της χώρας μου όπως κάνω από την πρώτη στιγμή που μπήκα στην διαπραγματευτική ομάδα» ήταν το σχετικό σχόλιο της κυρίας Παναρίτη η οποία, πάντα κατά την ίδια πηγή, πρόσθεσε: «Αν δεν με θέλουν εκείνοι μία φορά, εγώ δεν τους θέλω δέκα».

Μιλώντας το πρωί της Κυριακής στο «Μέγκα», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, εκτίμησε: «Το πρόβλημα παραμένει εκ των πραγμάτων ανοιχτό, αλλά μετατίθεται η επανεξέτασή του μετά την υπερψήφιση της συμφωνίας».

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται έτοιμοι να ζητήσουν εξηγήσεις από τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για τα κριτήρια, βάσει των οποίων επελέγη κυρία Παναρίτη, αλλά και να πληροφορηθούν ποιες άλλες προτάσεις εξετάσθηκαν. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός γίνεται αποδέκτης εκκλήσεων να επανεξεταστεί το θέμα.

Τη διαφωνία τους για την τοποθέτηση της κυρίας Παναρίτη στη συγκεκριμένη θέση έχουν εκφράσει ποικιλοτρόπως βουλευτές, ευρωβουλευτές, υπουργοί. Ανάμεσά τους, οι: Σοφία Σακοράφα, Δημήτρης Παπαδημούλης, Νίκος Φίλης, Νίκος Βούτσης, Νίκος Παπάς, Παναγιώτης Λαφαζάνης, κλπ.

Όπως είναι γνωστό, το πρόσωπο της κυρίας Παναρίτη δεν προκαλεί αντιδράσεις μόνον  επειδή παραπέμπει στη «μνημονιακή διαχείριση» του πρόσφατου παρελθόντος, αλλά και για επιπρόσθετους λόγους.

Παλιότερα, όταν εργαζόταν στην Παγκόσμια Τράπεζα, η κυρία Παναρίτη είχε εισηγηθεί μεταρρυθμίσεις που εφήρμοσε το κατά γενική ομολογία διεφθαρμένο καθεστώς του Φουτζιμόρι και τα αποτελέσματα των οποίων καταγράφηκαν ως συνώνυμα της κοινωνικής βαρβαρότητας…

stokokkino.gr


Αρέσει σε %d bloggers: