Θυμός και ένταση ΣΥΡΙΖΑ για τον διορισμό Κ. Καραμπάτσα

Βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ για την τοποθέτησή Καραμπάτσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Κατευνάζει το υπουργείο κάνοντας λόγο για προσωρινή λύση και διαβεβαιώνοντας ότι θα οριστούν διοικητές ως τις 20 Ιουνίου

Μεγάλη αναταραχή στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας και έντονη αντίδραση προκάλεσε το χθεσινό δημοσίευμα της «Ε» περί απόσπασης του Κώστα Καραμπάτσα, από το Νοσοκομείο του Βόλου, στη θέση του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας-και συνάμα και του διασυνδεδεμένου ΓΝΛ.

Στελέχη της νομαρχιακής επιτροπής έλεγαν χθες ότι έγιναν δέκτες πληθώρας διαμαρτυριών, τις οποίες μετέφεραν και προς την Αθήνα ενώ πίεση ασκήθηκε και προς τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Νέστορα Αντωνίου. Αιτία το ότι ο Κ. Καραμπάτσας υπηρέτησε από θέσεις διοικητή νοσοκομείου τις μνημονιακές κυβερνήσεις

επιβάλλοντας μέτρα που εκείνες προωθούσαν στον τομέα της Υγείας. Παράλληλα όμως υπήρξαν στη Λάρισα και υποστηρικτικές τοποθετήσεις για την τοποθέτηση του νέου διοικητή στο Πανεπιστημιακό.

ΚΑΤΕΥΝΑΣΤΙΚΑ…

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν σε επαφή από χθες το πρωί με το υπουργείο Υγείας. Όχι βεβαίως με το γραφείο του Παν. Κουρουμπλή αλλά με εκείνο του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μπασκόζου που έχει αναλάβει γεν. γραμματέας του υπουργείου. Από εκεί έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι πρόκειται για προσωρινή τοποθέτηση προκειμένου να αρθούν οι έντονες διοικητικές αρρυθμίες που προέκυψαν στο ακέφαλο Πανεπιστημιακό, οι οποίες και απειλούσαν τη λειτουργία του νοσοκομείου. Καθησυχάζοντας, τα κεντρικά στελέχη υπόσχονταν ότι εντός εικοσαημέρου θα υπάρξει η απαιτούμενη νομοθετική ρύθμιση ώστε να γίνει δυνατή η απομάκρυνση των διοικητών νοσοκομείων, ορισμένων από το προηγούμενο καθεστώς, που δεν έχουν παραιτηθεί αλλά και να καταστεί εφικτή η τοποθέτηση εκείνων που θα επιλέξει η νέα ηγεσία του υπουργείου. Με τη σημερινή νομοθεσία, εάν απομακρυνθούν διοικητές, πέραν των αποζημιώσεων που μπορούν να διεκδικήσουν, τις θέσεις τους καταλαμβάνουν οι αναπληρωματικοί στη λίστα που είχε καταρτιστεί επί υπουργίας Άδ. Γεωργιάδη. Συνέστηναν υπομονή ως τις 18-20 Ιουνίου για τον ορισμό νέων διοικητών.

Βέβαια ουδείς μπορεί να εξηγήσει τη μεγάλη καθυστέρηση καθώς προ διμήνου ο ίδιος ο υπουργός είχε ζητήσει δημοσίως την παραίτηση των διοικητών των νοσοκομείων. Και όταν κάποιες από αυτές επήλθαν, υπήρξε αδυναμία διαχείρισης του κενού που προκλήθηκε. Περισσότερο από τέσσερις μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης και δεν κατέστη δυνατόν να υπάρξει φόρμουλα διαδοχής στα νοσοκομεία, η περίφημη νομοθετική ρύθμιση συζητείται εξαρχής αλλά ποτέ ως τώρα δεν κατατέθηκε.

Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΡΙΖΑ

Η εσωκομματική κατάσταση στη Λάρισα είχε κατευναστεί και ο θυμός εντός του ΣΥΡΙΖΑ φαινόταν να έχει καταλαγιάσει, όταν το βραδάκι χθες υπήρξε συνεδρίαση στα γραφεία της Νομαρχιακής, με τη συμμετοχή και του διοικητή της ΥΠΕ Νέστορα Αντωνίου. Για τον οποίο σύντροφοί του αναγνώριζαν ότι ήταν υποχρεωμένος από την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί να δώσει λύση στο διοικητικό κενό του Πανεπιστημιακού με την απόσπαση διοικητή από άλλο νοσοκομείο της ΥΠΕ.

Στη συνάντηση θα μετείχε φυσικά ο γραμματέας της Νομαρχιακής Πέτρος Παπαγεωργίου, μέλη της γραμματείας αλλά και στελέχη από τον Τομέα Υγείας με επικεφαλής την ψυχολόγο Στέλλα Τρίγκα. Σημειώνεται ότι ο τομέας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ είχε αποστείλει στο υπουργείο, προ διμήνου, τις προτάσεις του για τη διοίκηση του νοσοκομείων της Λάρισας. Υπενθυμίζεται ότι ως διοικήτρια είχε προταθεί η παιδίατρος Σούλα Γούσιου με υποδιοικητές τους οικονομολόγους Στ. Κελεσίδη και Στ. Αποστόλου.

Σήμερα αναμένεται να εκδοθεί ανακοίνωση της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα καταγράφεται εντονότατη διαμαρτυρία προς το υπουργείο και σύμφωνα με πληροφορίες θα καταφέρεται εναντίον του Κ. Καραμπάτσα. Συνέχεια δεν αναμένεται να υπάρξει, καθώς κατά τα φαινόμενα έγιναν αποδεκτές οι διαβεβαιώσεις από την πλευρά της Αθήνας ότι πρόκειται για προσωρινής διάρκειας επείγουσα λύση.

 


Αρέσει σε %d bloggers: