Βαρουφάκης: Θέλουν να χτυπήσουμε με σαδισμό τους χτυπημένους, τους πιο αδύναμους Ελληνες

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

rp_varoufakis-giannis-660_3.jpgΓια διγλωσσία κατηγόρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης τους δανειστές, για τους οποίους επίσης είπε ότι προσποιούνται ότι με τα μέτρα που προτείνουν θα αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία και θα πάρουν τα χρήματά τους.Ο υπουργός Οικονομικών εξαπέλυσε τις βολές τους κατά των δανειστών κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κρήτη.

«Απαιτούν να κόψουμε το ΕΚΑΣ, να φορολογήσουμε το ρεύμα με 23%, ώστε αυτά τα χρήματα να τα ρίχνουμε για πολλά χρόνια στη μαύρη τρύπα του χρέους. Ενα χρέος που ξέρουν και οι ίδιοι ότι δεν είναι βιώσιμο», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.

«Θέλουν να χτυπήσουμε με σαδισμό τους πιο »χτυπημένους», τους πιο αδύναμους Ελληνες. Λες και δεν έχουν χτυπηθεί αρκετά τα τελευταία πέντε χρόνια. Λες και αν τους πλήξουμε με νέα μέτρα, η οικονομία θα βγει από την κρίση. Λες και το ΕΚΑΣ ήταν το πρόβλημα».

Ο υπουργός Οικονομικών συνέχισε λέγοντας ότι ακόμη και στο εσωτερικό του ΔΝΤ γνωρίζουν ότι η νέα λιτότητα που θέλουν να επιβάλουν στην Ελλάδα θα μειώσει κι άλλο τα εισοδήματα από τα οποία περιμένουν οι δανειστές να πάρουν πίσω τα χρήματά τους. «Γιατί το κάνουν αυτό; Δεν τους συμφέρει. Προσποιούνται. Κανείς από τους δανειστές δεν πιστεύει ότι αν δεχθούμε τους όρους τους θα αναπτυχθεί η οικονομία και θα πάρουν τα χρήματά τους», συνέχισε.

Ακόμη, ο κ. Βαρουφάκης κατηγόρησε τους δανειστές για «διγλωσσία», επισημαίνοντας ότι άλλα λένε δημοσίως και άλλα στις κατ΄ιδίαν συναντήσεις.

Πηγή: iefimerida


Αρέσει σε %d bloggers: