Η μεγάλη νύχτα της διαπραγμάτευσης Τσίπρας και Γιούνκερ για το σχέδιο των δανειστών

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κάνει απόψε αυτό που δεν έκανε κάνεις άλλος πρωθυπουργός δεν τόλμησε από την είσοδο μας στην ΟΝΕ.   Βρίσκεται απόψε απέναντι στην πιο σκληρή μάχη απέναντι στις απαιτήσεις των δανειστών, τις οποίες θα του μεταφέρει ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ στη συνάντηση που έχει ήδη ξεκινήσει στις Βρυξέλλες.

Πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση, δημοσιογράφος ρώτησε τον Έλληνα πρωθυπουργό εάν θα υπάρξει συμφωνία και εκείνος τον κοίταξε σοβαρά, αλλά δεν του απάντησε. Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στην Κομισιόν βρίσκεται ο αντιπρόεδρος, Γιάννης Δραγασάκης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Επιτροπης, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, θα καθοριστεί ο τρόπος εργασίας  για τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και θεσμών.

Πηγές της ευρωζώνης αναφέρουν πως στη συνάντηση ενδέχεται να οριστεί και η ημερομηνία μέχρι την οποία θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και θεσμών. Εξέφρασε, τέλος, την ελπίδα ότι τις επόμενες ημέρες, Ελλάδα και θεσμοί θα καταλήξουν σε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement), εκτιμώντας, ωστόσο, ότι δεν είναι πιθανό να συγκληθεί Eurogroup εντός της εβδομάδας.

Χολή από τον Ντάισελμπλουμ λίγο πριν την κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα – Γιούνκερ

Λίγη ώρα πριν από την κρίσιμη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ έβγαλε πάλι τη χολή του δείχνοντας πως σε αντίθεση με πολλούς δεν έχει καμία αισιοδοξία για επικείμενη συμφωνία.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης, Τόμας Βίζερ δήλωσε πως «χρειάζεται ακόμη σκληρή δουλειά».


Αρέσει σε %d bloggers: