Η Γαλλια ανοίγει σήμερα το ζήτημα του ελάφρυνσης του χρέους

ΣαπενΑλλάζουν ουσιωδώς τα δεδομένα στις διαπραγματεύσεις. Νέα δυναμική στη συνεδρίαση του Eurogroup

 Δήλωση-βόμβα που αλλάζει ουσιωδώς τα δεδομένα των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες έκανε Γάλλος υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV. Σύμφωνα με τον Μισέλ Σαπέν το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους θα συζητηθεί στο σημερινό Eurogroup. Με τον τρόπο αυτό οι

εταίροι αποδεικνύουν την πολιτική βούληση για την επίτευξη συνολικής συμφωνίας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg TV δήλωσε ότι: «Το ελληνικό χρέος δεν είναι ταμπού, αλλά δεν αποτελεί και άμεση προτεραιότητα».

«Πρέπει να είμαστε δίκαιοι με την Ελλάδα» υποστήριξε ο Γάλλος υπουργός και επισήμανε πως είναι αναγκαία η χρηματοδότηση της χώρας και μετά το τέλος του 2015.

Η δήλωση του Μισέλ Σαπέν μπορεί να δώσει άλλη δυναμική στις διαπραγματεύσεις, ενώ παράλληλα μπορεί να δράσει εκτονωτικά στο εσωτερικό μέτωπο κατευνάζοντας ή τουλάχιστον παγώνοντας τις αντιδράσεις –κυρίως στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η έναρξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών αναμένεται να καθυστερήσει λόγω της εν εξελίξει τετραμερούς διάσκεψης του Αλέξη Τσίπρα με τους Θεσμούς, υπό την προεδρία του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και την συμμετοχή του Μάριο Ντράγκι και της Κριστίν Λαγκάρντ.

Αντικείμενο της σύσκεψης είναι η γεφύρωση των διαφορών που προκύπτουν μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του ΔΝΤ, κυρίως στο ζήτημα της φορολόγησης των επιχειρήσεων.Αρέσει σε %d bloggers: