Νέα παρέμβαση ΗΠΑ: Τηλεφώνημα Λιου στον Τσίπρα

ΕΠΕΙΓΕΙ Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

rp_krisiusa.jpgΝέα παρέμβαση για την απεμπλοκή της διαπραγμάτευσης μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών υπήρξε από τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, ο οποίος αργά το βράδυ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μετά την προειδοποίηση που απηύθυνε ο τελευταίος από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποκύψει σε πιέσεις και εκβιασμούς.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε, κατά τη διάρκεια


τηλεφωνικής επικοινωνίας, τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Κατά την συνομιλία «εκφράστηκε η πρόθεση της ελληνικής πλευράς για γεφύρωση των διαφορών ανάμεσα στις δύο πλευρές».

Ο Τζακ Λιου υπογράμμισε ότι είναι επείγουσα ανάγκη για την Ελλάδα να προβεί σε μια σοβαρή κίνηση για να βρεθεί ένας ρεαλιστικός συμβιβασμός με τους πιστωτές της και ότι η αποτυχία επίτευξης συμφωνίας θα είχε άμεσες επιπτώσεις για την Ελλάδα και ευρείες αβεβαιότητες για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία.

Ωστόσο σημείωσε ότι θα συνεχίσει να παραμένει σε επαφή με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τις άλλες πλευρές στην Ευρώπη και τους διεθνείς οργανισμούς σε σχέση με την εξελισσόμενη κατάσταση στην Ελλάδα.

Σε δήλωσεις για το ελληνικό ζήτημα είχε προβεί λίγο νωρίτερα και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, εκφράζοντας και εκείνος την ελπίδα ότι η κατάσταση μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της μπορεί να επιλυθεί προτού επιφέρει σημαντικές, αρνητικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ είπε στους δημοσιογράφους ότι όλες οι πλευρές που εμπλέκονται στις συνεχιζόμενες συνομιλίες θα πρέπει να ενδιαφέρονται να ξαναστηθεί η Ελλάδα σε ισχυρές οικονομικές βάσεις κατά τρόπο που να μην διασαλεύονται οι χρηματοπιστωτικές αγορές.


Αρέσει σε %d bloggers: