Τα social media σπάνε την επίσημη ενημέρωση και αλλάζουν τον κόσμο.

diktyoshΟι πλατείες των αγανακτισμένων και το κίνημα κατά της Λιτότητας στην καθομιλούμενη «αντιμνημόνιο», οι indignados η αραβική άνοιξη και τα διάφορα occupy . Όλα διοργανώθηκαν από τα social media σπάζοντας την επίσημη ενημέρωση και άλλαξαν την ροή του κόσμου. Η χρήση των s-media  αυξάνεται και αυτό τίποτα καλό δεν προμηνύει για κάθε είδους κατεστημένο.

Σχεδόν όλα τα γνωστά μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρουσιάζουν σημαντική αύξηση της χρήσης και της συμμετοχής, με το facebook να  εξακολουθεί να διατηρεί τα πρωτεία και με διαφορά. Ανοδική πορεία καταγράφουν και οι ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, στις οποίες προστέθηκαν 115 νέες, ενώ καλά φαίνεται ότι κρατούν και τα blogs, τα οποία έφτασαν τα 55.636 από 55.222 που ήταν έναν χρόνο νωρίτερα.

Οσον αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη μεγαλύτερη αναπτυξιακή τροχιά εμφανίζει το youtube, καθώς ο αριθμός των λογαριασμών του αυξήθηκε κατά 79% τον τελευταίο χρόνο, μετρώντας πλέον 634.050 λογαριασμούς. Τη δεύτερη μεγαλύτερη άνοδο παρουσιάζει το λιγότερο δημοφιλές twitter, το οποίο μετρά 509.448 λογαριασμούς, 49% περισσότερους απ’ ό,τι έναν χρόνο νωρίτερα.

Πληροφορίες: Καθημερινή


Αρέσει σε %d bloggers: