Μαζικές διαδηλώσεις κατά της μιζέριας που επέβαλαν οι elites στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα (video)

demand-an-end-to-austerityΜαζικές διαδηλώσεις με το σύνθημα #EndAusterityNow έγιναν στην Αγγλία, τη Γερμανία, τη Σκωτία και τη Γαλλία όπου εκατομμύρια άνθρωποι ενώθηκαν για να αντισταθούν στην μιζέρια που επέβαλαν οι ελιτ στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα.

Οι πορείες είχαν στόχο να ευαισθητοποιήσουν για τοπρόβλημα της φτώχειας, των αστέγων, την ανισότητα των εισοδημάτων, την παιδική φτώχεια, τις αυτοκτονίες και τις εξώσεις που έχουν αυξηθεί κατά τα τελευταία πέντε χρόνια.

Το κύριο επιχείρημα είναι πως αντί να φορολογηθεί το 1 % που δημιουργφησε την τρέχουσα οικονομική κρίση πιάνοντας την Ευρώπη εφαρμόστηκε λιτότητα για την αντιμετώπιση της, η οποία έπληξε κυρίως την εργατική τάξη που υποχρεώθηκε να θυσιάσει τη ζωή της καταβάλλοντας τεράστια «ποσά» ανθρώπινης δυστυχίας και μιζέριας.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο οι διοργανωτές εκτιμούν ότι 250.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία από την Τράπεζα της Αγγλίας προς στο Westminster. «Η πορεία ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ακόμα και η αστυνομία εκτιμά ότι συμμετείχαν «αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές» δήλωσε εκπρόσωπος τους.


Αρέσει σε %d bloggers: