Βαρουφάκης: Ζήτησα στο Eurogroup να μας βοηθήσουν με την φοροδιαφυγή και την διαπλοκή και μου είπαν «ξέχνα το» (Video)

ATHENS, GREECE - JANUARY 28: New Greek Finance Minister Yanis Varoufakis attends a handover ceremony in Athens on January 28, 2015. (Photo by Ayhan Mehmet/Anadolu Agency/Getty Images)

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε ομιλία του στο Βερολίνο αποκάλυψε πως οι ομόλογοί του στο Eurogroup αλλά και οι εκπρόσωποι των θεσμών αρνήθηκαν να  μας βοηθήσουν να πατάξουμε την φοροδιαφυγή και καθαρίσουμε με την διαπλοκή. Όλοι καταλαβαίνουμε λοιπόν γιατί  δεν κρατιούνται πρακτικά στο Eurogroup δείτε το video:


3 Σχόλια

  • RYaN on 9 Ιουνίου 2015 at 14:14

  Gideon Rachman (Financial Times, June 8, 2015):

  Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ντέιβιντ Κάμερον βρίσκονται σε μία αξιοσημείωτα παρόμοια κατάσταση.

  Τόσο ο Έλληνας, όσο και ο Βρετανός πρωθυπουργός, λένε ότι έχουν εξασφαλίσει τη δημοκρατική εντολή από τη χώρα τους να ζητήσουν αλλαγές στις σχέσεις της με την ΕΕ. Και οι δύο ηγέτες έχουν εκτιμήσει ότι οι άλλοι Ευρωπαίοι θα προτιμήσουν να αποδεχτούν τις απαιτήσεις τους από το να διακινδυνεύσουν την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ και της Βρετανίας από την ΕΕ. Όμως, τόσο ο κ.Τσίπρας, όσο και ο κ.Κάμερον, αντιμετωπίζουν έναν τοίχο αντίθεσης μέσα στην Ευρώπη που θα μπορούσε να τους οδηγήσει σ’αυτό που δηλώνουν ότι επιθυμούν να αποφύγουν – το Grexit και το Brexit.

  … οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη, ειδικά αυτή της Γερμανίας, είναι πιο πρόθυμες να αντιμετωπίσουν το Grexit και το Brexit (σ.σ. με όποιο κόστος, ή καταστροφή αυτό συνεπάγεται) από όσο οι Έλληνες και οι Βρετανοί έχουν συνειδητοποιήσει.

  FT: If Europe cannot bend it will break

  • pap-net on 9 Ιουνίου 2015 at 19:54
   Author

  Έστω και μια μικρή ελεγχόμενη Γερμανική Ευρωπη είναι καλύτερη για τους Γερμανους απο μια μεγαλη μη Γερμανική

 1. Απορία: Με τα συγχωροχάρτια που διαβουλεύεται, θέλει να τον πάρουν και στα σοβαρά? http://wp.me/p3ThAQ-wO

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: