Πρεχτ: Η Ευρώπη θυμίζει Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία λίγο πριν την πτώση

romeburnedneroΗ Ελλάδα, παρά τα οικονομικά της προβλήματα, πρέπει να παραμείνει μέλος της νομισματικής ένωσης, εκτίμησε ο Γερμανός φιλόσοφος Ρίχαρντ Νταβίντ Πρεχτ.

«Η παλιά ιστορία ότι η Ευρώπη είναι μια μεγάλη συμμαχία ειρήνης δεν ισχύει πλέον και δεν έχουμε βρει κάποια άλλη αφήγηση» επισήμανε και πρόσθεσε ότι η

Ευρώπη «θυμίζει την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία λίγο πριν την πτώση της».

Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία κατέρρευσε λόγω της έλλειψης εσωτερικής συνοχής, εξήγησε ο Πρεχτ σημειώνοντας ότι σε αυτό το πλαίσιο χρειαζόμαστε την ευρωπαϊκή συνοχή περισσότερο από ποτέ.

«Η ψηφιακή επανάσταση είναι εδώ και δεν θα αφήσει τίποτα στη θέση του», προειδοποίησε ο ίδιος συγκρίνοντάς την με τις αλλαγές που προκάλεσε η βιομηχανική επανάσταση. Και η ψηφιακή πρόοδος με παρόμοιο τρόπο θα αλλάξει αποφασιστικά την κοινωνία, εξήγησε ο Πρεχτ.

Σε 20 με 30 χρόνια δεν θα υφίσταται πλέον η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. «Θα έχουμε ποσοστά ανεργίας που ίσως να ξεπεράσουν αυτό της Ελλάδας σήμερα. Αν αφήσουμε την Ελλάδα τώρα μόνη της στη δύσκολη θέση, στέλνουμε λάθος μήνυμα», επισήμανε.

Εξάλλου αναρωτήθηκε για ποιο λόγο δίνεται τόση αξία σε μεταρρυθμίσεις «που μακροπρόθεσμα δεν θα καταστήσουν ανταγωνιστική την ελληνική οικονομία».

Παράλληλα, ο Πρεχτ εκτίμησε ότι το αυξανόμενο κύμα μεταναστών προς την Ευρώπη μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από κοινού.

Τέλος, σημείωσε ότι ένας ακόμη λόγος για μια ισχυρή και ενωμένη Ευρώπη είναι τα συμφέροντά της σε ό,τι αφορά την εξωτερική της πολιτική. Η Ευρώπη χρειάζεται έναν ευρωπαϊκό στρατό για να μπορεί να υπερασπίζεται τα συμφέροντά της ανεξάρτητα από τις ΗΠΑ, δήλωσε ο Πρεχτ.1 Σχόλιο

    • RYaN on 26 Ιουνίου 2015 at 20:50

    Ρέντσι στη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό: «Δεν αξίζετε το όνομα Ευρώπη»
    «Αν αυτή είναι η Ευρώπη σας, κρατείστε την, δείξτε αλληλεγγύη ή μην σπαταλάτε άλλο τον χρόνο μας»

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: