Σοκαρισμένος ο Τσακαλώτος από το σχέδιο των δανειστών

rp_tsakalotos-eykleidis-2.jpgΗ Ευρώπη πρέπει να αποφασίσει αν θα ακολουθήσει την δημοκρατική οδό ή θα είναι ένας θεσμός για τους πλούσιους, δήλωσε ο επικεφαλής της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και επικεφαλής της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε σε συνέντευξη του στον δημοσιογράφο Paul Mason ότι είναι «σοκαρισμένος» από τις προτάσεις των δανειστών.

Εξέφρασε ωστόστο την πεποίθηση ότι αν επικρατήσει η λογική, υπάρχουν πιθανότητες για μια καλή λύση.

Ο ίδιος υποστήριξε στον Βρετανό δημοσιογράφο ότι η Ευρώπη πρέπει να αποφασίσει αν θα ακολουθήσει την δημοκρατική οδό ή θα είναι ένας θεσμός για τους πλούσιους.

Πρέπει να αποφασίσει αν θα ακολουθήσει την δημοκρατική οδό, την ευέλικτη οδό, την οδό που ενσωματώνει την κοινωνική αλλαγή, που ενσωματώνει την προσδοκία των απλών ανθρώπων ότι η δημοκρατία μετράει και ότι μπορεί να αλλάξει τα πράγματα ή να αποφασίσει ότι είναι ένας θεσμός για τους πλούσιους, τόνισε ο ίδιος.

Όσον αφορά την αντίδραση των αγορών, σημείωσε πως υπάρχει αβεβαιότητα αλλά η κυβέρνηση κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να την μειώσει, γιατί είναι υπέρ της Ευρώπης.

Πιστεύουμε σε μια διαφορετική Ευρώπη. Είμαστε συστημικά υπέρ της Ευρώπης, γιατί πιστεύουμε ότι η διάλυση της Ευρώπης και η διάλυση της ευρωζώνης θα οδηγήσει σε πολύ κακές πολιτικές, σε ανταγωνιστικές υποτιμήσεις και στον εθνικισμό, προειδοποίησε.


1 Σχόλιο

    • MAKIS on 4 Ιουνίου 2015 at 22:41

    KAI TO ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΤΣΑΚΑΛΩΤΕ ΑΠΕΧΕΙ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΟΡΟΙΔΑ? ΩΡΑΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΒΡΕ!!!

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: