Καμμένος: “Πλήρη εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα”

kamenosN4424_250_183_-1520156875Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος τόνισε ότι αν δεν υπάρξει λύση μέχρι το τέλος του μήνα «δεν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ». Παράλληλα, εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του στους χειρισμούς του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

Αναλυτικά, μιλώντας στον τηλεσταθμό ΜEGA, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι «αν μέχρι το τέλος του μήνα δεν έχει βρεθεί λύση δεν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ» και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε πλέον σε θέση χωρίς να παίρνουμε ούτε ένα ευρώ να πληρώνουμε τοκοχρεολύσια».

Ο Π. Καμμένος υποστήριξε ότι «η συμφωνία πρέπει να έχει μέτρα που θα καταστήσουν το χρέος βιώσιμο και από εκεί και πέρα να μπορεί να

μπει η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης».

Ο ίδιος απέρριψε τα περί αποδοχής από την πλευρά της κυβέρνησης για κατάργηση της έκπτωσης στον ΦΠΑ στα νησιά. «Η κυβέρνηση δεν την έχει δεχτεί» είπε και τόνισε ότι «ο ΦΠΑ στα νησιά θα είναι στη χαμηλότερη βαθμίδα και αυτό έχει μπει όρος από την πλευρά της κυβέρνησης».

Πλήρης η στήριξη στον Τσίπρα

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας: «Εμπιστευόμαστε πλήρως τον πρωθυπουργό και εν λευκώ διαπραγματεύεται σεβόμενος τις δικές μας κόκκινες γραμμές».

Σημείωσε, δε, ότι το κείμενο που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση είχε συμφωνηθεί από κοινού με τους ΑΝΕΛ.

Πρόθεση η παραμονή στην ευρωζώνη

Διαβεβαίωσε επίσης ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. «Δεν έχουμε καμία πρόθεση να φύγουμε από την ευρωζώνη ακόμη κι αν κάποιοι από εκεί θέλουν να μας βγάλουν. Εδώ φαίνεται ότι και στη Γερμανία υπάρχουν δύο γραμμές. Υπάρχει η γραμμή της κ. Μέρκελ και η γραμμή του κ. Σόιμπλε» σημείωσε.


Αρέσει σε %d bloggers: