Συγκεντρώσεις αντιεξουσιαστών κι… εξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας

178073-screen_shot_2015-06-18_at_8.44.32_m.m.Πορεία προς τα Γραφεία της Ε.Ε. πραγματοποιούν αντιεξουσιαστές, την ίδια ώρα που σε εξέλιξη είναι στο Σύνταγμα συγκέντρωση υπέρ του ευρώ, με σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη».

Η συγκέντρωση στο Σύνταγμα για την στήριξη της παραμονής της Ελλάδας στην ζώνη του ευρώ με κάθε κόστος, έρχεται μία μέρα μετά από τημεγάλη συγκέντρωση κατά της λιτότητας και των παράλογων απαιτήσεων των δανειστών, ως ένα είδος… αντισυγκέντρωσης.

Οι διοργανωτές στο κάλεσμα που απηύθυναν μέσω  Facebook, ανάφεραν ότι η συγκέντρωση στόχο έχει να καταθέσει την αγωνία και διαμαρτυρία μίας μεγάλης μερίδας πολιτών, για την κατάληξη της διαπραγμάτευσης, αγωνία για την κατάληξη και διαμαρτυρία για την αποσπασματική και ελλιπή ενημέρωση.

«Στόχος μας επίσης είναι να διατρανώσουμε την προσήλωσή μας στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την προστασία των κατακτήσεων δύο γενεών» σημειώνουν μεταξύ άλλων.

Στο κείμενο που έχει αναρτήσει στο Facebook η πρωτοβουλία «Μένουμε Ευρώπη» γράφει:

Η συγκέντρωση αγωνίας και διαμαρτυρίας, μερικές μέρες (ή και ώρες) πριν φθάσει στο αποτέλεσμα η διαπραγμάτευση ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την Ε.Ε., μεταφέρεται κατά μία ημέρα:

Η συγκέντρωση στόχο έχει να καταθέσει την αγωνία και διαμαρτυρία μίας μεγάλης μερίδας πολιτών, για την κατάληξη της διαπραγμάτευσης. Αγωνία για την κατάληξη και διαμαρτυρία για την αποσπασματική και ελλιπή ενημέρωση.

Στόχος μας επίσης είναι να διατρανώσουμε την προσήλωσή μας στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την προστασία των κατακτήσεων δύο γενεών. Η συγκέντρωση καλείται διαδικτυακά, από μικρή ομάδα πρωτοβουλίας. Η πρόσκληση απευθύνεται προς όλους τους πολίτες του Λεκανοπεδίου. Περιμένουμε όλους, χωρίς πανό, χωρίς σημαίες, χωρίς συνθήματα, ειρηνικά να γεμίσουν το Σύνταγμα. Προτείνουμε όπλο μας να είναι μια σφυρίχτρα – να αφυπνισθούν, έστω και συμβολικά, οι συμπολίτες μας.

Η μετάθεση κρίθηκε απαραίτητη, δεδομένου ότι μετά από την ανακοίνωση της συγκέντρωσής μας προγραμματίσθηκε στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα συγκέντρωση υπέρ της ρήξης με την Ε.Ε.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν πρόκειται για αντισυγκέντρωση για να μην έχει την ευκαιρία να εκδηλωθεί το φρόνημα της ευρωπαϊστικής πλευράς.

Για την ομάδα πρωτοβουλίας η ασφάλεια των συμμετεχόντων και η καθαρότητα των μηνυμάτων είναι το πρώτο μέλημα. Θα σας δούμε στο Σύνταγμα, στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη την Πέμπτη στις 7:30 μ.μ.!

Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη! Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις φωνές μας υπέρ της παραμονής της χώρας μας στο Ευρώ, υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Επιλέγουμε την Ευρώπη του πλουραλισμού, την Ευρώπη του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προόδου. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση. Οι στιγμές είναι κρίσιμες δεν γίνεται να παραμείνουμε βωβοί θεατές.

Στο μεταξύ, οι χρήστες των μέσω κοινωνικής δικτύωσης έχουν σπεύσει από νωρίς να σχολιάσουν με χιούμορ την συγκέντρωση στο Σύνταγμα, μπροστάρης της οποίας είναι ο γνωστός ύποπτος…  Άδωνις Γεωργιάδης.

* Φωτογραφία του χρήστη του twitter

tvxs


1 Σχόλιο

    • MAKIS on 18 Ιουνίου 2015 at 21:55

    ΒΕΒΑΙΩΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΚΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΩ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΡΟΙΔΑ.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: